Ilmastoinfo HSY

Oma verkkovalmentaja auttaa vähentämään ilmastopäästöjä

Jaa

HSY:n Ilmastoinfo avaa tänään maanantaina uudenlaisen palvelun: verkkovalmennuksen, jossa personal trainerit opastavat ihmisiä ilmastopäästöjen pienentämisessä. Ilmastoinfon kehittämässä valmennuksessa osallistujien tukena ovat ruuan, kuluttamisen, asumisen ja liikkumisen huippuasiantuntijat.

 Ilmastotreeni.fi -valmennus on maksuton, neljä viikkoa kestävä valmennus, jossa keskitytään arjen valintoihin. Ilmastoystävälliset ruoka-aineet, kodin energiankulutuksen pienentäminen, hyötyliikunnan lisääminen ja uudenlaiset kulutustottumukset ovat esimerkkejä treenien aiheista.


- Ilmastoystävällinen elämäntapa kiinnostaa monia, mutta usein ei tiedetä mitä itse kunkin kannattai-si tehdä ja millaisilla arjen valinnoilla on oikeasti merkitystä. Tässä valmennuksessa olemme koonneet yhteen paljon konkreettisia vinkkejä. Uskomme, että neljän viikon aikana osa treeniohjeista jää osaksi osallistujien arkea, Ilmastoinfon projektipäällikkö Mira Soini-Nordström kertoo.


Ilmastotreeni.fi -nettivalmennukseen teemoja ovat asuminen, liikkuminen, ruoka ja kuluttaminen, jotka ovat kotitalouksien suurimpia ilmastopäästöjen aiheuttajia. Noin 70 % Suomen ilmastopäästöis-tä syntyy juuri kotitalouksissa.


Valmennukseen kuuluu verkkopalvelun lisäksi viikkokirje, valmennusvideoita, viikkotehtäviä ja Ilmastoinfon Facebookissa livechat-mahdollisuus.


Valmentajina toimivat päätoimittaja Riikka Suominen, toiminnanjohtaja Leo Stranius, bloggari ja ruokakirjailija Linda Kovanen sekä liikunta-alan ammattilainen, lisensoitu pt Joosua Visuri. Valmentajat ovat tavattavissa Ilmastoinfon pisteellä Maailma kylässä -festivaaleilla 26.-27.5.


- Viikkokirjeissä on eri tasoisia vinkkejä aloittelijoista tehotreenaajille. Voit tehdä kaikki tai yhden vii-koittaisen tehtävän. Omia päästöjä voi pienentää helpoillakin teoilla, Mira Soini-Nordström sanoo.


Valmennus on konkreettinen työkalu pääkaupunkiseudun kaupunkien ilmastostrategioiden toteutu-misessa. Espoo ja Vantaa pyrkivät ilmastoneutraaleiksi vuoteen 2030 mennessä ja Helsinki vuoteen 2035 mennessä. Jotta tavoitteisiin päästäisiin, myös kotitaloudet tarvitaan mukaan päästötalkoisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Mira Soini-Nordström
040 503 6220
mira.soini-nordstrom@hsy.fi

Viestintäasiantuntija
Kirsi-Leena Helle
040 197 5768
kirsi-leena.helle@hsy.fi

Personal trainerit: Haastattelupyynnöt Mira Soini-Nordströmin kautta.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmastoinfo auttaa kaupunkilaisia pienentämään hiilijalanjälkeään.

Ilmastoinfo on osa HSY:n toimintaa. HSY:n lisäksi toimintaa rahoittavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Kaupunkiviljelyä voi harrastaa myös ilman omaa pihaa tai palstaa - HSY:n Ilmastoinfon uutuuskurssi tarjoaa apua taloyhtiöviljelijöille6.4.2022 11:08:49 EEST | Tiedote

Verkkokurssialusta Koutsin tämän kevään kurssiuutuus on Koko talo viljelee -kaupunkilaisen viljelykurssi. Kaupunkiviljely on yhä suositumpaa, mutta palstoille voi olla vuosienkin jonot. Kurssin avulla helpotetaan taloyhtiöitä ja taloyhtiöiden asukkaita ottamaan viljelyharrastus osaksi yhteisöllistä asumista. Viljelykurssin lisäksi kestävän elämän verkkokurssialustalta löytyy suosikkikurssit Ilmastotreeni ja Energiaekspertti. Kevään kunniaksi HSY:n Ilmastoinfo istuttaa puun jokaista uutta rekisteröitynyttä kohti, joten jo pelkällä rekisteröitymisellä pääset ilmastotekojen alkuun.

Taloyhtiöiden energiatehokkuutta vauhditetaan asukasviestintää kehittämällä22.2.2022 08:13:00 EET | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden TAVIS-hankkeessa taloyhtiöiden hallituksille tarjotaan tukea energia-asioista viestimiseen, lisäksi tuetaan asukkaiden, osakkaiden ja taloyhtiön hallituksen vuoropuhelua energiatehokkuushankkeiden edistämiseksi. Ensimmäinen toimenpide oli viestinnän lähtötilanteen kartoitus. Taloyhtiöiden hallituksille suunnattu kyselytutkimus toteutettiin Kiinteistöliitto Uusimaan jäsenille, vastauksia saatiin 372 hallituksen jäseneltä. Lisäksi reilut sata vastausta saatiin asukaskyselytutkimuksena hankkeessa mukana olevissa neljässä pilottitaloyhtiössä. Näin saatiin kokonaiskuva taloyhtiöviestinnän toimivuudesta niin asukkaan, osakkaan kuin hallituksenkin jäsenen näkövinkkelistä.

Huippuravintoloiden kikat kotikeittiöön – Toinen Kattaus minimoi ruokahävikin24.1.2022 07:45:00 EET | Tiedote

Ruoan kasvatus, tuotanto ja valmistus ovat maailman suurimpia päästölähteitä. Ravinnon tuotantoketju syö valtavat määrät energiaa ja ketjun loppupäässä vain osa ruoasta päätyy sinne, minne se kuuluu. Suomalaisissa kotitalouksissa vuosittainen ruokahävikki on yli 130 miljoonaa kiloa – tämä on noin 500 miljoonan euron edestä ruokaa! Neljän hengen perheessä määrä vastaa usean sadan euron heittämistä roskiin. Hyvä uutinen on se, että pienillä käytännön teoilla asiaan voi vaikuttaa. HSY:n Toinen Kattaus –kampanjassa ravintoloiden huippukokit antavat ammattitaitonsa kaupunkilaisten käyttöön hävikin hillitsemiseksi.

Proteiinin liikasyönti rehevöittää Itämerta – tavallinen perusruoka sisältää riittävästi proteiinia18.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset syövät liikaa proteiinia, mikä rasittaa jätevedenpuhdistusta ja Itämerta. Ylimääräinen proteiini, jota elimistö ei tarvitse, poistuu muun muassa typpenä virtsan mukana jäteveteen. Vaikka jätevedenpuhdistamot poistavat typpeä jätevesistä erittäin tehokkaasti, typpeä joutuu silti Itämereen ja aiheuttaa rehevöitymistä. Tavallisen perusruoan syöminen vähentää turhaa typpikuormaa ja auttaa ympäristöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme