Podit Oy

Olli-Pekka Kallasvuon puhelin soi öisin

Jaa

Nokian entisen johtajan teos ”Puhelin soi öisin - mitä opin globaalina yritysjohtajana” kertoo Kallasvuon elämästä yritysmaailman huipulla.​ Teoksen on kirjoittanut Juhana Rossi.

Kallasvuosta tuli Nokian juristi jo 27-vuotiaana, ja kymmenen vuoden kuluttua Nokian johtokunnan jäsen. Kallasvuo on saanut rakentaa 1990-luvulla Suomen yrityshistorian yhtä suurinta ja tunnetuinta menestystarinaa. Työ Nokian talousjohtajana ja sittemmin toimitusjohtajana oli usein ympärivuorokautista.

Kallasvuo on saanut kokea Nokian menestysvuodet ja myös kilpailijoiden rynnistämisen markkinoille. Nokia oli ylivoimaisesti suurin matkapuhelinvalmistaja vielä vuonna 2007, mutta muutamaa vuotta myöhemmin mm. Apple oli jyräämässä Nokian alleen.

Kirja ei etene kronologisesti, vaan aiheittain ja Kallasvuo kertookin: ”En halunnut kirjoittaa suoraviivaista Nokia-historiaa, sillä niitä kirjoja on kirjoitettu jo riittävästi. Haluan kertoa kiinnostavasti suurelle yleisölle siitä, millaista yritysjohtajan työ on ja mitä se on minulle opettanut”.

Kallasvuo on koonnut oppejansa neljänkymmenen vuoden ajalta yritysjohtajana ja hallitusammattilaisena. Kirjassa käsitellään sitä, miten hienot suunnitelmat onnistuvat tai romahtavat, sekä myös muistellaan pilke silmäkulmassa Kallasvuon kohtaamia vallankäyttäjiä Suomessa ja maailmalla.

Kallasvuo oli etulinjassa todistamassa muutosta, jossa suljettu Suomi avautui ja liittyi globaaliin talouteen. Kallasvuo kertoo kirjassa myös havaintonsa kahdesta maailmantalouden jätistä, Kiinasta ja Yhdysvalloista. Kallasvuo aloitti Nokialla vuonna 1980 ja hänen uransa päätyi potkuihin toimitusjohtajan paikalta syksyllä 2010. Potkuista hän sai lukea Wall Street Journalista, ennen kuin hänelle itselleen niistä oli ilmoitettu. 

Kirja on kuunneltavissa Poditissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Podit Oy
Podit Oy
Mannerheimintie 109
00280 HELSINKI

http://www.podit.fi

Podit® on yrityksen avainhenkilöiden ja suomalaisten yksityisten sijoittajien 100 prosenttisesti omistama start-up yritys, jonka päämaja on Helsingissä.

Podit® -applikaatio ladattavissa Google Playssa ja AppStoressa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Podit Oy

Juuri 45 miljoonan euron rahoituksen saaneen suomalaisen fintech-yhtiö Enfucen perustaja Monika Liikamaa on rohkea yrittäjä - myös mielipiteissään ja laukookin totuuksia podcast-sarjassa ”Kasvupääoma”15.12.2021 07:30:00 EET | Tiedote

Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Pia Santavirran uudessa Podit® Originals podcast -sarjan ”Kasvupääoma” kuudennessa jaksossa vieraana on finanssiteknologiayritys Enfucen toimitusjohtaja ja perustaja Monika Liikamaa. Viime viikolla julkaistiin suomalaisen fintech-yhtiö Enfucen saama 45 miljoonan euron rahoitus. Pääsijoittajina tällä rahoituskierroksella oli eurooppalainen pääomasijoitusrahasto Vitruvian Partners, kiinalainen teknologiayhtiö Tencent, suomalainen Maki.vc sekä yhtiön aikaisempia sijoittajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme