Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Oletko huolissasi ikääntyneestä? Paina nappia ja tee sähköinen huoli-ilmoitus verkossa

Jaa

Oletko huolissasi naapurisi tai läheisesi pärjäämisestä? Vaikuttaako sinusta, että naapurisi on usein eksyneen oloinen, eikä hän pukeudu säänmukaisesti? Tiesitkö, että voit tehdä sähköisen huoli-ilmoituksen helsinkiläisestä iäkkäästä osoitteessa www.hel.fi/seniorit. Ilmoituksen avulla varmistat, että ikääntynyt saa tarvitsemansa huolenpidon ja avun.

Helsinki on ottanut käyttöön uuden sähköisen huoli-ilmoituksen, jonka kautta kuka tahansa voi ilmaista huolensa iäkkäästä helsinkiläisestä. Helsingin Seniori-infon ammattilaiset ottavat huoli-ilmoitukset käsittelyyn arkipäivisin mahdollisimman pian. Ikääntyneeseen ollaan aina yhteydessä ja hänen tilanteensa selvitetään, tarvittaessa yhdessä omaisten kanssa.

– Ilmoitus kannattaa tehdä, jos olet huolissasi ikäihmisestä ja koet, ettei hän itse kykene tai pysty hankkimaan apua. Ilmoitus kannattaa tehdä matalalla kynnyksellä. Se on lähimmäisestä välittämistä, Seniori-infon neuvontapäällikkö Minna Nummi korostaa.

Huoli-ilmoituksen voi tehdä suomeksi ja ruotsiksi Seniori-infon verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/seniorit. Seniori-info palvelee myös puhelimitse arkisin klo 915 numerossa 09 310 44556.

Jos kyseessä on sairaus tai muu terveydentilaan liittyvä ongelma, terveysneuvonta auttaa 24/7 numerossa 09 310 10023 ja ohjaa tarvittaessa hoitoon. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita 112.

Lisätietoja:
Minna Nummi,
neuvontapäällikkö,
p. 09 310 15853

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme