Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadi Expo Helsingin keskustakirjasto Oodissa 5.10.

Jaa

OmaStadi Expossa pääsee keskustelemaan OmaStadi -suunnitelmista niiden tekijöiden kanssa. Keskustakirjasto Oodin Maijansalin äänestystorilla ovat esillä kaikki lähes 300 suunnitelmaa, joista lokakuun aikana äänestetään.

Kuvat: Kimmo Brandt.
Kuvat: Kimmo Brandt.

Lokakuussa kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset saavat äänestää kaupunkilaisten tekemistä OmaStadi -suunnitelmista. Ensimmäistä kertaa helsinkiläisnuoret saavat äänestää siitä, miten Helsinki jakaa 4,4 miljoonaa euroa. Lisäksi he pääsevät äänestämään RuutiBudjetista. Molemmat äänestykset tapahtuvat omastadi.hel.fi -palvelussa. 

OmaStadissa helsinkiläiset itse ideoivat, suunnittelevat ja päättävät miten kaupunkia muutetaan toimivammaksi ja hauskemmaksi. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet suunnitelmat.

OmaStadi Expo -tapahtuman lavalla Oodissa kaupunkilaiset esittelevät ideoitaan toimittaja Jani Halmeen luotsaamina.

OmaStadi Expo Oodissa lauantaina 5.10.2019 kello 10-13.

Maijansali (1.krs)

10:00–11:00 OmaStadi -suunnitelmien tekijät äänessä - Kaupunkilaiset esittelevät ideoitaan Helsingin hyväksi.

11:00–11:10 OmaStadi -suunnitelmat apulaispormestareiden näkökulmasta: Sanna Vesikansa ja Tomi Sevander

11:15–11:45 OmaStadi -suunnitelmien tekijät äänessä - Kaupunkilaiset esittelevät ideoitaan Helsingin hyväksi.

11:45–12:00 OmaStadi -suunnitelmat kaupungin toimialojen näkökulmasta: toimialajohtaja Mikko Aho ja vuorovaikutusasiantuntija Virve Vakiala.

12:00–12:50 OmaStadi -suunnitelmien tekijät äänessä - Kaupunkilaiset esittelevät ideoitaan Helsingin hyväksi.

Aula (1.krs)

10–13 Mikä OmaStadi? – kysy mitä vain osallistuvasta budjetoinnista, me vastaamme. Vastaajina OmaStadin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka, Alueosallisuuspäällikkö Titta Reunanen ja tutkija Titiana Ertiö.

Helsinki-info (1. krs)

10–13 Apua äänestämiseen! OmaStadissa voit äänestää missä vain lokakuun ajan omilla tunnuksillasi. Oodin Helsinki-info tarjoaa apua digiasiointiin ja mahdollisuuden äänestää ilman verkkopankkitunnuksia, henkilökorttia näyttämällä.

Kaupunkiverstas (2. krs)

10–12 Vinkkejä ja välineitä OmaStadi -suunnitelmien markkinointiin. Someklinikalta apua sosiaalisen median koukeroihin ja kaupunkiverstaalla voit tehdä suunnitelmille omat julisteet, tarrat ja rintanapit.

Lasten maailma (3.krs)

10–13 Tulevaisuuden kaupunki-työpaja. Tervetuloa mukaan muovailemaan mahdollisten tulevaisuuksien rajoja! Miltä näyttää tulevaisuuden kaupunki, jossa talojen katoilla viljellään puita ja autot ajavat itsestään? Työpajassa osallistujat pääsevät luomaan tulevaisuuden kaupunkia. Työpaja on maksuton ja sen ohjaajina toimivat Annantalon taidekasvattajat.

Miltä näyttää sinun Helsinkisi? Miten kaupungista tehdään entistä toimivampi, viihtyisämpi ja hauskempi?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 3362281, kirsi.verkka@hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 5781428, titta.reunanen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 685 7690, nina.rintala@hel.fi

Kuvat

Kuvat: Kimmo Brandt.
Kuvat: Kimmo Brandt.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki mukaan Bloombergin Partnership for Healthy Cities -verkostoon – tavoitteena lisätä koululaisten turvallista ja aktiivista liikkumista13.12.2019 08:55:23 EETTiedote

Helsinki on liittynyt kansainväliseen Partnership for Healthy Cities -verkostoon, joka on sitoutunut ehkäisemään tarttumattomia sairauksia, kuten syöpää ja diabetesta, vaikuttamalla elintapoihin ja -ympäristöihin. Verkoston jäsenkaupungit valitsevat ensi vuoden ajaksi oman kehittämiskohteensa. Helsinki haluaa omassa hankkeessaan edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia parantamalla koulumatkaturvallisuutta, jotta yhä useampi lapsi ja nuori valitsee kävelyn tai pyöräilyn päivittäiseksi liikkumistavaksi kouluun.

Pormestari Vapaavuori osallistuu Nordic Safe Cities Summitiin – pohjoismaisille pääkaupungeille linjataan yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi11.12.2019 10:06:57 EETTiedote

Tukholmassa torstaina 12. joulukuuta järjestettävässä Nordic Safe Cities Summitissa allekirjoitetaan Capital Codes of Action -linjaus, joilla asetetaan pohjoismaisille pääkaupungeille yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi. Nordic Safe Cities -verkosto käsittää laajan joukon pohjoismaisia kaupunkeja, ja nyt järjestettävä pormestaritason kokous linjaa yhteistyötä turvallisuuden eteen entistä vahvemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme