Suomen Omakotiliitto ry

Omakotiliitto jakaa 75 vinkkiä tuoreelle omakotiasukkaalle

Jaa
Omakotiliitto on kerännyt 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kullanarvoisia vinkkejä asumiseen. Vinkit julkaistaan liiton somekanavilla.
Omakotiliiton 75 vinkkiä asumiseen jaetaan Omakotiliiton sosiaalisen median kanavilla. Kuva: Henna-Kaisa Sivonen
Omakotiliiton 75 vinkkiä asumiseen jaetaan Omakotiliiton sosiaalisen median kanavilla. Kuva: Henna-Kaisa Sivonen

”Remonttia suunnitellessasi pyydä aina useampi tarjous, vaikka tietäisitkin tutun remontoijan tai saisit suosituksen tekijästä. Pyydä kolme tai neljä tarjousta ja tarkista yritysten tausta: rekisteri, talous ja suositukset.”


Mitä kaikkea uuden omakotiasukkaan on hyvä tietää? Omakotiliiton omakotiaktiivit ja neuvontaverkosto ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja jakavat vuoden 2022 aikana 75 vinkkiä asumiseen. Etenkin alkuvaiheessa voi olla monta kysymystä, joihin luotettavan ja objektiivisen vastauksen löytäminen voi olla hankalaa. ”Tähän tarpeeseen haluaa Omakotiliitto vastata”, sanoo liiton toiminnanjohtaja Marju Silander.

75 vinkkiä -kampanjassa tarjotaan neuvoja remontointiin, talon huoltoon ja rakentamiseen, kuten myös energiaan ja lämmitykseen, jäte- ja vesiasioihin, puutarhaan ja asumisen ekologisuuteen. Vinkit julkaistaan kesäkuusta joulukuuhun Omakotiliiton somekanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Linkedinissä. Seuraamalla hashtagia #75vinkkiäasumiseen saat kullanarvoiset vinkit talteen.

Kampanjan inspiraationa on Omakotiliiton 75-vuotisjuhlavuosi, jota vietetään kuluvana vuonna. Liitto on siis ollut omakotiasujan edunvalvojana jo vuodesta 1947 asti! Alun perin liiton nimenä oli Suomen Esikaupunkien Kiinteistöliitto. Kantavana ajatuksena on aina ollut tarve hoitaa yhdessä asioita.

Tällä hetkellä Omakotiliiton edunvalvontatyössä on ajankohtaisena muun muassa eduskunnan käsittelyyn tuleva kiinteistöverouudistus, joka uhkaa nostaa entisestään asumisen kustannuksia. Työn alla on myös EU:n energiatehokkuusdirektiivin vaatimukset rakennusten pakkokorjauksista, joita Omakotiliitto vastustaa jyrkästi.

Omakotiliiton jäsenyys kannattaa. Jäsenkyselyn mukaan jäsenet arvostavat erityisesti ajankohtaista tietoa, edunvalvontaa, jäsenetuja ja neuvontapalveluita. (Jäsenkysely 5/2021)

Omakotiliitto on mukana Asuntomessuilla osastolla UA5. Tule tutustumaan ja liittymään jäseneksi! Liittymislahjana saat viedä kotiin Omakotiliiton puutarhaneuvojan Kirsi Tuomisen Syötävän kaunis piha -kirjan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Omakotiliiton 75 vinkkiä asumiseen jaetaan Omakotiliiton sosiaalisen median kanavilla. Kuva: Henna-Kaisa Sivonen
Omakotiliiton 75 vinkkiä asumiseen jaetaan Omakotiliiton sosiaalisen median kanavilla. Kuva: Henna-Kaisa Sivonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Omakotiliitto ry
Suomen Omakotiliitto ry
Asemapäällikönkatu 12 B
00520 Helsinki

09 680 3710https://www.omakotiliitto.fi

Omakotiliitto on Suomessa alan ainoa valtakunnallinen pientalo- ja vapaa-ajan asukkaiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö, joka edistää pientalovaltaista elämänmuotoa. Olemme yleishyödyllinen ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, ja meillä on noin 230 jäsenyhdistystä, joissa yhteensä yli 70 000 henkilöjäsentä (kotitaloutta). Suomessa on noin 1,2 miljoonaa pientaloa, joissa asuu lähes 2,7 miljoonaa ihmistä, ja noin 0,5 miljoonaa vapaa-ajan asuntoa, joita käyttää noin 2,4–2,9 miljoonaa mökkiläistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Omakotiliitto ry

Kiinteistöveroa uhkaa lähes 10 prosentin nousu – Omakotiliitto vaatii hallitukselta ripeitä päätöksiä tämän estämiseksi2.11.2022 15:30:56 EET | Tiedote

Kiinteistöveroa uhkaa ensi vuonna historiallisen korkea korotus, johon on syynä rakennuskustannusindeksin vuosimuutos. Kohonneista rakennuskustannuksista kertova indeksi nousi kesäkuussa lähes kymmenen prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Se tarkoittaisi jopa 7–9 prosentin korotusta kiinteistöveroon ensi vuonna. Omakotiliitto on huolissaan, että kasvavien energiakulujen ja hintojen nousun kanssa kamppaileville kotitalouksille kiinteistöveron roima korotus toisi merkittävän lisäkuormituksen asumiskustannuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme