Oulun yliopisto

Opiskelijavalinnan tulokset valmiit – onnea kaikille valituille!

Jaa

Kaikki Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset on nyt julkaistu. Oulun yliopistossa on aloituspaikkoja noin 2 700 uudelle opiskelijalle. Aloituspaikkojen suhde hakijamäärään on 16 prosenttia.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 22.7. kello 15 mennessä. Varasijalta voi tulla hyväksytyksi 3.8. saakka.

Oulun yliopistoon oli kevään 2020 yhteishaussa ennätyksellisesti yhteensä 17 095 hakijaa, joista 5 643 eli 33 prosenttia haki ensisijaisesti Oulun yliopistoon. Eniten hakijoita oli aikaisempien vuosien tapaan lääketieteeseen, kauppatieteisiin, luokanopettajakoulutukseen, hammaslääketieteeseen, logopediaan ja biologiaan.

Viime vuoteen verrattuna hakijamäärä kasvoi eniten maantieteessä, logopediassa, rakennus- ja yhdyskuntatekniikassa sekä luokanopettajakoulutuksessa. Uusi terveystieteiden kandidaattiohjelma sai lähes 500 hakijaa.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveystieteiden alan kolme maisteriohjelmaa (terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettaja), laskentatoimi, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka sekä varhaiskasvatuksen erityisopettajan koulutus.

Opiskelijavalintavuosi 2020 on muutosvuosi, kun aiempaan verrattuna merkittävästi suurempi osa uusista opiskelijoista valittiin ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Valtakunnallisen valintauudistuksen kanssa samaan kevääseen osui koronakriisi, joka muutti useiden hakukohteiden valintatapoja. Oulun yliopistossa merkittävä osa (noin 75 %) uusista opiskelijoista sai tiedon valinnastaan jo toukokuussa.

Kaikista valituista 68 prosenttia on ensikertalaisia eli aloittaa opiskelun yliopistossa ensimmäistä kertaa. Uusista opiskelijoista 57 prosenttia on naisia ja 43 prosenttia miehiä.

Suomenkielisten hakukohteiden lisäksi yhteensä 2314 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin tammikuussa päättyneessä haussa. Oulun yliopistossa on 478 aloituspaikkaa syksyllä 2020 alkaviin kansainvälisiin tutkinto-opintoihin.

Onnittelut valituille ja tervetuloa syksyllä Oulun yliopistoon!

Yllä esitetyt luvut tarkentuvat valintojen edetessä.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anne Talvio

Anne.Talvio@oulu.fi

+358 294 484048

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme