Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Omaoloon uusia hyvinvointivalmennuksia – oirearviot nyt myös englanniksi

Jaa

Omaolo.fi-verkkopalvelu monipuolistui entisestään lokakuun lopulla. Helsinkiläisille avautui lokakuussa uudet sähköiset hyvinvointivalmennukset alkoholin käyttöön sekä lapsiperheiden ja parisuhteen hyvinvointiin liittyen. Nämä täydentävät edelleen kesäkuussa käyttöön otettuja liikuntaan, painonhallintaan, ravitsemukseen ja uneen liittyviä hyvinvointivalmennuksia ja terveystarkastusta.

Omaolo palvee vihdoin laajasti myös englanninkielellä.

Kesäkuussa käyttöön otetun terveystarkastuksen ja kaikki oirearviot voi tehdä nyt myös englanniksi. Terveystarkastuksessa asiakas saa kattavan raportin terveydentilastaan sekä tarvittaessa suosituksen lähettää tarkastus ammattilaiselle.

Englanninkielisissä oirearvioissa ovat mukana kaikki tutut arviot esimerkiksi päänsärystä, korvan kivusta ja lukkoisuudesta sekä alaselkäkivusta. Jos vaihtoehdoista ei löydy sopivaa oiretta, asiakas voi täyttää yleisen oirekyselyn. Jo aiemmin englanniksi on löytynyt koronaoirearvio.

”Helsinkiläinen voi hyödyntää Omaoloa entistä kokonaisvaltaisemmin terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, kun mukaan on saatu uusia hyvinvointivalmennuksia”, toteaa johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi.

”On hienoa, että saamme mukaan myös englanninkielisiet oirearviot ja terveystarkastuksen. Omaolo palvelee nyt selvästi paremmin sellaisia kaupunkilaisia, jotka eivät puhu äidinkielenään suomea tai ruotsia”, Lommi sanoo.  

Hyvinvointivalmennukset, terveystarkastus ja oirearviot ovat kaikkien hyödynnettävissä omaolo.fi-sivuilla ja ne voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta.

Omaoloa voi käyttää ilman tunnistautumista. Jos asiakkaan vaiva vaatii ammattilaisen arviota, asiakasta pyydetään tunnistautumaan palveluun esimerkiksi omilla pankkitunnuksilla. Omaolo-verkkopalvelun kautta saa tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen ympäri vuorokauden, mikäli oireen kiireellisyys sitä edellyttää.

Lisätietoja

Marja-Liisa Lommi, johtava ylilääkäri, p. 050 5753 937, marja-liisa.lommi@hel.fi 

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lauttasaaren senioritalossa koronavirustartuntoja23.11.2020 11:15:07 EETTiedote

Lauttasaaren senioritalo ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala tiedottavat: Lauttasaaren senioritalossa on todettu 28 asukkaalla koronavirustartunta. Viikonlopun aikana kaikki asukkaat on testattu koronaviruksen varalta. Asukkaille ja heidän läheisilleen on ilmoitettu tilanteesta. Myös seitsemällä talon asukkaita hoitaneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Varotoimenpiteenä talon kaikki asukkaat ovat karanteenin omaisissa oloissa. Vierailut talossa eivät ole toistaiseksi mahdollisia. Helsingin kaupunki on tukenut senioritaloa järjestämällä paikan päälle kokenutta hoitohenkilöstöä ja lääkäripalveluja. ”Olemme tehneet viikonlopun aikana tiivistä yhteistyötä Lauttasaaren senioritalon kanssa, jotta asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut. Olemme myös auttaneet kaikin tavoin siinä, että koronavirustartunnat eivät edelleen leviäsi”, sanoo palvelualueen johtaja Maritta Haavisto. Lauttasaaren senioritalossa asuu 107 ikääntynyttä asukasta, keski-iältään 87 vuotta. Asukka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme