Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Oodin Mediakuutio-projekti käynnistyy Ami Lindholmin teokseen liittyvällä taiteilijahaastattelulla ja verkkokeskustelulla

Jaa

Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi Helsingin keskustakirjasto Oodi ja Taiteen edistämiskeskus Taike järjestävät taiteilijatapaamisen ja pikkulasten vanhemmille suunnatun keskustelun. Verkossa järjestettävän keskustelun teemat ovat erityisen ajankohtaisia, sillä poikkeustila on aiheuttanut lapsiperheiden arkeen monia muutoksia.

Kuvittaja, animaatio-ohjaaja Ami Lindholmin mediateos ”Oodin Äidit” on kosketukseen pohjautuva sarja Oodin Kuutio-tilan älyseinille projisoituja animoituja hetkiä, joiden aiheina ovat arkipäivän elämä, vanhemmuus ja äitiyden eri aspektit. Piirrosanimoidussa teoksessa väsyneet äidit uupuvat arjen tilanteissa, kunnes katsoja saapuu avuksi. Äiti virkistyy ja jaksaa taas. Teos on osa Oodin ja Taiken yhteistä Mediakuutio-projektia. AVEK on tukenut teoksen toteuttamista.

Teos esitetään Oodin Kuutiossa elokuussa 2020. Olennainen osa teoksen prosessia on äitienpäivän alla verkossa toteutettava keskustelu, jossa äidit ja perheet voivat keskustella teoksen teemoista taiteilijan kanssa.

Ami Lindholm kerää taustamateriaalia teokseensa ja toivoo ihmisiltä kommentteja erityisesti siihen, mikä lapsiarjessa uuvuttaa ja mistä vanhemmat saavat voimavaroja. Aiheesta voi keskustella tapahtuman Facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/events/1063860453986408/ äitienpäivään su 10.5. asti tai lähettää vastauksia sähköpostitse suoraan taiteilijalle osoitteeseen ami@motherandmilk.fi. Vastauksia käytetään tausta-aineistona Oodin Äidit -teosta varten. 

Helsinki-kanavalta osoitteesta www.helsinkikanava.fi lähetetään tiistaina 5.5. klo 15 suora taiteilijahaastattelu, jossa Ami Lindholm kertoo työskentelystään, teoksestaan ja sen teemoista. Haastattelijana toimii kirjastonhoitaja ja taiteilija Tuukka HaapakorpiTallenteen haastattelusta voi myöhemmin katsoa samalta sivulta. 

Mediakuutio-projekti tuo mediataidetta Oodiin

Keskustakirjasto Oodin älylasiseinillä varustettuun Kuutio-tilaan tuotettu Mediakuutio-projekti tuo kesällä 2020 Oodiin immersiivisiä eli katsojan teokseen uppouttavia mediataideteoksia. Joonas Hyvösen ja Ami Lindholmin teokset ovat ensimmäisiä varta vasten Kuutio-tilaan suunniteltuja ja ne toteutetaan Taiken ja AVEKin tuella. 

Mediakuutio-projektin toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, keskustakirjasto Oodi, Taiteilijajärjestö MUU ry ja Taideyliopisto. Joonas Hyvösen näyttely ”God’s Flat Earth is Drowning” avautuu Oodin Kuutiossa heinäkuussa 2020. Ami Lindholmin näyttely ”Oodin Äidit” avautuu Oodin Kuutiossa elokuussa 2020. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Läänintaiteilija Annika Dahlsten
Taiteen edistämiskeskus
0295 330 907, annika.dahlsten@taike.fi

Toiminnanjohtaja Timo Soppela
MUU ry
09 625 972, director@muu.fi

Erikoiskirjastonhoitaja Sanna Huttunen
Keskustakirjasto Oodi
040 186 3042, sanna.m.huttunen@hel.fi

Kuvittaja, animaatio-ohjaaja Ami Lindholm
044 377 7744, ami@motherandmilk.fi
www.motherandmilk.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.


* * *

Helsingin keskustakirjasto Oodi on elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Oodi on yksi Helsingin kaupunginkirjaston 37 toimipisteestä ja osa Helmet-kirjastoverkkoa.

Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Helsingin keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
www.oodihelsinki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki tukee varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksiä yli 1,9 miljoonalla eurolla28.5.2020 17:42:16 EESTTiedote

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti tänään torstaina 28.5.2020 myöntää toiminta- ja palkkausavustuksia yhteensä 1 905 000 euroa helsinkiläisille varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksille. Helsingin kaupunki pyrkii avustuksin mm. kehittämään kansalaisyhteiskuntaa ja lisäämään asukkaiden, tässä tapauksessa erityisesti nuorten, elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Samalla tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa.

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut normalisoituvat 1.6. alkaen – kesällä pääsee myös viikonloppuisin kirjastoon28.5.2020 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut saadaan 1. kesäkuuta alkaen käyttöön miltei normaalisti. Kirjastoissa voi jälleen peruspalvelujen eli lainaamisen, palauttamisen ja varausten noudon lisäksi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa, kopioida ja skannata, lukea lehtiä, tehdä töitä, opiskella sekä varata osoitteesta varaamo.hel.fi käyttöönsä erilaisia kokous- ja ryhmätyötiloja ja laitteita. Kesäaukioloajat ovat voimassa Helsingin kirjastoissa 1.6.–9.8. Aiempaa useammassa kirjastossa eri puolilla Helsinkiä voi asioida myös kesäviikonloppuisin.

Helsingfors stadsbiblioteks tjänster normaliseras från 1 juni – på sommaren kan man besöka biblioteken till och med under veckosluten28.5.2020 11:59:00 EESTTiedote

Helsingfors stadsbibliotek börjar betjäna nästan som vanligt från 1 juni. I biblioteken kan man igen använda bastjänsterna, det vill säga låna och återlämna material och hämta reserverat material. Dessutom kan man använda kunddatorer, printa, kopiera, skanna, läsa tidningar, arbeta och studera på biblioteken. På varaamo.hel.fi kan man boka olika mötesrum, grupparbetsrum och apparater. Sommartidtabellerna är i kraft på Helsingfors bibliotek 1 juni till 9 augusti. Under sommarveckosluten är fler bibliotek än förr öppna på olika håll i Helsingfors.

Helsingin maauimalat ja uimahallit avautuvat 1.6.2020 poikkeusjärjestelyin27.5.2020 15:00:35 EESTTiedote

Uimastadion, Kumpulan maauimala sekä Pirkkolan uimahalli avataan kesän normaalien aikataulujen mukaisesti 1.6. alkaen, ja Itäkeskuksen uimahalli 8.6. poikkeusjärjestelyin ja rajoitetuilla sisäänpääsymäärillä. Maauimaloiden asiakasmäärää rajoitetaan 500, Itäkeskuksen uimahallin 200 ja Pirkkolan uimahallin 150 henkeen sisältäen henkilökunnan. Maauimaloiden kahvilat, ulkoleikkipaikat, ulkokuntovälineet ja altaat lukuun ottamatta Uimastadionin lasten allasta ovat avoinna. Yrjönkadun ja Jakomäen uimahallit ovat normaaliin tapaan kesän kiinni. Pirkkolan Plotti ei avaudu kesän aikana viranomaisten edellyttämien peruskorjausten suunnittelun vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme