Oulun yliopisto

Opiskelijoiden valintaperusteet vuodelle 2020 on julkaistu

Jaa

Ylioppilastodistukseen nojaava valinta nousee päärooliin kaikissa Suomen yliopistoissa.

Jatkossa pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Ylioppilastodistuksen arvosanoihin perustuvia valintoja on Oulussa ollut jo pitkään, mutta nyt käytäntö laajenee kattamaan yliopiston kaikki alat. Todistusvalinnan ulkopuolelle jäävät ainoastaan arkkitehtuuri ja musiikkikasvatus sekä osa kasvatusalan hakukohteista, joissa hakijan soveltuvuutta mitataan jatkossakin soveltuvuuskokeilla.

”Todistusvalinnan painoarvo kasvaa, koska lukiolaiset halutaan yliopistoihin nykyistä nopeammin. Yliopistoon on kuitenkin edelleen monta reittiä”, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Ylioppilastodistuksen arvosanojen pisteytys on kansallisesti yhdenmukainen. Eri alat voivat halutessaan painottaa eri oppiaineita eri tavoin, mutta oleellista on, että saman alan hakijat pisteytetään jatkossa joka yliopistoon samalla tavalla.

Kaikki Oulun yliopiston valintaperusteet kevään 2020 yhteishakua varten on julkaistu. Tiedot hakukohteista sekä niiden valintaperusteista ovat saatavilla yliopiston verkkosivuilta.

Todistuspisteiden ohella hakijoita valitaan jatkossakin valintakokeilla, joita Oulun yliopistossa järjestetään yhä jokaisessa hakukohteessa. Oulun yliopiston valintakokeissa ei edellytetä ennakkoon luettavaa kirjallisuutta, vaan kokeet perustuvat joko kokeessa jaettavaan materiaaliin, lukion oppimäärään tai näiden yhdistelmään. Valintakokeiden aikataulu keväälle 2020 on löydettävissä verkkosivuilta.

Korkeakoulujen yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 18.3.–1.4.2020.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, puh. 029 448 4048, anne.talvio@oulu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Kyselyistä hyötyä alaselkäkivun pitkittymisriskin tunnistamisessa14.1.2020 12:07:51 EETTiedote

Alaselkäkipu on yleisin yksilölle haittaa ja yhteiskunnalle merkittäviä kustannuksia aiheuttava vaiva, mutta kivun hoidossa on yhä vakavia puutteita. Hoitosuositusten mukaan hoidon tulisi olla psykososiaaliset riskitekijät huomioivaa. Selkäkipuiselle väestölle suunnattujen kyselyjen avulla voidaan tunnistaa ne henkilöt, joilla on kliinisesti merkittäviä psykologisia, sosiaalisia ja elintapoihin liittyviä riskitekijöitä pitkittyvälle kivulle.

Seutuvertailu: Arvostus ja vuorovaikutteinen elinkeinopolitiikka edistävät alueen yrittäjyyttä9.1.2020 09:56:05 EETTiedote

Kunnan tai kaupungin aktiivinen vuorovaikutus alueen pk-yritysten kanssa edistää myönteisen yrittäjyysilmapiirin syntymistä ja edistää alueen yrittäjyyttä. Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskuksessa tehdyn tutkimuksen mukaan heikosta yrittäjyysilmapiiristä kärsivien alueiden tulisi panostaa myös mikro- ja pk-yritysten palvelujen nopeaan saavutettavuuteen sekä luoda mahdollisuudet yrittäjien keskinäiseen vertaistoimintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme