Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

#olentukena -kampanja nostaa esiin lasten ja nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä kumpuavaa iloa

Jaa

Ajalla 13.–19.1. tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder.

Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa. Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia perheelle tärkeänä voimavarana. Esimerkiksi nuoren tukena oleva vapaaehtoinen antaa tuettavalle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Tuen tarpeessa oleville lapsille tukihenkilöt tai tukiperheet tarjoavat mukavaa yhdessäoloa tai esimerkiksi mahdollisuuksia harrastaa yhdessä.

Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään. Raportista ilmenee, että vapaaehtoistyötä tekemällä voi parantaa omia voimavaroja arjessa. Erityisen merkityksellistä vapaaehtoiselle on huomata, mitä osallistumisella saa annettua.

”On ollut silmiä avaavaa, miten paljon välittäminen ja ajan antaminen saa hyvää aikaan. Elämä ei aina ole reilua ja siksi tuntuu tärkeältä olla kannustavana ja turvallisena aikuisena tuettavan lapsen elämässä”, sanoo vapaaehtoinen Heikki Leppälä Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta.

Lasten, nuorten sekä heidän perheidensä parissa tehtävää vapaaehtoistyötä organisoidaan ja ohjataan ammatillisesti useissa eri organisaatioissa ja kampanjaviikon tarkoituksena on tuoda esiin tätä tärkeää tukimuotoa. Samalla kerrotaan yksittäisistä kokemuksista ja hetkistä, joita vapaaehtoiset lasten ja nuorten kanssa kokevat. Uusille vapaaehtoisille on jatkuva tarve, joten asian esillä pitäminen on tärkeää. Viikon aikana tukisuhteiden tarinoita voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder.

Kampanjaviikon ovat ideoineet Diakonissalaitoksen Amigo-toiminta, Diakonissalaitoksen kummiperhe-toiminta, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta, OmaKamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä Yhteiset Lapsemme ry.

 

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta
Kati Heinonen
Tukihenkilötoiminnan sosiaaliohjaaja
09 310 43794 / tukihenkilotoiminta@hel.fi 

Diakonissalaitos, Amigo-toiminta
Emilia Mertanen
Yhteisötyöntekijä
050 436 7710 / emilia.mertanen@hdl.fi 

Diakonissalaitos, Kummiperhetoiminta
Kaisa Eichhorn
Projektipäällikkö
050 467 4344 / kaisa.eichhorn@hdl.fi  

Erityishuoltojärjestön liitto EHJÄ ry
Karoliina Eräste
Järjestösihteeri
045 132 9321 / karoliina.eraste@ehja.fi 

OmaKamu ry
Janita Popa
Toiminnanohjaaja ja viestintäkoordinaattori
050 545 8383 / janita.popa@omakamu.fi

Pelastakaa Lapset ry
Johanna Virkkunen
Tukiperhetyön sosiaalityöntekijä
050 433 9239/ johanna.virkkunen@pelastakaalapset.fi

Pienperheyhdistys
Jaana Hartikainen
Viestintäkoordinaattori
040 570 0618 / jaana.hartikainen@pienperhe.fi

Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta
Jari Honka
Tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori 050 312 1983 / jari.honka@vantaa.fi

Yhteiset Lapsemme ry
Heini Aaltonen
Hankepäällikkö
044 7211 245 / heini.aaltonen@yhteisetlapsemme.fi

Työryhmä on varautunut median mahdollisiin haastattelupyyntöihin sekä työntekijöiden taholta että vapaaehtoisena toimivien henkilöiden osalta. Yhteys vapaaehtoistehtävissä toimiviin henkilöihin organisaatioiden yhteyshenkilöiden (yllä) kautta.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme