Oulun yliopisto

Opiskelijoiden valintaperusteet vuodelle 2020 on julkaistu

Jaa

Ylioppilastodistukseen nojaava valinta nousee päärooliin kaikissa Suomen yliopistoissa.

Jatkossa pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Ylioppilastodistuksen arvosanoihin perustuvia valintoja on Oulussa ollut jo pitkään, mutta nyt käytäntö laajenee kattamaan yliopiston kaikki alat. Todistusvalinnan ulkopuolelle jäävät ainoastaan arkkitehtuuri ja musiikkikasvatus sekä osa kasvatusalan hakukohteista, joissa hakijan soveltuvuutta mitataan jatkossakin soveltuvuuskokeilla.

”Todistusvalinnan painoarvo kasvaa, koska lukiolaiset halutaan yliopistoihin nykyistä nopeammin. Yliopistoon on kuitenkin edelleen monta reittiä”, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Ylioppilastodistuksen arvosanojen pisteytys on kansallisesti yhdenmukainen. Eri alat voivat halutessaan painottaa eri oppiaineita eri tavoin, mutta oleellista on, että saman alan hakijat pisteytetään jatkossa joka yliopistoon samalla tavalla.

Kaikki Oulun yliopiston valintaperusteet kevään 2020 yhteishakua varten on julkaistu. Tiedot hakukohteista sekä niiden valintaperusteista ovat saatavilla yliopiston verkkosivuilta.

Todistuspisteiden ohella hakijoita valitaan jatkossakin valintakokeilla, joita Oulun yliopistossa järjestetään yhä jokaisessa hakukohteessa. Oulun yliopiston valintakokeissa ei edellytetä ennakkoon luettavaa kirjallisuutta, vaan kokeet perustuvat joko kokeessa jaettavaan materiaaliin, lukion oppimäärään tai näiden yhdistelmään. Valintakokeiden aikataulu keväälle 2020 on löydettävissä verkkosivuilta.

Korkeakoulujen yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 18.3.–1.4.2020.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, puh. 029 448 4048, anne.talvio@oulu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme