Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Opistotalon avajaisviikolla työpajoja ja kokeilutunteja

Jaa

Helsingin työväenopiston syyslukukausi käynnistyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa Opistotalon avajaisviikkoon 31.8.–5.9. Viikon aikana voi kokeilla näyttelemistä, tekstin luontia, tanssia ja vaikkapa klovnin nenää.

Opistotalon avajaisviikolla sukelletaan klovnien maailmaan. Kuva: Helena Leminen
Opistotalon avajaisviikolla sukelletaan klovnien maailmaan. Kuva: Helena Leminen

Työväenopiston Opistotalo (Helsinginkatu 26) täyttyy syyskuun ensimmäisellä viikolla työpajoista, kokeilutunneista, luennoista ja esityksistä. Avajaisviikon tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Hulavanteista kasvomaskeihin

Erilaisissa vannetanssin työpajoissa haastetaan kehoa ja aivoja hallitsemaan hulavannetta niin vyötäröllä, lantiolla kuin vartalon muissakin osissa. Kokeilutunneilla voi tutustua perheafrotanssiin, pilatekseen sekä ensisijaisesti senioreille suunnattuun flow-joogaan.

Liikunnan ilosta voi nauttia myös seuraamalla Prosessista tanssiesitykseksi -kurssilaisten nykytanssiesityksiä.

Käsityön työpajoissa opitaan suosittua makramee-solmeilua ja ruusun virkkausta sekä koristellaan avainnauhoja. Kasvomaski-pajassa saa kaavat ja ohjeet maskin tekoon – ja ommellaan tietysti omat kasvomaskit.

Avajaisviikolla annetaan opastusta myös kangaspuilla kutomiseen sekä räsymatonkuteiden leikkaamiseen.

Patsaille lausutaan lavarunoja

Kirjoittamisen työpajassa opitaan, mitä on lavarunous ja kirjoitetaan omia lavarunoja. Lopuksi omia tuotoksia lausutaan Opistotalon patsaille. Lavarunouden open mic -tapahtumassa kuullaan viime kevään kurssilaisten esityksiä.

Kohtaustyöpajassa voi kokeilla, miten luonnistuu tekstin luominen näyttelijöille ja ohjaajille. Samalla kirjoittaja pääsee kokeilemaan näyttämötyöskentelyä. Näyttelemisestä kiinnostuneet puolestaan saavat tehdä yhteistyötä kirjoittajien ja ohjaajien kanssa. 

Teatteriharrastajien tapaamisessa selviää, minkälaista teatteria työväenopistossa tehdään. Tapaaminen toimii myös oivana tilaisuutena verkostoitua muiden teatterikurssilaisten kanssa.

Klovnerian työpajassa virittäydytään klovnien maailmaan pelien, leikkien ja improvisaation kautta. Klovnit järjestävät myös iltajamit, jossa tunnelmaan pääsee jo pelkällä irtonenällä.

Kirjallisuusluentoja, digitukea ja historian havinaa

Viikon taiteilijavieraana Opistotaloon saapuu kirjailija Joel Haahtela, joka kertoo ja keskustelee teoksistaan Adèlen kysymys sekä Hengittämisen taito.

Ajankohtaista kirjallisuudessa -luennolla FM Kaisa Kaukiainen käsittelee Margaret Atwoodin romaaneja Orjattaresi sekä Testamentit.

Kirjastossa biletetään ja bamlataan stadin slangia, kun keväisen slangikurssin opiskelijat saavat spettarinsa. Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat kirjastossa kuunnella ääneen luettuja Shakespearen sonetteja.

Arkkitehtuurista kiinnostuneille on tarjolla kävelykierroksia arkkitehti Gunnar Taucherin suunnittelemassa, lähes satavuotiaassa Opistotalossa. Kierroksella kuullaan myös jänniä tarinoita opiston historiasta.

Pitkin viikkoa annetaan vinkkejä ja digineuvontaa mobiililaitteiden, tablettien ja nettipalveluiden käyttäjille. Vinkkejä on tarjolla myös muun muassa muistin virkistämiseen sekä monikielisten kotivanhempien toimintaan.

Avajaisviikko huipentuu Töölö Brassin puhallinkonserttiin.

Ohjelma aikatauluineen löytyy työväenopiston nettisivuilta:
hel.fi/tyovaenopisto > Luennot ja tapahtumat > Avajaisviikko

Opistotalo, Helsinginkatu 26

Viikon kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Opistotalon avajaisviikolla sukelletaan klovnien maailmaan. Kuva: Helena Leminen
Opistotalon avajaisviikolla sukelletaan klovnien maailmaan. Kuva: Helena Leminen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme