Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ompele englanniksi, kokkaa ranskaksi – työväenopistossa oppii kieltä ja kulttuuria

Jaa

Syksy tuo taas tullessaan tuhansia vaihtoehtoja harrastaa ja oppia uutta. Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 8.–10. elokuuta alkaen.

Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan porrastetusti 8.8.–10.8. alkaen.
Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan porrastetusti 8.8.–10.8. alkaen.

Työväenopiston kieltenopetuksen uutuutena järjestetään saamen, vietnamin ja ukrainan kielten alkeita. Ukrainan alkeiskursseja alkaa sekä lähi- että verkko-opetuksena.

Maahanmuuttajataustaisten suomen kielen kursseja (S2) järjestetään kaikilla tasoilla alkeista kielen taitajiin. Kannustamme muun kuin suomenkielisiä opiskelijoitamme hakeutumaan rohkeasti mukaan muillekin kuin kielikursseille – kieltä oppii parhaiten tekemisen ja ryhmäytymisen kautta.

Kieltä ja kulttuuria oppii myös kotitalouden kursseilla. Englanninkielisellä Meze-kurssilla tutustutaan Turkin ja Kreikan pieniin alkupaloihin. Ranskankielisellä illalliskurssilla loihditaan ranskalaisia ruokia Boullabaissesta Tarte Tatiniin. Japanilaisten buddhalaismunkkien temppeliruokakurssi herättää ajattelemaan, mistä raaka-aineet tulevat, mitä suuhumme laitamme ja miksi syömme tiettyjä ruokia.

Opiskele englanniksi

Opiston kursseista löytyy paljon eri kieliryhmille suunnattua opetusta. Kaksikieliset kurssit sopivat mainioksi kieliharjoitteluksi myös suomenkielisille opiskelijoille.

Kuvataiteet tarjoavat piirtämisen ja maalaamisen kursseja, joilla opetuskielinä ovat englanti ja venäjä. Myös ukrainankielisille löytyy taidekurssi omalla kielellään.

Kaksikielisillä ompelun käsityökursseilla surisutellaan ompelukoneella, perehdytään ompelun yksityiskohtiin ja kunnostetaan vaatteita suomea ja englantia puhuen.

Englannin kielellä voi opiskella myös muun muassa elektronisen musiikin tekemistä, kitaran soiton alkeita, graafista suunnittelua, lyhytfilmien tekoa tai vaikkapa tietotekniikan saloja.

Näyttelemisestä kiinnostuneet pääsevät tekemään kansainvälistä teatteria englanninkielisessä Theatre Vuosaari -ryhmässä.

Digitukea ja avoimia luentoja

Annamme asiakkaillemme maksutonta digitukea pulmatilanteisiin pitkin vuotta. Palvelua saa suomeksi, englanniksi, venäjäksi sekä arabian kielellä.

Kattavassa luentotarjonnassamme on yli 130 luentoa, joita voi seurata maksutta. Luentoja järjestetään myös englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi. Osaa luennoista voi seurata verkossa.

Ilmoittautuminen alkaa 8.–10. elokuuta

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti 8.–10. elokuuta klo 10. Ilmoittautua voi osoitteessa ilmonet.fi, puhelimitse 09 310 88610 sekä opiston asiakaspalvelupisteissä Opistotalossa (Helsinginkatu 26), Stoassa (Turunlinnantie 1), Malmitalossa (Ala-Malmin tori 1) sekä Maunula-talossa (Metsäpurontie 4).

Kaikki kurssit löytyvät osoitteesta ilmonet.fi. Painettu opinto-opas on jaossa elokuun alussa työväenopiston toimipisteissä sekä Helsingin kirjastoissa.

Lisätiedot

Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat

Ilmoittautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan porrastetusti 8.8.–10.8. alkaen.
Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan porrastetusti 8.8.–10.8. alkaen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Resultaten från den gemensamma ansökan publiceras – stadens gymnasier och Stadin AO populära16.6.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

I vårens gemensamma ansökan fick 3 185 studerande en studieplats på något av Helsingfors stads 14 gymnasier och 2 217 studerande en studieplats på det finska yrkes- och vuxeninstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto (Stadin AO). Namnen på de nya studerande som har antagits till stadens gymnasier och Stadin AO i den gemensamma ansökan publiceras idag den 16 juni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme