Suomen Mielenterveysseura ry

Onnea nimipäivänäsi Toivo!

Jaa

"Rakenna siis kalliolle toivos linna, jota myrskyt eivät kaada", kirjoitti Aleksis Kivi. Kiven sanat eivät vanhene. Toivon kokeminen on edellytys mielen hyvinvoinnille. Sunnuntaina 4.6. vietetään Toivon päivää, mutta toivoa juhlitaan vielä syksylläkin. Toivoa kirjallisuudesta -kiertue jatkuu Helsingin kirjastoissa ja huipentuu Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivään sekä Maailman mielenterveyspäivään 10.10. Tällöin kutsumme kaikki juhlimaan yhdessä teemalla Toivoa kirjallisuudesta.

Suomen Mielenterveysseura, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Helsingin kaupunginkirjasto järjestävät Toivoa kirjallisuudesta -tapahtuman Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa 10.10. klo 9−17.

Tapahtumassa tavataan kirjailijavieraita, jaetaan toivokirjavinkkejä ja keskustellaan lukemisen toivoa antavasta vaikutuksesta lukijan mielelle. Lisäksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seura jakaa tapahtumassa Aleksis Kiven rahaston palkinnon ansioituneelle suomalaiselle kirjailijalle ja Suomen Mielenterveysseura palkitsee valitsemansa henkilön tai yhteisön Valtakunnallisella mielenterveyspalkinnolla.

Tapahtumapäivänä Kampissa voi tavata kirjojen kansista henkiin heränneitä henkilöitä, lainata toivoa antavia teoksia kirjastopyöristä ja saada vinkkejä, jotka tunnetusti vahvistavat omaa ja läheisten mielen hyvinvointia arjessa. Ohjelmasisältö täsmentyy ja päivittyy lokakuuta kohden.

Mielenterveysseura haastaa myös yli 50 paikallista mielenterveysseuraa järjestämään omia Toivoa kirjallisuudesta -päivän tapahtumia ja lukupiirejä ympäri Suomea 10.10.2017.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura haastaa kaikki osallistumaan jo ennakkoon Toivo arjessa
-muistitietokeruuseen, joka jatkuu 31.8.2017 saakka.

Tapahtuma on Suomi100-juhlavuoden tapahtuma ja osa Suomen Mielenterveysseuran 120-vuotisjuhlavuotta. #toivoakirjallisuudesta #mieli120

Lisätietoa:

Suomen Mielenterveysseura, Jutta Kajander, jutta.kajander@mielenterveysseura, 0408014429

mielenterveysseura.fi/toivoakirjallisuudesta, #toivoakirjallisuudesta

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Sirkka-Liisa Mettomäki, tiedotus@finlit.fi, 0201 131 231,  viestintä

http://www.finlit.fi/fi/arkisto-ja-kirjasto/keruut/toivo-arjessa

Helsingin kaupunginkirjasto, Soila Leppäkangas, soila.leppakangas@hel.fi, 040 124 6711

helmet.fi/toivoa

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Mielenterveysseura ry
Suomen Mielenterveysseura ry
Maistraatinportti
00240 HELSINKI

(09) 615 516http://www.mielenterveysseura.fi

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Mielenterveysseura ry

Mielenterveysseuran hallitusohjelmatavoitteet 2020-luvulle: kansallinen mielenterveys- ja päihdeohjelma, psykoterapiatakuu ja mielenterveyden edistämisen tietovaranto19.6.2018 05:00Tiedote

Psykoterapiaan pääsy kuukaudessa, tietoon ja tutkimukseen perustuva päätöksenteko, poikkihallinnollinen mielenterveyden edistämisen ohjelma. Suomen Mielenterveysseuran kymmenen tavoitetta seuraavalle hallituskaudelle, mukaan lukien edellä mainitut, luotsaavat suomalaista mielenterveystyötä 2020-luvulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme