Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Omavalvonnassa toimivien koululiikuntasalien viikonloppukäytön maksut laskevat

Jaa

Helsingin koulujen liikuntasalien tilavuoroista perittäviin maksuihin on tehty muutos, jossa ilta- ja vapaa-ajankäytön niin sanottujen omavalvontakohteiden viikonloppuhinnat laskevat arkipäivämaksujen tasolle.

Liikuntasalien nykyisestä, korkeammasta viikonloppuhinnasta luovutaan, jotta koulusalien viikonloppukäyttö lisääntyisi. Omavalvontakoulujen viikonloppuhinnan alentaminen lisää liikuntaseurojen mahdollisuuksia hyödyntää entistä paremmin koulujen liikuntasaleja.

Vuoden 2018 alusta lukien 77 liikuntasalia, yhteensä 67 helsinkiläiskoulussa, siirtyivät omavalvontaan, mikä tarkoittaa, että varaaja sitoutuu vastaamaan vuoron valvonnasta, tilan siistimisestä vuoron jälkeen sekä ovien lukitsemisesta.

”Nykyistä matalammilla käyttömaksuilla saadaan toivottavasti paljon lisää liikkuvia lapsia ja nuoria koulujen liikuntasaleihin myös viikonloppuisin. Muutos tukee hyvin kaupunkistrategiasta nousevia tavoitteitamme edistää lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia sekä parempia harrastusmahdollisuuksia”, toteaa Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Muutos on voimassa 1.1.2018 alkaen, eli tammikuun tilavuorojen laskutus helmikuussa tapahtuu jo uusin hinnoin. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laition päätös ja siihen liittyvät tilavuorojen uudet käyttöhinnat löytyvät viranhaltijapäätöksistä Helsingin kaupungin verkkosivulta hel.fi:

http://bit.ly/2EnW4SU (suora linkki päätökseen).

Yhteyshenkilöt

Tuuli Salospohja
liikuntapalvelupäällikkö
Liikuntaan aktivointi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Liikunta
Helsingin kaupunki
p. 040 418 4674
tuuli.salospohja@hel.fi

Taina Korell
yksikön päällikkö
Kumppanuusyksikkö
Kulttuuri- ja vapaa-aika / Liikunta
Helsingin kaupunki
p. 040 350 1898
taina.korell@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pyhäinpäivänä Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa12.10.2018 10:00Tiedote

Pyhäinpäivänä 3.11. Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa. Vuoden viimeisissä festivaaleissa on ohjelmaa ja toimintaa etenkin nuorille ja lapsiperheille. Maunulakekrissä voit tavata muun muassa Kekri Kaisan, Mimin ja Kukun sekä Roskis Nallen. Perheen pienimmät voivat myös osallistua työpajoihin, joissa askarrellaan kekrihimmeleitä ja rakennetaan kauhea kummitussokkelo. Maunulakekriin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme