Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Olemmeko maailman onnellisin työkansa?

Jaa

SAK aloitti uuden podcast-sarjan tänään. Maailman onnellisin työkansa? –podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustelijoina ovat yritysjohtaja ja tietokirjailija Ari Rämö sekä Oulun hiippakunnan tuomiorovasti Satu Saarinen.

Suomi on maailman onnellisin maa kolmannen kerran peräkkäin, mutta samaan aikaan henkisen hyvinvoinnin haasteista aiheutuneiden sairauspoissaolopäivien määrä on kasvanut Suomessa 53 % kolmen vuoden aikana. Mielenterveyden häiriöt ovat ohittaneet tuki- ja liikuntaelinten sairauden sairauspoissaolojen määrässä.

Haluamme ymmärtää paremmin, mistä tämä kaikki johtuu. SAK ja ennaltaehkäisevään työhyvinvointiin keskittynyt Carelia ovat tuottaneet podcastin, jossa pohditaan ja etsitään ratkaisuja työelämän henkiseen hyvinvointiin.

- Meillä henkinen hyvinvointi on tämän vuoden teemana ja haluamme tuottaa tietoa, tietoisuutta ja käytännön tekoja, jotta maailman onnellisin työkansa olisi toteamus ilman kysymysmerkkiä, SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila taustoittaa.

Toisessa jaksossa keskustellaan oman työn tuunaamisesta työssä, jota ei juuri pysty itse muokkaamaan. Keskustelijoina ovat Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen ja Finnairin purseri Ami Niemelä.

Kolmas jakso käsittelee tasa-arvoa työelämässä ja erityisesti ikäsyrjintää. Tästä keskustelevat SAK:n työympäristö- ja tasa-arvoasioiden asiantuntija Anne Mironen sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun professori, näyttelijä Elina Knihtilä.  

- Hyvinvoinnin lisääminen työpaikoilla ja laajemmin yhteiskunnassa vaatii nykyistä huomattavasti vahvempaa työntekijöiden osallistamista sekä uusia tapoja toimia. Tällä yhteistyöllä edistämme konkreettisesti molempia tavoitteita, Carelian toimitusjohtaja Satu Mäki kertoo.

Maailman onnellisin työkansa? –podcastin tavoitteena on avata suora kanava ja keskustelu työntekijöiden suuntaan ja selvittää, mikä työhyvinvoinnissa on kunnossa, mikä pielessä sekä miten ongelmatilanteet voisi korjata. Keskustelua voi käydä esimerkiksi podcastin omalla Facebook-sivulla.

Podcast on kuunneltavissa Acastissa, Spotifyssa ja iTunesissa ja ne julkaistaan muutaman viikon välein. Tulossa on mm. keskustelua kiireestä, sisäisen motivaation löytämisestä ja digitalisaatiosta.  

Podcast-sarjan ensimmäinen jakso julkaistiin 22.4. ja aiheena oli työntekijän arvostaminen. Jaksoja julkaistaan kevään ja kesän 2020 aikana yhteensä kymmenen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila 050 575 1790
Carelian toimitusjohtaja Satu Mäki 050 464 7888

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

EK, SAK, Akava ja STTK: Terveyspalvelujen yhdenvertainen saatavuus ja kustannusten hallinta edellyttävät monikanavaista rahoitusta17.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

EK, SAK, Akava ja STTK ovat huolissaan valmistelutyöstä, jossa tarkastellaan terveydenhuollon rahoitusjärjestelmän muuttamista yksikanavaiseksi. Tämä tarkoittaa, että julkinen rahoitus kanavoitaisiin kokonaisuudessaan palvelujen järjestämisvastuussa oleville organisaatioille ja yksityisten terveyspalvelujen käyttöön liittyvien kustannusten korvaamisesta luovuttaisiin.

Regeringens planerade jobbsökningsmodell blev komplicerad och svår att förstå8.6.2021 09:08:18 EEST | Tiedote

Fackcentralen FFC kritiserar regeringens förslag till så kallad nordisk jobbsökningsmodell eftersom modellen är svår att förstå. Regeringens utkast till proposition slår detaljerat fast olika intervjuer och skyldigheter för arbetslösa att söka jobb. I stället för att införa en reglering på detaljnivå, borde man satsa på att ge arbetslösa individuell service, säger Alli Tiensuu som är arbetskraftspolitisk expert på FFC.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme