Jyväskylän yliopisto

OKM on myöntänyt rahoitusta kahdelle liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimushankkeelle

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää tukea valtion talousarviossa linjattujen liikuntatoimen yhteiskunnallisten vaikuttavuuden tavoitteiden mukaisten liikuntatieteellisten tutkimushankkeiden rahoittamiseen. Ministeriö myönsi toukokuussa kahdeksalle hankkeelle yhteensä 763 000 euroa. Kahta rahoitusta saaneista hankkeista johdetaan liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Professori Hannu Itkonen tutkimusryhmineen sai OKM:n rahoituksen. Kuva Petteri Kivimäki.
Professori Hannu Itkonen tutkimusryhmineen sai OKM:n rahoituksen. Kuva Petteri Kivimäki.

Yliopistotutkija Erja Portegijs sai OKM:ltä rahoitusta aktiivisen ikääntymisen tutkimiseen. Portegijsin tavoitteena on selvittää, minkälaisissa ympäristöissä ikääntyneet ovat aktiivisia ja onko näillä ympäristöillä yhdistäviä tekijöitä. Osana tutkimusta kehitetään Jyväskylän alueelle kartoitusstrategiaa, jonka avulla voidaan tunnistaa aktiiviseen ikääntymiseen kannustavia ympäristöjä. Tutkimushankeen kesto on kolme vuotta, ja ensimmäisen vuoden rahoituksen osuus 85 000 euroa.

Professori Hannu Itkosen johtamassa tutkimuksessa keskitytään selvittämään, mitä ammattimaistuminen suomalaisessa joukkueurheilussa edellyttää. Tutkimus on yliopiston ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen Kihun yhteinen hanke. Tarkoituksena on selvittää miten ammattimaistuminen näkyy ja vaikuttaa urheilua tuottavien ja niitä hallinnoivien organisaatioiden rakenteissa, suhteissa ja käytännöissä. Tutkittavina lajeina ovat jääkiekko, koripallo, pesäpallo ja salibandy. Kolmivuotisen hankkeen ensimmäisen vuoden rahoituksen osuus on 90 000 euroa.

Kaikki rahoitusta saaneet hankkeet on julkaistu ministeriön verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

professori Hannu Itkonen, hannu.itkonen@jyu.fi, +358503816302
yliopistotutkija Erja Portegejis, erja.portegejis@jyu.fi, +358404814347
tiedottaja Martta Walker, martta.a.walker@jyu.fi, +358408054717

Kuvat

Professori Hannu Itkonen tutkimusryhmineen sai OKM:n rahoituksen. Kuva Petteri Kivimäki.
Professori Hannu Itkonen tutkimusryhmineen sai OKM:n rahoituksen. Kuva Petteri Kivimäki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 29.6.2019: Uusi mittausmenetelmä tunnistaa hiihtäjien suorituskyvyn heikkenemisen syyt suorituksen aikana24.6.2019 11:00:00 EESTTiedote

Hiihtäjän tuottamat jalkavoimat vähenivät selvästi käsivoimia enemmän pitkän hiihtosuorituksen aikana. Uusi mittausmenetelmä pystyy huomioimaan väsymyksen aiheuttaman tekniikan muutoksen ja sen vaikutukset voimantuottoon. Ensimmäistä kertaa laajemmalle urheilijaryhmälle käytetty propulsiovoimamenetelmä antaa tarkemmat tulokset kuin perinteinen menetelmä, joka analysoi käsien voimatuotannon vähenevän jalkavoimia enemmän.

Suo­men en­sim­mäi­nen ke­mian kier­to­ta­lou­den pro­fes­so­ri ot­taa uusin me­ne­tel­min me­tal­lit tal­teen ro­muis­ta ja jät­teis­tä24.6.2019 08:00:00 EESTUutinen

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on päättänyt ottaa dosentti, yliopistonlehtori Ari Väisäsen analyyttisen kemian ja kiertotalouden professorin tehtävään. Professuuri on Suomen ensimmäinen kemian kiertotalouden alalle määritetty professuuri. Tehtävä oli julkisesti haettavana.

Opettajat ovat edelleen tyytyväisiä työhönsä, vaikka oppituntien työrauhassa olisi toivomisen varaa19.6.2019 12:09:58 EESTTiedote

TALIS 2018 – suuri opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus. Suomen kouluissa kuluu oppitunneilla aikaa järjestyksen ylläpitoon, ja meillä esiintyy oppilaiden kesken uhkailua, solvaamista ja henkistä kiusaamista kansainvälisesti katsottuna hyvin runsaasti. Suomessa opettajat ovat kuitenkin tyytyväisempiä ammattiinsa kuin kollegansa muissa maissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme