Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Oopperatähti Monica Groop konsertoi Savoy-teatterissa 14.12.

Jaa

Kansainvälisesti menestynyt oopperalaulaja Monica Groop esittää muusikkoystävineen joululauluja eri puolilta maailmaa harvinaisessa konsertissa.

Savoy-teatterin tuotantoa oleva konsertti kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen kokoonpanon, johon kuuluvat Monica Groopin lisäksi huippumuusikot Réka Szilvay, viulu, Jan-Erik Gustafsson, sello, Lily-Marlene Puusepp, harppu, Timo Korhonen, kitara ja Erica Nygård, huilu.

Kokoonpano edustaa suomalaisen klassisen musiikin kärkikaartia.

Sibelius-Akatemian viulumusiikin professori Réka Szilvay on yksi arvostetuimmista suomalaisista viulisteista. Sellisti Jan-Erik Gustafsson on esiintynyt muun muassa Lontoon sinfoniaorkesterin solistina. Harpisti Lily-Marlene Puusepp esiintyy soolotehtävissä sekä kamari- ja sinfoniaorkestereissa. Timo Korhonen tunnetaan yhtenä Suomen merkittävimmistä kitarataiteilijoista. Erica Nygård toimii paitsi huilun äänenjohtajana Vaasan kaupunginorkesterissa myös kamarimuusikkona.

Kotimaisia kestosuosikkeja ja harvinaisia helmiä 

Monica Groop on itse valinnut konserttiohjelmiston.

”Joukossa on myös vähemmän tunnettuja lauluja, joihin olen törmännyt urani aikana maailmalla,” kertoo Groop.

Ohjelmisto sisältää katalonialaisia, ranskalaisia, englantilaisia, amerikkalaisia, saksalaisia ja pohjoismaalaisia joululauluja. Mukana ovat kotimaiset suosikit Sylvian joululaulu ja Varpunen jouluaamuna. Laulujen sovitukset ovat pitkälti taiteilijakokoonpanon käsialaa.

”Joulusta tuli erityisen tärkeä urani ruuhkavuosina. Matkustin suuremman osan vuotta tiiviissä tahdissa ympäri maailmaa ja odotin, että pääsisin jouluksi kotiin Suomeen. Haluamme tarjota konsertissamme hetken joulurauhaa ihanien kansainvälisten joululaulujen parissa,” kertoo Monica Groop.

Savoyn joulu: Monica Groop ja ystävät

Joululauluja maailmalta

to 14.12. klo 19.00

Monica Groop, laulu

Réka Szilvay, viulu

Jan-Erik Gustavsson, sello

Lily-Marlene Puusepp, harppu

Timo Korhonen, kitara

Erica Nygård, huilu

Lisätietoa konsertista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

RuutiGaalassa juhlittiin nuorten vaikuttamista ja jaettiin 150 000 euroa nuorten valitsemiin kohteisiin5.12.2018 10:39Tiedote

Helsinki juhli nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa Kulttuuriareena Gloriassa 4.12. Illan aikana palkittiin nuorten vaikuttamismahdollisuuksia edistäneitä tahoja sekä julkistettiin 150 000 euron RuutiBudjetista nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut rahasummat. Gaala huipentui Helsingin nuorisoneuvoston vaalien tuloksen julkistamiseen. Nuorisoneuvostoon valittiin nyt ensimmäistä kertaa 30 edustajaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme