Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Opistoteatterissa nähdään itsenäisyyden kohtalokirjailijoita

Jaa

Helsingin työväenopiston Opistoteatteri esittää Suomi 100 -juhlan kunniaksi maamme kielellisen ja aatteellisen itsenäistymisen kirjailijoita. Ensimmäisenä lavalla nähdään Minna Canthin Työmiehen vaimo.

Minna Canthin Työmiehen vaimo Opistotalon juhlasalissa 26.11.–11.12.2017. Kuva: Mikko Lappalainen
Minna Canthin Työmiehen vaimo Opistotalon juhlasalissa 26.11.–11.12.2017. Kuva: Mikko Lappalainen

Opistoteatterin syyskauden kahdessa näytelmässä Opistotalon juhlasalissa nähdään Minna Canthia, Jarl Hemmeriä, Maiju Lassilaa, Hella Wuolijokea sekä Aleksis Kiveä. Näytelmät on ohjannut Harri Liuksiala.

Minna Canthin Työmiehen vaimo -esityksessä puhtaalla sydämellä avioliittoon ryhtyvä Johanna menettää elämänsä hallinnan ymmärtämättömän ympäristön pyörityksessä. Viattoman lohduton ”eihän näin voi tapahtua” -kokemus osuu yhteiskunnan sentrifugin syrjälle viskelemiin sieluihin tänäänkin.

Itsenäisyyden kohtalokirjailijat -esityksessä tutustutaan Suomenlinnan vankileirin olosuhteisiin kahden papin tunnontuskien kautta. Opistoteatteri esittää Jarl Hemmerin teoksesta En man och hans samvete – Mies ja hänen omatuntonsa otteen leiritapahtumista, ja sen jälkeen monologin leirimatkalla menehtyneen Maiju Lassilan romaanista Liika Viisas. Suomen kielen virolainen taitaja Hella Wuolijoki on esillä Niskavuoren Hetan kautta, ja itsenäisyysiltama päättyy Aleksis Kiven uskomattoman uskottavaan pienoisnäytelmään Yö ja päivä.

Esitykset:

Minna Canth: Työmiehen vaimo

su 26.11. klo 13 ensi-ilta
to 30.11. klo 19
to 7.12. klo 19
la 9.12. klo 13
ma 11.12. klo 19

Itsenäisyyden kohtalokirjailijat

ma 27.11. klo 19 ensi-ilta
su 3.12. klo 19
ma 4.12. klo 19
pe 8.12. klo 19
su 10.12. klo 13

Esityspaikka:

Opistotalo, juhlasali
Helsinginkatu 26

Vapaa pääsy. Ei ennakkovarauksia.

Esitysten kesto reilut 2 tuntia (sis. väliaika).

Lisätiedot:

Harri Liuksiala, puh. 050 386 1788

Helsingin työväenopiston Opistoteatteri on perinteikäs koti- ja ulkomaisen näyttämökirjallisuuden esityspaikka, jossa kokeneet ja tuoreet opiskelijat kokeilevat siipiään päämääränä hyvän kirjallisuuden ystävien ilahduttaminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Liuksiala
ohjaaja
puh. 050 386 1788

Mari Larkovirta
tiedottaja
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi

Kuvat

Minna Canthin Työmiehen vaimo Opistotalon juhlasalissa 26.11.–11.12.2017. Kuva: Mikko Lappalainen
Minna Canthin Työmiehen vaimo Opistotalon juhlasalissa 26.11.–11.12.2017. Kuva: Mikko Lappalainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 29.toukokuuta28.5.2018 09:43Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 29.toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat Esitylistalla on muun muassa: Asia/4: Maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma 2018-2021 Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 on päätetty (27.9.2017, 321§), että kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle laaditaan maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma. Tämä kehittämissuunnitelma on osa Helsingin kaupungin kotouttamisohjelmaa 2017–2021. Maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma perustuu neljään päätavoitteeseen, jotka jäsentyvät kolmeen pääteemaan. Päätavoitteet ovat: Kaikilla helsinkiläisillä on yhdenvertaiset ja saavutettavat mahdollisuudet kasvatukseen, koulutukseen ja työelämään. Oppimisympäristöt, pedagogiset ratkaisut ja ohjaus edistävät sitä, e

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme