Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadissa voi ideoida 25. lokakuuta asti

Jaa

Ideoita oman kaupunginosan, alueen tai koko kaupungin kehittämiseksi voi jättää 5.–25.10.2020 verkko-osoitteessa omastadi.hel.fi.

OmaStadin ideointi on ollut vilkasta lokakuun ajan. Kuva: KMG.
OmaStadin ideointi on ollut vilkasta lokakuun ajan. Kuva: KMG.

OmaStadiin on jätetty yli 600 ideaa. Suosittuja teemoja ovat olleet liikunta ja ulkoilu, puistot ja luonto sekä yhteisöllisyys. Ideointi päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Tietoa OmaStadista ja tukea ideoimiseen saa stadiluotseilta sekä monista kaupungin palvelupisteistä, kuten kirjastoista ja asukastaloista. Tarkemmat tiedot tapahtumista ja ideoimisen tuesta löytyvät omastadi.hel.fi -sivustolta.

"Olemme saaneet ilahduttavan määrän laadukkaita ideoita. Vaikuttaa siltä, että kaupunkilaiset ovat paneutuneet ideointiin huolella. Lähes puolet ideoista koskee liikuntaa ja ulkoilua,” sanoo osallisuus- ja neuvontayksikön kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Toisella kierroksellaan se tarkoittaa sitä, että 8,8 miljoonaa euroa on varattu asukkaiden toiveiden toteuttamiseen. Seuraavien kahden vuoden aikana ideoidaan, tehdään yhdessä ideoista ehdotuksia sekä lopuksi äänestetään syksyllä 2021. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Helsinki on jaettu seitsemään alueeseen, joille määräraha on jaettu asukasmäärän mukaan. Lisäksi voi esittää ideoita koko kaupungin kehittämiseksi, jolloin käytössä on yhteensä 1 760 000 euroa.

OmaStadin ideointi on avoinna 5.–25.10.2020.
Yhteiskehittämisvaihe alkaa joulukuussa järjestettävillä alueraksoilla.

#OmaStadi #Helsinki

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä. OmaStadi.

Vallitsevasta pandemiasta johtuen aikataulu saattaa muuttua. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan omastadi.hel.fi -palvelussa ja Helsingin kaupungin verkkosivuilla Hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, p. 040 3362281, kirsi.verkka (at) hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, osallisuus- ja neuvontayksikkö, p. 040 5781428, titta.reunanen (at) hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Nina Rintala, p. 040 685 7690, nina.rintala (at) hel.fi

Kuvat

OmaStadin ideointi on ollut vilkasta lokakuun ajan. Kuva: KMG.
OmaStadin ideointi on ollut vilkasta lokakuun ajan. Kuva: KMG.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Koronapandemian vaikutukset asuntomarkkinaan ja rakentamiseen näyttäisivät jääneen vähäisiksi Helsingissä26.11.2020 15:37:07 EETTiedote

Koronapandemia ei ole aiheuttanut suurta muutosta asuntomarkkinaan ja rakentamiseen Helsingissä vuoden 2020 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä. Asuntojen hinnat ja vuokrat jatkoivat kasvuaan ja asuntokauppojen määrä oli lähellä vuoden 2019 lukuja. Helsingissä rakennetaan yhä paljon: asuntotuotannossa ollaan edellä viime vuoden tahtia sekä aloitettujen että valmistuneiden asuntojen osalta.

MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus 27. marraskuuta kello 1226.11.2020 13:37:51 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen uusiin voimaanastuviin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 27. marraskuuta kello 12–12.45.

Helsinki tähtää tasoloikkaan kansainvälisessä tunnettavuudessa ja kilpailukykyvyssä – uusi yhtiö tuo Helsinki Business Hubin ja Helsinki Marketingin yhteen25.11.2020 11:01:00 EETTiedote

Kansainvälinen kilpailu osaajista, investoinneista ja innovaatioista kiristyy koko ajan myös kaupunkien välillä. Helsinki haluaa tulevaisuudessa pärjätä tässä kilpailussa entistä paremmin. Helsinki Business Hubin, Helsinki Marketingin ja Helsinki Abroadin toiminnot yhdistävän uuden yhtiön tavoitteena on parantaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja houkutella entistä enemmän ulkomaisia vierailijoita, yrityksiä, investointeja ja osaamista Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme