Ilmastoinfo HSY

Oma verkkovalmentaja auttaa vähentämään ilmastopäästöjä

Jaa

HSY:n Ilmastoinfo avaa tänään maanantaina uudenlaisen palvelun: verkkovalmennuksen, jossa personal trainerit opastavat ihmisiä ilmastopäästöjen pienentämisessä. Ilmastoinfon kehittämässä valmennuksessa osallistujien tukena ovat ruuan, kuluttamisen, asumisen ja liikkumisen huippuasiantuntijat.

 Ilmastotreeni.fi -valmennus on maksuton, neljä viikkoa kestävä valmennus, jossa keskitytään arjen valintoihin. Ilmastoystävälliset ruoka-aineet, kodin energiankulutuksen pienentäminen, hyötyliikunnan lisääminen ja uudenlaiset kulutustottumukset ovat esimerkkejä treenien aiheista.


- Ilmastoystävällinen elämäntapa kiinnostaa monia, mutta usein ei tiedetä mitä itse kunkin kannattai-si tehdä ja millaisilla arjen valinnoilla on oikeasti merkitystä. Tässä valmennuksessa olemme koonneet yhteen paljon konkreettisia vinkkejä. Uskomme, että neljän viikon aikana osa treeniohjeista jää osaksi osallistujien arkea, Ilmastoinfon projektipäällikkö Mira Soini-Nordström kertoo.


Ilmastotreeni.fi -nettivalmennukseen teemoja ovat asuminen, liikkuminen, ruoka ja kuluttaminen, jotka ovat kotitalouksien suurimpia ilmastopäästöjen aiheuttajia. Noin 70 % Suomen ilmastopäästöis-tä syntyy juuri kotitalouksissa.


Valmennukseen kuuluu verkkopalvelun lisäksi viikkokirje, valmennusvideoita, viikkotehtäviä ja Ilmastoinfon Facebookissa livechat-mahdollisuus.


Valmentajina toimivat päätoimittaja Riikka Suominen, toiminnanjohtaja Leo Stranius, bloggari ja ruokakirjailija Linda Kovanen sekä liikunta-alan ammattilainen, lisensoitu pt Joosua Visuri. Valmentajat ovat tavattavissa Ilmastoinfon pisteellä Maailma kylässä -festivaaleilla 26.-27.5.


- Viikkokirjeissä on eri tasoisia vinkkejä aloittelijoista tehotreenaajille. Voit tehdä kaikki tai yhden vii-koittaisen tehtävän. Omia päästöjä voi pienentää helpoillakin teoilla, Mira Soini-Nordström sanoo.


Valmennus on konkreettinen työkalu pääkaupunkiseudun kaupunkien ilmastostrategioiden toteutu-misessa. Espoo ja Vantaa pyrkivät ilmastoneutraaleiksi vuoteen 2030 mennessä ja Helsinki vuoteen 2035 mennessä. Jotta tavoitteisiin päästäisiin, myös kotitaloudet tarvitaan mukaan päästötalkoisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Mira Soini-Nordström
040 503 6220
mira.soini-nordstrom@hsy.fi

Viestintäasiantuntija
Kirsi-Leena Helle
040 197 5768
kirsi-leena.helle@hsy.fi

Personal trainerit: Haastattelupyynnöt Mira Soini-Nordströmin kautta.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmastoinfo auttaa kaupunkilaisia pienentämään hiilijalanjälkeään.

Ilmastoinfo on osa HSY:n toimintaa. HSY:n lisäksi toimintaa rahoittavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat innostavat asukkaita ilmastotekoihin17.10.2018 12:03:10 EESTTiedote

Helsingin pormestari ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat mukana Ilmastotreeni-kampanjassa, joka innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Ilmastotreenin videoissa pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä, Ritva Viljanen ja Christoffer Masar kannustavat ihmisiä mukaan ja kertovat miten itse aikovat osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfo on kehittänyt Ilmastotreeni.fi -palvelun, johon kuka tahansa voi osallistua maksutta.

Virtaa fillariin -kampanja etsii osallistujia ihmiskokeeseen - Kokeile sähköpyörää kuukauden ajan18.4.2018 10:00:56 EESTTiedote

HSY:n Ilmastoinfo etsii autonomistajia Virtaa fillariin -kampanjan ihmiskokeeseen: kokeilemaan kuukauden ajan sähköpyörää esimerkiksi kakkosauton sijaan. Ihmiskokeen oletuksena on, että auton pystyy kohtalaisen vaivattomasti korvaamaan sähköpyörällä. Sähköpyöräily on paitsi hauskaa myös hyödyllistä ajan- ja rahansäästön, kunnon kohentumisen sekä ympäristön kannalta. Ihmiskokeeseen osallistuneiden kesken arvotaan sähköpyörä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme