Opiskelijat ideoivat Tampereelle kaikkien aikojen opiskelijafestivaalin
Korkeakouluopiskelijat haluavat Tampereen näyttäytyvän eurooppalaisille nuorille kiinnostavana, hiukan eksoottisenakin kohteena ja potentiaalisena opiskelu- ja asuinkaupunkina, johon on helppo sulautua. Jotta tietoisuus Tampereesta kasvaa, viesti pitää tarjoilla nuoria kiinnostavalla tavalla. Innovointitapahtuma Sprint Innovation Festival tuotti ehdotuksen kaikkien aikojen festivaalista, OpporTunity, joka yhdistää niin opiskelijat kuin kaupunkilaisetkin.
Tampereen kaupunki ja Tampereen korkeakouluyhteisö osallistuivat yhteisellä toimeksiannolla korkeakouluopiskelijoiden Sprint Innovation Festival -innovointitapahtumaan 15.–19. marraskuuta. Kuusi monialaista opiskelijatiimiä pääsi esittelemään tuomaristolle ideansa, joilla Tampere nousisi esille Euroopan kiinnostavimpana opiskelijakaupunkina vuoteen 2030 mennessä (Tampere – the most attractive student city in Europe 2030).
Opiskelijoilta toivottiin ennakkoluulotonta otetta haasteeseen. Idea OpporTunity-festivaalista sisältää elementtejä, jotka istuvat hyvin Tampereen kaupungin, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston strategioihin. Festivaalin ydinajatus on koota niin opiskelijat, alumnit kuin kaupungin asukkaatkin yhteiseen tapahtumaan, jossa sekä ohjelma että puitteet tekevät kunniaa Tampereelle yhteisöllisenä, yhdenvertaisuutta kunnioittavana ja kestävien ratkaisujen mallikaupunkina. Tämä kaikki jaetaan laajasti ja näkyvästi sosiaalisen median kanavissa.
– Kaikkien opiskelijatiimien ideat olivat korkeatasoisia ja innostavia. OpporTunity-festivaali nousi voittajaksi tapahtuman potentiaalin ja toteuttamiskelpoisuuden takia. Festivaali olisi upea tilaisuus vastaanottaa uudet opiskelijat kaupunkiin ja korkeakouluyhteisöön tavalla, joka näkyisi laajasti kaupunkikuvassa, perustelee tuomariston jäsen, Tampereen yliopiston opiskelijapalveluiden päällikkö Kaisa Keskitalo.
– Jo idean nimi OpporTunity kertoo, että tässä on hieno mahdollisuus rakentaa ainutlaatuinen tapahtumakonsepti, joka nostaa Tampereen kansainvälisesti kiinnostavimpien opiskelukaupunkien joukkoon. Mukaan toteuttamiseen halutaan innostaa myös paikalliset yrittäjät, toteaa TAMKin viestintä- ja markkinointipäällikkö Piritta Palokangas.
– Uusi tapahtumakonsepti kiinnittyy mainiosti juuri valmistuneeseen kaupunkistrategiaan, jonka yhtenä tavoitteena on olla luovien ihmisten koti ja houkutella elämysten äärelle ympäri vuoden, sanoo Tampereen kaupungin suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala.
OpporTunity-idean tehnyt tiimi pääsee esittelemään ehdotuksensa Tampereen kaupungin ja Tampereen korkeakouluyhteisön strategisessa yhteistyöryhmässä joulukuun alussa. Strategisen kumppanuuden tavoitteena on muun muassa kasvattaa Tampereen pito- ja vetovoimaa kansainvälisesti kiinnostavana kaupunkina. Lisää aiheesta: Tampereen kaupunki ja korkeakouluyhteisö strategiseen yhteistyöhön | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi)
Tampereen korkeakouluyhteisön HUBS-yksikön organisoimaan Sprint Innovation Festival -tapahtumaan osallistui tänä vuonna yli 550 korkeakoulujen opiskelijaa, suurin osa heistä Tampereen ammattikorkeakoulusta ja Tampereen yliopistosta. Toteutuksen mahdollisti yli 30 yhteistyökumppania, 18 valmentajaa, 17 apuvalmentajaa ja 25 vapaaehtoista.
Sprintiin osallistuneet opiskelijat työskentelivät viikon ajan monialaisissa ja monikielisissä tiimeissä 15 eri haasteen parissa. Vastineeksi he saivat runsaasti arvokasta kokemusta, kontakteja ja opintopisteitä. Haasteiden takana oli yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita, Tampereen kaupungin ja Tampereen korkeakouluyhteisön lisäksi muun muassa Patria, Pirkanmaan Osuuskauppa, Fortum, YK-liitto, Tuomi Logistiikka, Bauer Media ja Platform6.
Lisätietoa
Tampereen kaupunki: Iina Ojala, suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö, p. 040 801 6189, iina.ojala@tampere.fi
Tampereen yliopisto: Kaisa Keskitalo, opiskelijapalveluiden päällikkö, p. 040 754 5951, kaisa.keskitalo@tuni.fi
Tampereen ammattikorkeakoulu: Piritta Palokangas, viestintä- ja markkinointipäällikkö, p. 040 548 6124, piritta.palokangas@tuni.fi
Sprint Innovation Festival (HUBS): Sanna Tahlo, tuottaja, p. 050 454 2262, sanna.tahlo@tuni.fi
Yhteyshenkilöt
Piritta PalokangasViestintä- ja markkinointipäällikkö
Puh:+358 40 548 6124piritta.palokangas@tuni.fiTietoja julkaisijasta
Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKin opiskelijat palaavat kampukselle, uusia opiskelijoita on lähes 2 60010.8.2022 06:00:00 EEST | Tiedote
Syyskausi Tampereen ammattikorkeakoulussa käynnistyy vaiheittain. Uudet ja jatkavat opiskelijat palaavat kampukselle elo–syyskuun aikana. Kevään hauissa TAMKiin valittiin 2 577 uutta opiskelijaa.
Tampereen ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat on valittu7.7.2022 14:56:58 EEST | Tiedote
Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä noin 2300 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Seuraava hakumahdollisuus avautuu syksyllä.
Ensimmäiset Kohtaamistaiteen® ohjaajat valmistuivat TAMKista29.6.2022 09:38:13 EEST | Tiedote
Kohtaamistaide on ryhmille tarkoitettu strukturoitu taidetyöskentelymuoto, jossa aktivoidaan eri aistikanavia. Keskeistä on arvostava kohtaaminen, vuorovaikutus sekä kauniin ja hyvän näkeminen jokaisessa teoksessa.
Porissa alkaa röntgenhoitajakoulutus tammikuussa 202316.6.2022 09:32:38 EEST | Uutinen
Porissa alkaa tammikuussa 2023 röntgenhoitajan AMK-tutkintoon johtava koulutus. Koulutuksella vastataan erityisesti alueelliseen työvoimatarpeeseen. Tutkinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK), Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) ja SataDiagin kanssa.
Hoitajapulaan apua Pirkanmaalla - maahanmuuttajia autetaan nopeaan työllistymiseen hoitoalalle9.6.2022 13:50:47 EEST | Uutinen
Hoitoalalla on pulaa henkilöstöstä. Samalla myös väestön ikääntyminen on lisännyt palveluiden tarvetta Pirkanmaalla. TAMKin koordinoimansa Vikkelästi töihin -hankkeessa luodaan malli maahanmuuttajien työllistymisen nopeuttamiseksi erityisesti sosiaali- ja terveysalalle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme