Vaasan kaupunki - Vasa stad

Onnellisuuskysely mittaa vaasalaisten onnellisuutta

Jaa

YK:n onnellisuusraportin mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa ja Vaasa on asettanut tavoitteekseen olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Asukkaiden onnellisuutta tutkitaan vuosittaisella tutkimuksella, jota kaupungin toimijat tekevät yhdessä psykologian emeritusprofessori Markku Ojasen kanssa.

Aiempina vuosina tehtyjen Vaasan onnellisuuskyselyjen tulokset ovat yllättäneet positiivisuudellaan. Poikkeuksellisesta koronatilanteesta huolimatta vaasalaisten onnellisuutta mittaava luku on ollut hyvällä tasolla ja viime vuonna luku oli jopa noussut edellisvuodesta. Vuonna 2021 vaasalaisten onnellisuusluku oli 74, kun sitä mitattiin asteikolla 0-100. Viime vuonna Vaasan onnellisuuskyselyyn vastasi kaikkiaan 1081 vaasalaista.


Kysely antaa kaupungille arvokasta tietoa palveluiden kehittämiseen


Kaupungin tuottamilla palveluilla on tärkeä rooli asukkaiden onnellisuuden edistämisessä, sillä kaupungin ydintehtävänä on asukkaiden hyvinvointi. Laaja kulttuuritarjonta, liikuntapalvelut, luontopolut ja koulutus ovat konkreettisia esimerkkejä palveluista, jotka vaikuttavat asukkaiden onnellisuuteen.


‒ Tavoitteemme on tuottaa palveluita, jotka jatkuvasti lisäävät asukkaiden hyvinvointia ja onnellisuutta. Viime vuoden kyselyn perusteella vaasalaisten arvio kaupungista ja monista kaupungin palveluista oli parantunut ja jatkuvaan parantamiseen olemme pyrkineet myös tänä vuonna, kertoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.


Konkreettisista kehityshankkeista hän nostaa esiin Onkilahden virkistysalueen, jonka monipuoliset palvelut ovat vapaasti kaikkien vaasalaisten käytössä.

Linkki kyselyyn 2022

Linkki vuoden 2021 tutkimukseen

Taustaa ja tietoa tutkimuksesta:
Tutkimus toteutetaan kaikille avoimena verkkokyselynä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tutkimus toteutetaan nettikyselynä, joten kyseessä ei ole satunnaisotos. Kyselyyn voi vastata myös täyttämällä paperilomakkeen, joka on saatavilla mm. Kansalaisinfosta, Vähänkyrön yhteispalvelupisteestä, Kotouttamispalveluista ja, Aikuissosiaalityön palvelupisteeltä (Pohjanmaan hyvinvointikunta yhtymän palvelu).
Kyselyn analyysin suorittaa onnellisuutta tutkiva emeritusprofessori Markku Ojanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Viestintä ja markkinointi
Viestintäpäällikkö
Leena Forsén
leena.forsen@vaasa.fi
+358406350762

Asukkaiden hyvinvointi ja tulosten hyödyntäminen:
Hyvinvointijohtaja
Virve Flinkkilä
virve.flinkkila@vaasa.fi
+358405128830

Vastaava hyvinvoinnin asiantuntija
Seija Nyqvist
seija.nyqvist@vaasa.fi
+358407173005

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme