Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Omaishoidon tuen myöntämisperusteet valmistellaan uudestaan

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus palautti yksimielisesti omaishoidon tuen myöntämisperusteet valmisteltavaksi uudelleen. Päätöksessä korostetaan, että Helsinki haluaa tukea omaishoitajien jaksamista ja lisätä omaishoitoa.

Kaupunginhalituksen mukaan myöntämisperusteita tulee muuttaa siten, että omaishoidon tuen euromäärät nostetaan Espoon tasolle ja muutoinkin omaishoidon ehtoja nostetaan samalle tasolle kuin Espoossa ja Vantaalla.

Sosiaali- ja terveystoimialan tulee valmistella uusi esitys myöntämisperusteista sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Palausehdotuksen teki sosiaali- ja terveustoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa, ja kaupunginhallitus hyväksyi sen yksimielisesti.

Lisäksi tulee lieventää pisteytysrajoja ja kohtuullistaa leikkureita, joilla perheen saamaa tukea alennetaan, jos ne käyttävät jaksamista tukevia palveluita.

Omaishoidon tuen myöntämisperusteita muutettiin helmikuun alussa. Niille omaishoidettaville, joiden tuki on laskenut tai lakannut uudistettujen kriteerien takia, palautetaan vanhojen sopimusten mukainen tuki, kunnes lautakunta on hyväksynyt uudet myöntämisperusteet.

Maanantaina kokouksen jälkeen kaupunginhallitus siirtyy kesätauolle. Seuraava kokous pidetään maanantaina 7. elokuuta.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Tapio Kari
Viestintäpäällikkö
Kaupunginkanslia
puh. 040 844 6015
tapio.kari@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Pia Pakarinen esittelee Helsingin menestystekijöitä Davosissa20.1.2018 10:00Tiedote

Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen puhuu Sveitsin Davosissa järjestettävän maailman talouskonferenssin yhteydessä Global Talent Competitiveness Index (GTCI) -tutkimuksen julkistamistilaisuudessa maanantaina 22.1.2018. Pakarinen kutsuttiin tilaisuuteen keynote-puhujaksi tuomaan Helsingin ja Suomen näkökulmaa tutkimuksen teemaan, joka on monimuotoisuuden merkitys kykyjen houkuttelemisessa. Tutkimuksen tulokset julkaistaan maanantaina 22.1.2018 klo 15 Suomen aikaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme