Oulun yliopisto

Opiskelijoiden valintaperusteet vuodelle 2020 on julkaistu

Jaa

Ylioppilastodistukseen nojaava valinta nousee päärooliin kaikissa Suomen yliopistoissa.

Jatkossa pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Ylioppilastodistuksen arvosanoihin perustuvia valintoja on Oulussa ollut jo pitkään, mutta nyt käytäntö laajenee kattamaan yliopiston kaikki alat. Todistusvalinnan ulkopuolelle jäävät ainoastaan arkkitehtuuri ja musiikkikasvatus sekä osa kasvatusalan hakukohteista, joissa hakijan soveltuvuutta mitataan jatkossakin soveltuvuuskokeilla.

”Todistusvalinnan painoarvo kasvaa, koska lukiolaiset halutaan yliopistoihin nykyistä nopeammin. Yliopistoon on kuitenkin edelleen monta reittiä”, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Ylioppilastodistuksen arvosanojen pisteytys on kansallisesti yhdenmukainen. Eri alat voivat halutessaan painottaa eri oppiaineita eri tavoin, mutta oleellista on, että saman alan hakijat pisteytetään jatkossa joka yliopistoon samalla tavalla.

Kaikki Oulun yliopiston valintaperusteet kevään 2020 yhteishakua varten on julkaistu. Tiedot hakukohteista sekä niiden valintaperusteista ovat saatavilla yliopiston verkkosivuilta.

Todistuspisteiden ohella hakijoita valitaan jatkossakin valintakokeilla, joita Oulun yliopistossa järjestetään yhä jokaisessa hakukohteessa. Oulun yliopiston valintakokeissa ei edellytetä ennakkoon luettavaa kirjallisuutta, vaan kokeet perustuvat joko kokeessa jaettavaan materiaaliin, lukion oppimäärään tai näiden yhdistelmään. Valintakokeiden aikataulu keväälle 2020 on löydettävissä verkkosivuilta.

Korkeakoulujen yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 18.3.–1.4.2020.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, puh. 029 448 4048, anne.talvio@oulu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tietosuojahuolten arvioinnin kehittäminen on tarpeen uusissa henkilötietoperusteisissa palveluissa11.12.2019 07:00:00 EETTutkimus

Tietosuojahuolten arviointimenetelmiä voidaan hyödyntää henkilötietoperusteisten palveluiden tietosuojaratkaisujen suunnittelussa ja kehittämisessä. Oulun yliopiston tutkija ja data-asiantuntija Anna Rohunen on väitöstutkimuksessaan selvittänyt olemassa olevien arviointimenetelmien soveltuvuutta uusiin henkilötiedon keruuympäristöihin. Tutkimuksessa löytyi selkeä tarve tietosuojahuolten arvioinnin kehittämiselle. Tutkimuksen tuloksena hän esittää, kuinka arviointeja tulisi toteuttaa muuttuvissa tiedonkeruuympäristöissä.

Väitös: Kohti dataohjattua päätöksentekoa tuoteportfolion hallinnassa – yritystasolta tuotetason analyysiin29.11.2019 07:30:00 EETTiedote

Onnistuneet tuotteet ja palvelut luovat perustan yrityksen menestykselle. Tänään tehdyt tuotepäätökset realisoituvat muutaman vuoden kuluessa, ja väärillä päätöksillä voi olla hyvin vakavia taloudellisia seurauksia. Väitöstutkimus selvittää, miten tunnepohjaisesta päätöksenteosta kyetään siirtymään datapohjaiseen päätöksentekoon pohjautuen yrityksen liiketoimintakriittiseen dataan eri tietojärjestelmissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme