Oulun yliopisto

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistu – suosikkialoja lääketiede, logopedia ja erityispedagogiikka

Jaa

Kaikki Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset on julkaistu. Opiskelut Oulun yliopistossa aloittaa noin 2100 uutta opiskelijaa. Aloituspaikkojen suhde hakijamäärään on vajaat 14 prosenttia.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 10.7. mennessä. Varasijalta voi vielä tulla hyväksytyksi 31.7. saakka.

Oulun yliopistoon haki korkeakoulujen tämän kevään yhteishaussa enemmän hakijoita kuin koskaan aiemmin, yhteensä 15 376 hakijaa. Luku sisältää sekä kandidaattiohjelmiin että kotimaisiin maisteriohjelmiin hakeneet. Ensisijaisesti Oulun yliopistoon hakeneita oli 5 836.

Yhtä aloituspaikkaa kohden hakijoita oli tällä kertaa eniten lääketieteeseen, logopediaan, erityispedagogiikkaan, hammaslääketieteeseen, kasvatustieteisiin ja kauppatieteisiin. Näille ja monille muille suosikkialoille hakijoita oli yli kymmenkertaisesti aloituspaikkoihin nähden. Lääketieteissä oli ensimmäistä kertaa käytössä valtakunnallinen yhteisvalinta.

Muutamien kärkialojen lisäksi hakijamäärä kasvoi merkittävästi myös informaatiotutkimuksessa, terveyshallintotieteessä sekä kirjallisuudessa ja suomen kielessä.

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli 3 475 hakijaa, mikä on Suomen ennätys. Hakijamääriltään suosituimmat englanninkieliset maisteriohjelmat olivat International Business Management, Computer Science and Engineering, Environmental Engineering, Wireless Communications Engineering ja Marketing.

Lisätietoja:

Suunnittelija Anne Talvio, Oulun yliopiston koulutuspalvelut

Anne.Talvio@oulu.fi

Puhelin 0294 484048

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme