Hyvinvointialan liitto

Onko yksityinen peikko?

Jaa

Tervetuloa seminaariin tiistaina 6.3.2018 klo 15:30 - 17:30 Vanhalle ylioppilastalolle!

Vuonna 2018 sote-uudistuksen lait näkevät viimein päivänvalon. Rakenteiden muutos on mittava. Yhtä suurta mullistusta saatetaan kuitenkin tarvita myös kulttuurin ja ajattelutavan muutoksissa. Onnistuuko tämä? Väitteitä etenkin valinnanvapauteen liittyen on lennellyt suuntaan, jos toiseenkin.

"Kilpailu ei toimi sote-palveluissa"

"Julkinen kantaa vastuun ja yksityinen kuorii kerman" "Valinnanvapaus tulee kalliiksi"

Näinkö on?

Hyvinvointialan liitto nostaa kissan pöydälle, ja käy avoimen keskustelun valinnanvapaudesta ja yksityisen roolista uudessa sote-maailmassa Vanhalla ylioppilastalolla tiistaina 6.3.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Tervetuloa kuulemaan mitä sote-uudistuksen päävalmistelijat ja tulevaisuuden toteuttajat ajattelevat näistä väitteistä. Pitkäaikaisen politiikan toimittajakonkarin Timo Haapalan johdolla haastamme keskusteluun sote- ja maakuntauudistuksen projektijohtaja Päivi Nergin, Uudenmaan maakuntauudistuksen muutosjohtaja Markus Sovalan, kansanedustaja Elina Lepomäen, sekä Hyvinvointialan liiton hallituksen puheenjohtaja, Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpään.

Jääthän kanssamme myös haukkaamaan kevyttä iltapalaa tilaisuuden jälkeen! 

Varmista paikkasi ilmoittautumalla mukaan mahdollisimman pian tästä.

Nähdään Ylioppilastalolla!

ps. Osallistu keskusteluun jo nyt tunnisteella #Hyvinvointiala #onkoyksityinenpeikko 

Ulla-Maija Rajakangas

Toimitusjohtaja 

Lisätiedot:

Lauri Koponen

Asiantuntija, Vaikuttajaviestintä

Hyvinvointialan liitto

lauri.koponen@hyvinvointiala.fi

puh. 040 5233563 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hyvinvointialan liitto
Hyvinvointialan liitto
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

09 17285570http://www.hyvinvointiala.fi

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. HALI valvoo jäsentensä yhteisiä etuja ja neuvoo työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä. Sen 1500 jäsentä työllistävät 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista. HALI on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen. HALIn jäsenet tuottavat mm. vanhuspalveluita, lasten ja nuorten palveluita, lääkäripalveluita, kuntoutusta, suun terveydenhuoltoa, päihde- ja mielenterveyspalveluita sekä toimivat alan järjestötyössä. www.hyvinvointiala.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinvointialan liitto

THL:n tuore selvitys vanhuspalveluista: Yksityisillä henkilöstömitoitus toteutuu laatusuosituksen mukaisesti18.10.2018 10:25Tiedote

Vanhuspalvelujen henkilöstömitoitus näyttää Suomessa toteutuvan uuden laatusuosituksen valossa hyvin, selviää THL:n tuoreesta selvityksestä. Yli viidesosalla toimintayksiköistä mitoitus on yli 0,7. Vain 5 %:lla yksiköistä se jää alle 0,5, joka on vanhuspalveluiden laatusuositus. Nämä alle 0,5:n mitoituksen alittavat yksiköt ovat mitä ilmeisimmin julkisen sektorin yksiköitä, arvioi Hyvinvointiala HALIn johtava asiantuntija Aino Närkki. Hänen mukaansa toimiluvan omaavat yksityiset toimijat eivät saa tehostetun hoivan lupia alle 0,5:n mitoituksella. Myös hoitajien määrä on seurannut asiakkaiden määrän kasvua. Kahdessa vuodessa kotihoidossa työskentelevien lähihoitajien määrä on kasvanut noin 1 600:lla. Myös fysioterapeuttien ja sosionomien määrä on kasvanut. - Hyvän hoidon toteutumisen kannalta keskeistä on myös se, mitä työssä olevat hoitajat tekevät työvuoronsa aikana ja asiakkaiden kanssa. Asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa paljon hoitajan ja asiakkaan välinen vuorovaikutus. Myös käytett

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme