Suomen Palopäällystöliitto ry

Opetusalan turvallisuuspalkinto 2021 on myönnetty turkulaiselle Katariinan yhtenäiskoululle

Jaa

Palkitussa Katariinan koulussa on erityisen vahva turvallisuuskulttuuri. Esimerkiksi turvallisuussuunnittelu on koulussa sidottu opetussuunnitelman osaksi. Turvallisuuspalkinto luovutettiin rehtori Jorma Kauppilalle keskiviikkona 22.9.2021 Opetusalan turvallisuusfoorumissa.

Katariinan koulun rehtori Jorma Kauppila otti vastaan Opetusalan turvallisuuspalkinnon Tomi Timoselta ja Matti Waitiselta Opetusalan turvallisuusfoorumissa.
Katariinan koulun rehtori Jorma Kauppila otti vastaan Opetusalan turvallisuuspalkinnon Tomi Timoselta ja Matti Waitiselta Opetusalan turvallisuusfoorumissa.

Opetusalan turvallisuuspalkinnon 2021 saajaksi on valittu Katariinan yhtenäiskoulu Turusta. Katariinan koulun toiminnassa turvallisuus ja turvallisuuskulttuuri ovat vahvasti läsnä kaikessa tekemisessä: esimerkiksi turvallisuussuunnittelu on sidottu osaksi koulun opetussuunnitelmaa.

Katariinan yhtenäiskoulu on erityiskoulu, joka tarjoaa opetusta ensimmäisestä luokasta aina yhdeksänteen luokkaan asti. Koulun oppilaat tarvitsevat erityistä tukea sekä opintoihinsa että koulupäivän tavanomaisiin askareisiin liittyen. Osa koulun oppilaista joutuu esimerkiksi käyttämään erilaisia apuvälineitä liikkumiseen, mikä muodostaa haasteita erityisesti poistumisturvallisuuden näkökulmasta. Koulussa harjoitellaankin onnettomuustilanteiden varalle säännöllisesti yhdessä oppilaiden kanssa, minkä johdosta koulussa osataan toimia erilaisissa onnettomuus- tai uhkatilanteissa.

Rakenteellisten ja koulun toiminnallisten ratkaisujen lisäksi koulussa tapahtuva opetus, säännöt ja toimintamallit tukevat erinomaisella tavalla oppilaiden ja koko koulun henkilökunnan yhteisen turvallisuuskulttuurin ja yhteisöllisyyden rakentumista. Näiden avulla Katariinan koulun ilmapiiri on muodostunut luottavaiseksi ja turvalliseksi, ja siitä on rakentunut erinomainen koulu sekä oppilaille että henkilökunnalle.

Opetusalan turvallisuuden tunnuspalkinnot kahdelle pitkäaikaiselle vaikuttajalle 

Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnoilla palkittiin tänä vuonna Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston erikoissuunnittelija Tiina Mäkitalo. 

Nina Lahtinen tunnetaan näkyvänä opetus- ja kasvatusalan turvallisuuden vaikuttajana sekä hyvinvoinnin edistäjänä. Lahtinen tuntee kasvatus- ja opetusalan lait ja säädökset erinomaisesti. Hän on myös valmis linjaamaan vaikeitakin asioita, jotta linjaukset eivät jää yksittäisen työntekijän harteille. 

Tiina Mäkitalo on näyttänyt olevansa aina valmis paneutumaan kasvatus- ja opetusalan kehittämiseen ja turvallisuuden edistämiseen – hänellä on aito halu saada lasten, nuorten ja aikuisten asiat kuntoon. Mäkitalo on aina ajan hermolla ja valmis pohtimaan yhteisiä ongelmia ja etsimään niihin vastauksia esimerkiksi laajan verkostonsa avulla.

Palkinnot luovutettiin 17. valtakunnallisessa Opetusalan turvallisuusfoorumissa, johon kokoontui verkon välityksellä yli 100 opetusalan turvallisuudesta kiinnostunutta. Vuodesta 2005 jaetun, opetusalan turvallisuustoiminnan edistämiseksi perustetun palkinnon taustalla ovat Opetushallitus, aluehallintovirastot, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Kuntaliitto, Pelastusopisto, Helsingin pelastuskoulu, Suomen Palopäällystöliitto ja SPEK-ryhmä. 

Lisätietoa: 

Palkintolautakunnan sihteeri: Tomi Timonen, koulutusjohtaja, Suomen Palopäällystöliitto, 044 733 4112 

Palkintolautakunnan puheenjohtaja: Matti Waitinen, rehtori, 050 364 5374 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Katariinan koulun rehtori Jorma Kauppila otti vastaan Opetusalan turvallisuuspalkinnon Tomi Timoselta ja Matti Waitiselta Opetusalan turvallisuusfoorumissa.
Katariinan koulun rehtori Jorma Kauppila otti vastaan Opetusalan turvallisuuspalkinnon Tomi Timoselta ja Matti Waitiselta Opetusalan turvallisuusfoorumissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto ry
Suomen Palopäällystöliitto ry
Iso Roobertinkatu 7 A 5
00120 Helsinki

0440 345 112http://www.sppl.fi

Suomen Palopäällystöliitto on aatteellinen yhdistys, jonka keskeisimpiä tavoitteita on yhteiskunnan turvallisuuden edistäminen ja jäsenistönsä ammattiosaamisen kehittäminen.

Palopäällystöliiton jäsenistö koostuu pelastusalan henkilöstöstä, sopimuspalopäällystöstä, turvallisuusalan asiantuntijoista ja johtavissa asemissa olevista henkilöistä. Liitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

Palopäällystöliitto on arvostettu turvallisuuspoliittinen keskustelija sekä avoimeen kumppanuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen luottava yhteistyöjärjestö, joka tuottaa asiantuntija-, koulutus- ja materiaalipalveluja. Liiton vaikuttavuus perustuu pitkäjänteiseen työhön sekä välittömään yhteydenpitoon eri viranomaisten ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Pelastusalan henkisen huollon edistäminen laajenee sopimuspalokuntiin – tavoitteena on sekä vakituisille työntekijöille että sopimushenkilöstölle psykologisesti turvallisempi pelastusala8.10.2021 10:08:28 EEST | Tiedote

Suomen Palopäällystöliiton tuleva MentalFireFit 2 -hanke jalkauttaa mielenterveyden puolesta tehtyä työtä myös sopimuspalokuntiin. Osana vuoden 2022 aikana toteutettavaa kokonaisuutta järjestetään esimerkiksi tiettävästi maailman ensimmäinen sopimuspalokuntalaisille suunnattu posttraumatyöpaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme