Rakennusliike Lapti Oy

Opiskelijatornitalo UNOn työmaa Oulussa julistautui Suomen siisteimmäksi työmaaksi

Jaa
Oulussa rakennetaan poikkeuksellista kohdetta. Kaupungin uudeksi maamerkiksi kohoaa Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön opiskelijatornitalo UNO, josta tulee 16-kerroksinen ja 53,4 metrin korkuinen eli Oulun 3. korkein asuinkerrostalo. Ainutlaatuinen UNO on myös sisältä: asukkaat pääsevät nauttimaan puhtaasta sisäilmasta, sillä opiskelijatornitalon puhtausluokka on paras P1, mikä on vielä harvinaista asuinkerrostalolle. Poikkeuksellinen on tulevan tornitalon työmaakin. Se on julistautunut Suomen siisteimmäksi työmaaksi.

UNOn työmaalla panostetaan siisteyteen poikkeuksellisen kattavasti ja poikkeuksellisessa hengessä. Suomen siisteimmäksi työmaa on saatu paitsi hyödyntämällä työmaalla alan parhaita käytäntöjä, erityisesti tekemällä tavoite siististä työmaasta näkyväksi ja yhteiseksi kaikille työmaalla työskenteleville. Siisti työmaa on turvallinen ja viihtyisä paikka työskennellä. Siisteys takaa myös laadukkaan lopputuloksen.

”Teemme työmaallamme jotain poikkeuksellista, jossa kaikki työmaalla haluavat olla mielellään mukana. Haluamme tuoda Suomen siisteimmän työmaan tavoitteen yhteiseksi ja selkeästi esille, jolloin se muistuttaa meitä joka päivä, kun teemme valintoja työmaalla. Asettamalla tavoitteen itsellemme korkeaksi haastamme itseämme ja koko alaa. Suomen siistein työmaa on terveellinen ja turvallinen tekijöille, rakennukselle ja asukkaille”, kuvailee vastaava työnjohtaja Jaakko Juola UNOn rakentamisesta vastaavasta Rakennusliike Lapti Oy:stä.

”Näemme työmaan siisteydellä suoran yhteyden laatuun ja työturvallisuuteen. Työmaan siisteys ja P1-puhtausluokka takaavat varmuudella tuleville asukkaille puhtaan sisäilman. Meille tilaajana on myös tärkeää, ettei meidän tilaamillamme työmailla tapahdu tapaturmia. Haluamme omalta osaltamme olla ehkäisemässä esimerkiksi pölylle altistumisesta johtuvia rakennusalan ammattitauteja. Tavoite on tietysti, että työntekijät jatkavat terveinä seuraaviin työkohteisiinsa”, kertoo kiinteistöpäällikkö Eerik Junnikkala Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiöstä.

Suomen siisteimmällä työmaalla ratkaisevinta on yhteinen tavoite ja asenne

Korkea pistetalo haastaa rakentamista, sillä päällekkäisiä työvaiheita on yhtä aikaa käynnissä paljon. Karkeasti, kun yläkerroksissa rakennetaan vasta väliseiniä, alakerroksissa tehdään jo loppusiivousta. Koko asuntorakentamisen kirjo on käynnissä yhtä aikaa. Kerrosten läpimenoaika on nopea, joten töiden täytyy edetä sujuvasti.

Kun työmaalla kulkee, mikään ei oikein pistä silmään ja oikeastaan se on huomion arvoista. Kulkuväylät ja työpisteet ovat siistejä, eikä missään roiku ylimääräisiä jatkojohtoja, löydy epämääräisiä tarvikekasoja tai näy viimeistelemättömiä töitä.

”Työmaan siisteyden ylläpitämiseksi ei ole keksitty varsinaisesti mitään uutta ratkaisua, vaan kyse on yhteisestä, selkeästä ja näkyvästä tavoitteesta. Tämän ansiosta kohde todella toteutetaan pölyn- ja puhtaudenhallintasuunnitelman mukaan ilman erillistä muistutusta ja työmaa on aidosti Suomen siistein”, toteaa Juola.

Työmaan puhtaudenhallinnassa hyödynnetään parhaita käytäntöjä

Opiskelijatornitalo UNOn työmaalla puhtaudenhallinta on huomioitu aivan hankkeen alusta alkaen kattavin suunnitelmin ja resurssein: Työmaa, tilaaja ja puhtaudenhallintakoordinaattori ovat yhteistyössä tehneet tarkan puhtauden- ja pölynhallintasuunnitelman. Näin työmaa on päässyt osallistumaan suunnitelman laadintaan ja sopimaan yhdessä toimenpiteistä alusta alkaen, jolloin suunnitelmaan on helpompi sitoutua ja sen toteuttaminen on sujuvaa.

Korkeassa tornitalossa ahtaalla tontilla on siisteyden ja työturvallisuuden takia tärkeää jättää kaikki ylimääräinen työ pois. Siksi työmaalla hyödynnetään esivalmistusta ja tehdään tilat kerralla niin valmiiksi kuin mahdollista. Tavoitteena on, ettei jälkitöitä tule eikä työntekijän tarvitse palata työpisteelle enää samoissa merkeissä.

Esivalmistus vähentää jälkitöiden, sotkun ja pölyn määrää sekä edesauttaa työturvallisuutta, kun muun muassa korkean riskin valjastyöskentelyä saadaan minimoitua. Esimerkiksi julkisivun sandwich-elementteihin varustetaan maassa sääsuojassa ikkunat, pellitykset, kaiteet ja IV-päätelaitteet. Kun elementit nostetaan valmiina paikoilleen, rakennuksen sisätiloissa on siistiä ja miellyttävä työskentelylämpötila.

Työmaalla siisteyttä ja työturvallisuutta edesauttaa myös käytössä oleva Gridflex-holvimuottijärjestelmä, jonka käyttäminen ja kokoaminen on nopeampaa, turvallisempaa, vähemmän tilaa vievää ja siistimpää kuin perinteisen holvimuotin.

”Työmaamme tunnistaa Suomen siisteimmäksi jokaisesta yksityiskohdasta työmaalla. Työmaallamme on ylivertaiset työskentelyolosuhteet, ja pidämme yhdessä siisteydestä huolta. Työviihtyvyyden lisäksi työturvallisuus paranee, kun esimerkiksi työmaiden yleisimmille tapaturmille, liukastumisille ja kompastumisille, ei ole enää edellytyksiä siistillä työmaalla. Opiskelijatornitalo UNOlle on kovat laatutavoitteet, ja työmaan siisteydellä varmistamme myös laadukkaat kodit ja ilmanlaadun tuleville asukkaille”, summaa Juola.

Opiskelijatornitalo UNO nousee Oulun uudeksi maamerkiksi, ja 16-kerroksiseen tornitaloon tulee reilu 170 opiskelija-asuntoa. UNO yhdistää yksinasumisen ja yhteisöllisyyden ainutlaatuisella tavalla ja tukee opiskelijoiden liikunnallista elämäntapaa. Tornitalo rakennetaan A-Insinöörien kehittämänä yhteistoiminnallisena KVR-urakkana, jossa PSOAS, rakentajat ja suunnittelijat ovat kehittäneet hanketta alusta asti yhdessä. Rakennustöistä vastaa Rakennusliike Lapti. Rakennustyöt alkoivat elokuussa 2022, ja uudet opiskelijat pääsevät muuttamaan torniin keväällä 2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Juola, vastaava työnjohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, p. 050 501 2095, jaakko.juola@lapti.fi
Eerik Junnikkala, kiinteistöpäällikkö, Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, p. 044 757 3173, eerik.junnikkala@psoas.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Hämeenlinnan yhteiskoulun tulevan uudisrakennuksen ja liikuntahallin peruskivi muurattiin – perustuksiin valettiin historiallinen aikakapseli1.6.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennuksen ja liikuntahallin rakentaminen on päässyt vauhtiin. Uudisrakennuksen peruskivi muurattiin kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen johdolla 1. kesäkuuta tulevan, alueen asukkaat yhteen kokoavan monitoimikeskuksen työmaalla. Perustuksiin valettiin ajankuvaa ja tietoa uudesta koulusta mutta myös alkuperäisen koulurakennuksen peruskiven aikakapseli, joka löytyi vanhan koulun purkutöiden yhteydessä.

Tasanteen uuden hirsipäiväkodin rakentaminen alkaa Tampereella17.5.2023 10:15:00 EEST | Tiedote

Tasanteen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa toukokuussa 2023 Tampereella. Vanhat päiväkotirakennukset puretaan ja korvataan yhdellä uudisrakennuksella, joka toteutetaan massiivihirsirakenteisena. Tällä hetkellä päiväkoti toimii väistötiloissa Olkahisen koulun kentällä. Tasanteen päiväkodin pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2024, ja rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Ojalan päiväkodin ja koulun rakentaminen on alkanut – massiivipuurunkoisen rakennuksen hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus minimoidaan15.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Voimakkaasti tulevina vuosina kasvavalle Ojalan asuinalueelle Tampereella nousee uusi massiivipuurunkoinen päiväkoti ja koulu, jonka hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus pyritään minimoimaan. Ojalan päiväkoti tarjoaa paikat 160 lapselle ja koulu 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle. Kokonaisuuden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Pää- ja arkkitehtisuunnittelijana kohteessa toimii Sweco Architects Oy. Koulu ja päiväkodin omistajaksi tulee kiinteistösijoitusyhtiö NREP, joka vuokraa tilat Tampereen kaupungille. Rakentaminen käynnistyi mittavilla louhinnoilla huhtikuussa, ja Ojalan päiväkoti ja koulu avaavat ovensa elokuussa 2024.

Arkkitehtuurikilpailun voittanut Jätkän Kruunu tuo odotettuja perheasuntoja Jätkäsaaren ytimeen – Lapti aloittaa asuntojen ennakkomarkkinoinnin4.5.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Jätkäsaaren ytimeen nousee arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen Jätkän Kruunu, joka tarjoaa monen kokoisia asuntoja ja paljon erityisesti isoja perheasuntoja. Jätkän Kruunun on suunnitellut kohteen arkkitehtuurikutsukilpailun voittanut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy. Asuinkerrostalon rakentaa Rakennusliike Lapti Oy, joka käynnistää asuntojen ennakkomarkkinoinnin. Asuntojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2023, jolloin asunnot ovat muuttovalmiita kesällä 2025.

Ylöjärvelle nousee uusi päiväkoti Soppeenmäkeen – katto valjastetaan tuottamaan aurinkoenergiaa27.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Ylöjärvelle nousee uusi päiväkoti Soppeenmäkeen elinkaarensa päähän tulleen Saurion päiväkodin tilalle. Soppeenmäen päiväkotiin tulee tilat kuudelle varhaiskasvatusryhmälle eli 120 lapselle. Päiväkoti rakennetaan saavuttamaan neljän tähden eli toiseksi korkein RTS-ympäristöluokitus. Päiväkodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka valittiin toteuttajaksi urakkakilpailun kautta täysillä laatupisteillä. Päiväkodin rakennustyöt alkavat elokuussa vanhan päiväkodin purkutöiden valmistuttua. Uusi päiväkoti avaa ovensa kesän 2024 jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme