HSL Helsingin seudun liikenne

Opiskelijalippu siirtyy HSL-sovellukseen 1.1.2022

Jaa

Vuoden 2022 alusta alkaen HSL:n opiskelijalippu siirtyy HSL-sovellukseen, jota käyttääkin jo suurin osa opiskelijalipulla matkustavista. Alennushintaisen lipun voi jatkossa ostaa HSL-sovellukseen, ei enää HSL-kortille.

HSL:n opiskelijalippu siirtyy puhelimen HSL-sovellukseen 1.1.2022. HSL-alueella vakituisesti asuvat päätoimiset opiskelijat voivat jatkossa ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella HSL-sovelluksesta. Opiskelijat eivät voi ostaa enää alennushintaisia lippuja HSL-kortilla joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lipun ostaminen sovelluksella on helppoa. Alennuksen pystyy aktivoimaan itse HSL-sovelluksessa, koska sovellus tarkastaa oikeuden opiskelija-alennukseen digitaalisesti Opetushallituksen palvelusta. Opiskelijan ei enää tarvitse käydä palvelupisteessä todistamassa alennusoikeuttaan.

HSL-kortille ladattua opiskelijan kausilippua, joka on voimassa tammikuun 2022 loppuun saakka, voi käyttää normaalisti tammikuun ajan.

Poikkeustapauksissa opiskelija-alennuksen saa edelleen HSL-kortille

Kaikki opiskelijat eivät kuitenkaan pysty ostamaan alennuslippua sovelluksella, koska heidän alennusoikeuttaan ei voida tarkastaa Opetushallituksen palvelusta. Lisätietoa poikkeustapauksista löytyy täältä.

Miksi opiskelijalippu siirtyy HSL-sovellukseen?

Palvelut muuttuvat yhä enenevässä määrin digitaalisiksi. Näin ollen myös HSL:llä on pyrkimys ohjata jatkossa yhä suurempi osa lipunmyynnistä digitaalisiin kanaviin, joiden käyttö onkin kasvanut nopeasti: HSL-sovelluksen osuus kokonaismyynnistä on jo lähes 60 prosenttia. Lippu puhelimessa kulkee aina mukana ja sen voi ostaa missä tahansa.

HSL-sovelluksen käyttämiseen riittää perustasoinen älypuhelin. Sovelluksen voi ladata maksutta App Store-, Google Play - ja AppGallery -sovelluskaupoista. Parhaan kokemuksen saamiseksi on suositeltavaa käyttää sitä älypuhelimella, jossa on vähintään Android 8.0 tai iOS 11.0 tai näitä uudempi käyttöjärjestelmä.

Linkkejä hyödyllisiin sivuihin:

Lisätietoa opiskelija-alennuksesta

Lisätietoa HSL-sovelluksesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Mari Flink, puh. 040 715 0440

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme