Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadissa annettiin lokakuussa lähes 1500 ideaa

Jaa

Omastadin 25. lokakuuta päättyneen ideointivaiheen aikana saatuja ideoita aletaan seuraavaksi kehittää äänestykseen meneviksi ehdotuksiksi.

Kuva: KMG.
Kuva: KMG.

Määrällisesti eniten ideoita annettiin seuraavista aihepiireistä: liikunta ja ulkoilu, puistot ja luonto, rakennettu ympäristö sekä yhteisöllisyys.

"OmaStadin toisen kauden ideointivaihe oli vilkkaampi kuin ensimmäisen kauden. Tällä kerralla annettiin noin 200 ideaa enemmän kuin viimeksi. Tämä kuvastaa sitä, että ihmiset ovat selvästi ottaneet osallistuvan budjetoinnin omakseen. Saimme jälleen hyviä ideoita Helsingin kehittäiseksi entistä toimivammaksi ja viihtyisämmäksi", kertoo osallisuus- ja neuvontayksikön kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Ideoita annettiin yhteensä kahdeksan teeman osalta.
"Tänäkin vuonna suuri osa ideoista käsittelee vihreää ja viihtyisää lähiympäristöä. Ideoissa näkyy vahvasti luonnon ja ulkoilun merkitys kaupunkilaisille. Helsingissä kaikkia asuinalueita huolletaan ja kehitetään asukkaita kuunnellen. Osallistuva budjetointi antaa meille paljon arvokasta tietoa siitä, millaista ympäristöä helsinkiläiset naapurustoihinsa toivovat. Olen mielelläni mukana tekemässä Helsingistä viihtyisämpää ja yhä enemmän asukkaiden oloista", kiteyttää kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Tutustu ideoihin täällä.

Yhteiskehittämisen vaihe alkaa tammikuussa

Omastadi.hel.fi -sivustolle lokakuussa annettujen ideoiden pohjalta luodaan tammikuusta alkaen ehdotuksia. Ehdotuksia tehdään tammi–huhtikuussa kaupungin järjestämissä työpajoissa ja OmaStadin-sivustolla. Verkkosivustolla voi seurata ja kommentoida ehdotusten etenemistä. 

Yhteiseen kehittämiseen osallistuvat sekä kaupunkilaiset että kaupungin asiantuntijat. Kaupungin asiantuntijat arvioivat ehdotusten toteutuskustannukset.

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä. OmaStadi.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Toisella kaudella vuosina 2020–2021 Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät ja kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Kaikki OmaStadin 44 ensimmäisen kauden änestyksessä menestynyttä ideaa toteutetaan tämän tai viimeistään ensi vuoden puolella.

Vallitsevasta pandemista johtuen aikataulumuutokset ovat mahdollisia. Muutoksista tiedotetaan omastadi.hel.fi -palvelussa ja Helsingin kaupungin verkkosivuilla Hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, p. 040 336 2281, kirsi.verkka(at)hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, p. 040 578 1428, titta.reunanen(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:

Nina Rintala, viestintäasiantuntija, p. 040 685 7690, nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: KMG.
Kuva: KMG.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki Education Hubista tulee ainutlaatuinen oppimisen innovaatiokeskus3.12.2020 10:50:00 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman oppimisen pääkaupunki. Ensi vuonna kaupungin keskustassa toimintansa aloittava Helsinki Education Hub on konkreettinen askel kohti tätä tavoitetta. Se yhdistää ensimmäisenä maailmassa oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalaisen pedagogisen osaamisen, innovatiivisen oppimisympäristön ja akateemisen tutkimuksen yhtenäiseksi maailmanluokan vientituotteeksi.

Helsinkiläisten huolestuneisuus koronan vaikutuksista kasvanut keväästä3.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Lähes puolet helsinkiläisistä on huolissaan koronapandemian vaikutuksista omalle perheelle tai lähisuvulle, selviää uusimmasta Helsinki-barometristä. Tämä on suurempi osuus kuin vastaavassa kyselyssä keväällä. Kyselyaineisto koottiin puhelinhaastatteluilla ajanjaksolla 9.10.–6.11., joten tuloksissa ei näy vielä uusimman tautitilanteen vaikutus. Kyselyn tuloksia analysoidaan tarkemmin tuoreessa Kvartti-verkkolehden artikkelissa.

Helsinki ottaa käyttöön .helsinki-verkko-osoitteet – testbed.helsinki-sivusto kokoaa kaupungin tarjoamat kokeilu- ja kehitysmahdollisuudet2.12.2020 11:10:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki avaa 2. joulukuuta 2020 ensimmäisen .helsinki-päätteisen verkkosivuosoitteen. Uusien .helsinki-sivujen tavoitteena on parantaa Helsingin kaupungin verkkopalveluiden löydettävyyttä ja asiakaslähtöisyyttä. Ensimmäisenä uutena sivustona avautuu Helsingin kokeilualustatoimintaa esittelevä testbed.helsinki. Sivustolle kootaan keskeiset tiedot niistä mahdollisuuksista, joita yrityksillä on testata tuotteitaan yhteistyössä kaupungin kanssa. Uudet innovaatioiden kokeilualustat liittyvät Helsingissä muun muassa terveyteen ja hyvinvointiin, oppimisympäristöihin, puhtaisiin ja kestäviin kaupunkiratkaisuihin sekä liikkumiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme