Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Omaishoidon tuen myöntämisperusteet valmistellaan uudestaan

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus palautti yksimielisesti omaishoidon tuen myöntämisperusteet valmisteltavaksi uudelleen. Päätöksessä korostetaan, että Helsinki haluaa tukea omaishoitajien jaksamista ja lisätä omaishoitoa.

Kaupunginhalituksen mukaan myöntämisperusteita tulee muuttaa siten, että omaishoidon tuen euromäärät nostetaan Espoon tasolle ja muutoinkin omaishoidon ehtoja nostetaan samalle tasolle kuin Espoossa ja Vantaalla.

Sosiaali- ja terveystoimialan tulee valmistella uusi esitys myöntämisperusteista sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Palausehdotuksen teki sosiaali- ja terveustoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa, ja kaupunginhallitus hyväksyi sen yksimielisesti.

Lisäksi tulee lieventää pisteytysrajoja ja kohtuullistaa leikkureita, joilla perheen saamaa tukea alennetaan, jos ne käyttävät jaksamista tukevia palveluita.

Omaishoidon tuen myöntämisperusteita muutettiin helmikuun alussa. Niille omaishoidettaville, joiden tuki on laskenut tai lakannut uudistettujen kriteerien takia, palautetaan vanhojen sopimusten mukainen tuki, kunnes lautakunta on hyväksynyt uudet myöntämisperusteet.

Maanantaina kokouksen jälkeen kaupunginhallitus siirtyy kesätauolle. Seuraava kokous pidetään maanantaina 7. elokuuta.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Tapio Kari
Viestintäpäällikkö
Kaupunginkanslia
puh. 040 844 6015
tapio.kari@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korjaus tiedotteeseen Valtuusto hyväksyi Jätkäsaaren liikuntapuiston hankesuunnitelman11.10.2017 21:35Tiedote

Jätkäsaareen aletaan rakentaa uutta liikuntapuistoa. Helsingin kaupunginvaltuuston tänään hyväksymän hankesuunnitelman mukaan liikuntapuisto parantaa Jätkäsaaren alueen asukkaiden liikunta- ja virkistysaluetarjontaa ja toimii myös lähiympäristön koulujen liikuntapaikkana. Puiston pohjoisosia voidaan hyödyntää jopa koulujen välituntikäytössä. (Korjattu kohta tiedotteen 2. kappaleessa)

Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi10.10.2017 11:32Tiedote

Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin vuoden 2018 talousarvioehdotuksesta: Vahva panostus investointeihin sekä kasvatuksen ja koulutuksen määrärahoihin – Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi Talouden kasvu yhdistettynä kaupungin vastuullisen taloudenpidon perinteeseen mahdollistavat uusia panostuksia niin investointeihin kuin käyttötalouspuolelle. Erityisesti lisäykset näkyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kaupunkistrategiassa linjatun mukaisesti. Helsingin talouden hyvä kokonaistilanne mahdollistaa kohoavien asumiskustannusten kompensoimisen maltillisella, puolen prosenttiyksikön tuloveron kevennyksellä. Jatkossa Helsinki soveltaisi 18 % kunnallisverokantaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme