Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Omaishoidon ja muistihoidon asiakkaille tarjotaan uutta monimuotoista palvelua

Jaa

Keusote on kehittänyt uutta monimuotoista palvelua ikääntyneille omaishoidon ja muistihoidon asiakkaille. Uusi päiväaikaisen toiminnan palvelu korvaa aiemmin tarjotun ikäihmisten päivätoiminnan.

Päiväaikaisen toiminnan palvelut on suunnattu kotona asuville ikääntyneille omaishoidon ja muistihoidon asiakkaille, jotka tarvitsevat erityistä arjessa selviytymisen tukea. Palvelua tarjotaan asiakkaille, joiden osallistuminen omaehtoiseen virkistystoimintaa ei ole mahdollista.  

-Päiväaikaisen toiminnan palvelussa asiakkaalle tarjotaan monipuolista toimintaa, esimerkiksi ohjattua liikuntaa ja muistin virkistystä, kertoo Keusoten koordinoiva esimies Katri Göös. 

Palvelun tavoitteena on tukea omaishoitajien jaksamista ja asiakkaan kotona-asumista. Jotta omassa kodissa voi asua mahdollisimman pitkään, Keusoten tukee ikääntyneen asiakkaan fyysistä, psyykkistä, kognitiivista sekä sosiaalista toimintakykyä. 

Uusi palvelumuoto pitää sisällään asiakkaan kotiin annettavaa kuntouttavaa toimintaa, toimintakerhoja Hyvinkäällä, Nurmijärvellä ja Mäntsälässäsekä perhehoitajan kotona järjestettävää päiväaikaista toimintaa. Palveluun pääsee mukaan ikäihmisten asiakasohjauksen tekemän palvelutarpeen arvion kautta.  

Lisätiedot medialle:  

Katri Göös, koordinoiva esimies, Ikäihmisten palvelut, Geriatrinen keskus, p. 050 497 2085 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen 2. sijalle 100 terveysalan vaikuttajan joukosta2.12.2022 15:29:23 EET | Tiedote

Pirjo Laitisen-Parkkosen merkittävä työ kuntayhtymän johtajana huomioitiin valtakunnallisesti tänään, kun Mediuutiset nosti Laitisen-Parkkosen kakkossijalle Terveysalan 100 Vaikuttajaa -listalla. Laitinen-Parkkosen johdolla tehty pitkäjänteinen työ on mahdollistanut tilanteen, jossa Keski-Uusimaa on pisimmällä hyvinvointialueiden valmisteluissa koko Suomessa, todetaan valinnan perusteluissa.

Mäntsälän ja Pornaisten potilastietojärjestelmien yhtenäistäminen aiheuttaa käyttökatkon2.12.2022 11:56:20 EET | Tiedote

Mäntsälän ja Pornaisten terveydenhuollon potilastietojärjestelmät yhtenäistyvät. Asiakkaiden välinen tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus toteutuvat paremmin, kun järjestelmä- ja kuntakohtaiset eroavaisuudet poistuvat. Potilastietojärjestelmien uudistaminen aiheuttaa Mäntsälän ja Pornaisten terveydenhuollon sähköisessä asioinnissa käyttökatkon 15.12.22 – 9.1.23.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme