Myllyhoitoyhdistys ry

"Oman ruokasuhteen pohtiminen on tärkeää hallitsemattoman syömisen hillitsemiseksi” - Uusi Ähky-verkkopalvelu avuksi liikasyömiseen

Jaa

Uusi Ähky-verkkopalvelu tarjoaa tukea kaikille, jotka kokevat syömisensä hallitsemattomaksi. Maksuton palvelu tarjoaa tukea silloin, kun syöminen tuntuu toistuvasti riistäytyvän käsistä, ruoka pyörii jatkuvasti mielessä tai syöminen tuntuu hallitsemattomalta.

Toimiva ry sekä Myllyhoitoyhdistyksen Ruoka ja riippuvuus -hanke avasivat uuden matalan kynnyksen Ähky-verkkopalvelun kaikille, jotka kokevat syömisensä hallitsemattomaksi.

Hallitsematon syöminen voi ilmetä esimerkiksi tunnesyömisenä, ahmimisena, jatkuvana naposteluna, jojoiluna liikasyömisen ja laihduttamisen välillä tai jatkuvana ruoan ajattelemisena. Kyseessä on yleinen, elämään ja terveyteen vaikuttava ilmiö, joka voi jatkuessaan aiheuttaa merkittäviä fyysisiä ja psyykkisiä terveyshaittoja.

Ähkyssä tartutaan hallitsemattomaan syömiseen tehtävien ja vertaistuen avulla

Ähky-verkkopalvelu sisältää laajasti syömisen säätelyä käsitteleviä tehtäviä, joiden avulla voi tarkastella omaan syömiseen vaikuttavia tekijöitä. Palvelu sisältää materiaalia ja tehtäviä kahdeksaksi viikoksi. Lisäksi palvelussa on viikoittainen ravitsemustieteen ammattilaisen moderoima vertaistuellinen chat-palvelu, jossa voi keskustella aiheesta muiden käyttäjien kanssa.  

Oman ruokasuhteen ymmärtäminen auttaa hallitsemattomaan syömiseen

Ähkyssä keskitytään omien ruokatottumusten pohtimisen lisäksi erityisesti syömisen psykologiaan. Tehtävien avulla työstetään esimerkiksi tunnesäätelyä ja arvoja. Tavoitteena on, että osallistuja oivaltaa, millaisia tekijöitä hallitsemattoman syömisen taustalla on ja mikä ylläpitää liikasyömistä.

"Oman ruokasuhteen pohtiminen on tärkeää, jos haluaa hillitä hallitsematonta syömistä”, avaa Ähkyn ylläpitäjä ja moderoija Toimiva ry:n ravitsemusasiantuntija Taru Hyvärinen.

Verkkopalvelussa läsnä ravitsemustieteen ammattilainen

Palvelun ylläpitäjä Taru Hyvärinen on opiskellut ravitsemustiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Lisäksi kaikki Ähky-verkkopalvelun materiaalit ovat ravitsemustieteilijöiden sekä muiden hallitsemattomaan syömiseen perehtyneiden ammattilaisten kehittämiä.

Ähky-verkkopalvelun on rahoittanut STEA. Toimiva ry on vuonna 2016 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on edistää riippuvuuksista kärsivien sekä heidän läheistensä hyvinvointia sekä lisätä yhteiskunnallista keskustelua aiheesta. Myllyhoitoyhdistyksen Ruoka ja riippuvuus -hanke tarjoaa tukea ja apua hallitsemattomasta syömisestä kärsiville ryhmätoiminnan kautta, sekä kouluttaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia ruokaan ja syömiseen kohdistuvasta riippuvuudesta.   

Ähky-verkkopalvelu lyhyesti:

Sisältö: Tehtäviä ja materiaaleja hallitsemattoman syömisen avuksi kahdeksan viikon ajaksi. Viikoittainen vertaistuellinen chat, jota moderoi ravitsemustieteen ammattilainen. Palveluun voi kirjautua 24/7.

Ilmoittautuminen: Palvelu on auki 31.12.2020 asti. Mukaan ilmoittaudutaan lomakkeella: https://webropol.com/ep/ilmoittauduahkyyn

Hinta: Palvelu on osallistujille maksuton.

Yhteydenotot: 

Taru Hyvärinen, puh. +358400452476, toimiva.ry@gmail.com 

Marianne Luojola, puh. +358405705183, marianne.luojola@myllyhoito.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Taru Hyvärinen
Taru Hyvärinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Myllyhoitoyhdistys ry
Myllyhoitoyhdistys ry
Annankatu 29 A 9
00100 Helsinki

03 884 840 (9-15)http://www.myllyhoitoyhdistys.fi

Myllyhoito­yhdistys on valta­kunnallinen asiantuntija- ja kansalais­järjestö.

Tavoitteenamme on riippuvuuksien ehkäiseminen, päihderiippuvuuteen tai muihin haitallisiin riippuvuuksiin sairastuneiden ja heidän läheistensä auttaminen sekä toipumiskeskeisen riippuvuushoidon kehittäminen.

www.myllyhoitoyhdistys.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyhoitoyhdistys ry

Selvitys: Päihdetoimijat ovat huolissaan päihdehoitojärjestelmän tehottomuudesta sekä kuntien resursseista12.1.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Myllyhoitoyhdistyksen teettämä selvitys kartoittaa päihdetyön keskeisten toimijoiden näkemyksiä suomalaisen päihdehuollon tilasta. Selvityksen mukaan eri hoitomuotojen soveltuvuudesta, tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta puuttuu tutkimuksellista näyttöä. Myös alueellinen eriarvoisuus nousee esiin: usein asuinpaikka määrittelee sen, millaista hoitoa riippuvuuteen sairastunut saa. Päihdepalveluiden saatavuutta, päihdehoitopolkujen jatkuvuutta sekä kuntien resursseja pitäisi myös lisätä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme