Oulun yliopisto

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistu – suosikkialoja lääketiede, logopedia ja erityispedagogiikka

Jaa

Kaikki Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset on julkaistu. Opiskelut Oulun yliopistossa aloittaa noin 2100 uutta opiskelijaa. Aloituspaikkojen suhde hakijamäärään on vajaat 14 prosenttia.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 10.7. mennessä. Varasijalta voi vielä tulla hyväksytyksi 31.7. saakka.

Oulun yliopistoon haki korkeakoulujen tämän kevään yhteishaussa enemmän hakijoita kuin koskaan aiemmin, yhteensä 15 376 hakijaa. Luku sisältää sekä kandidaattiohjelmiin että kotimaisiin maisteriohjelmiin hakeneet. Ensisijaisesti Oulun yliopistoon hakeneita oli 5 836.

Yhtä aloituspaikkaa kohden hakijoita oli tällä kertaa eniten lääketieteeseen, logopediaan, erityispedagogiikkaan, hammaslääketieteeseen, kasvatustieteisiin ja kauppatieteisiin. Näille ja monille muille suosikkialoille hakijoita oli yli kymmenkertaisesti aloituspaikkoihin nähden. Lääketieteissä oli ensimmäistä kertaa käytössä valtakunnallinen yhteisvalinta.

Muutamien kärkialojen lisäksi hakijamäärä kasvoi merkittävästi myös informaatiotutkimuksessa, terveyshallintotieteessä sekä kirjallisuudessa ja suomen kielessä.

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli 3 475 hakijaa, mikä on Suomen ennätys. Hakijamääriltään suosituimmat englanninkieliset maisteriohjelmat olivat International Business Management, Computer Science and Engineering, Environmental Engineering, Wireless Communications Engineering ja Marketing.

Lisätietoja:

Suunnittelija Anne Talvio, Oulun yliopiston koulutuspalvelut

Anne.Talvio@oulu.fi

Puhelin 0294 484048

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

BizBus yhdistää yliopiston ja yrittäjähenkiset 5. syyskuuta Oulussa29.8.2018 12:02Tiedote

Oulun yliopisto järjestää yrittäjän päivän kunniaksi bussikuljetuksen yliopiston ja Oulun keskustan välille ja viihdyttää matkustajia haastattelemalla menestyneitä suomalaisia yrittäjiä. Bussissa erilaisista taustoista ponnistavat yrittäjät kertovat yllättäviä ja inspiroivia tarinoita siitä, kuinka he päätyivät nykyiseen tilanteeseensa. Bussikuljetus on ilmainen ja kaikille avoin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme