Espoon kaupunki - Esbo stad

Opastettuja luontoretkiä ei toistaiseksi järjestetä

Jaa

Huhtikuun alussa alkavat yleensä eri puolille pääkaupunkiseutua suuntautuvat kuntien järjestämät luontoretket. Poikkeustilanteen vuoksi niitä ei nyt järjestetä ainakaan ennen kesäkuuta. Luonto on kuitenkin aina avoinna. Hyödynnä kuntien retkeilyvinkit.

Kuva: Mira Lainiola.
Kuva: Mira Lainiola.

Pääkaupunkiseudun kunnat eivät järjestä opastettuja luontoretkiä eikä puistokävelyitä vielä huhti-toukokuussa 2020 koronavirusepidemian takia. Tilanne tarkistetaan uudestaan toukokuun lopussa. 

Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenterit tulevat jakoon asiointipisteisiin ja kirjastoihin, kun kokoontumisrajoitukset poistuvat ja retkiä voidaan taas järjestää. Retkiä on ohjelmassa marraskuulle asti.

Tutustu lähiluontoon oman perheen kanssa

Omatoimisille luontoretkille kannattaa silti lähteä, kunhan muistaa vältellä suosituimpia luontokohteita ja pitää reilun välimatkan muihin ulkoilijoihin. Nyt on hyvä suunnata lähimetsiin ja tutustua tuntemattomampiin luontokohteisiin.

Lähiluontokohteita voi Espoossa etsiä kirjasta Kotinurkilta kallioille – Espoon luontokohteet. Espoo on jaettu kirjassa 13 alueeseen, joten kohteiden löytäminen oman asuinalueen läheisyydestä on helppoa. Löydät kirjan aukeamat myös pdf-versioina osoitteesta www.espoo.fi/kotinurkiltakallioille.

Helsingin luontokohteet, esitteet ja oppaat löytyvät kootusti osoitteesta www.hel.fi/helsinginluontoon. Sivun kautta löytyvät myös kevään ja kesän aikana päivittyvät uudet verkkosisällöt, kuten ”Tekemistä luonnossa” –vinkit ja pdf –muotoiset luontoesiteet. Puistokävelyihin Helsingissä opastetaan sivulla www.vihreatsylit.fi​​​​​.

Vantaan ötökkävuoden kunniaksi omaan lähimetsään voi pystyttää lapsille ja lapsenmielisille suunnitellun koppisradan, jonka ohjeet löydät Beetles LIFE-hakkeen sivuilta. Hämeenkylässä sijaitseva Soltorpin luontopolku on suunniteltu erityisesti lapsille.Tällä toiminnallisella luontopolulla pääsee mm. hyppäämään kuin hyppyhäntäinen, ratkaisemaan limasienen labyrinttia ja leikkimään mehiläisellä liftaavaa valeskorpionia.

Haltia on koonnut sivuilleen vinkkejä lasten kanssa retkeilyyn. Osallistukaa vaikka luontoliikuntahaasteeseen tai kevätseurantaan. Sivulta löydät myös yleisiä ohjeita luonnossa liikkumiseen koronaviruksen aikana.

Löydä luontopolut

Pääkaupunkiseudun lukuisat luontopolut tarjoavat merkittyjä reittejä, joilla et pääse eksymään. Luontopoluilta pääset nauttimaan niin jylhistä havumetsistä kuin lehtojen keväisestä kukkaloistostakin, voit kuunnella purojen solinaa tai ihailla maisemia kallion laelta. Lisää tietoa luontopoluista löydät kunkin kaupungin nettisivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoo: Virpi Mäenpää, p. 09 816 54400
Helsinki: luontoretket Margit Jensen, p. 0400 903 156, puistokävelyt Elina Nummi, p. 050 388 1410
Kauniainen: Anna-Lena Granlund-Blomfelt, p. 050 323 6259
Vantaa: Sinikka Rantalainen, p. 050 318 0938

Kuvat

Kuva: Mira Lainiola.
Kuva: Mira Lainiola.
Lataa
Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenterit tulevat jakoon, kun kokoontumisrajoitukset poistuvat ja retkiä voidaan taas järjestää.
Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenterit tulevat jakoon, kun kokoontumisrajoitukset poistuvat ja retkiä voidaan taas järjestää.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo sulkee osan asiointipisteistä – suosithan etäasiointia27.11.2020 18:04:05 EETTiedote

Espoon kaupunki sulkee ajalle 30.11.2020–6.1.2021 kolme kuudesta asiointipisteestään. Sulkeutuvat yksiköt sijaitsevat Espoonlahdessa, Leppävaarassa ja Tapiolassa. Syynä tähän ovat koko pääkaupunkiseudulla voimaan astuvat rajoitukset, joiden avulla viranomaiset pyrkivät estämään koronaviruksen leviämistä. Espoon keskuksen, Kalajärven ja Matinkylän asiointipisteet pysyvät toistaiseksi auki normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme