Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Oppilaan kouluruoan voi jatkossa hakea myös kotiin

Jaa

Helsinki on järjestänyt koronavirustilanteessa kouluruokailun lähiopetuksessa ja etäopetuksessa oleville 1–9 luokkien oppilaille oppilaiden omissa kouluissa. Etäopetuksessa olevilla oppilailla on jatkossakin mahdollista ruokailla koulussa, mutta 27.4.2020 alkaen oppilaat tai heidän huoltajansa voivat myös noutaa oppilaan aterian koulusta.

Tämä mukaan otettava ateria lämmitetään ja syödään kotona. Maanantaisin noudetaan maanantain ja tiistain annosateria, keskiviikkoisin puolestaan keskiviikon, torstain ja perjantain ateriat. Kaikki mukaan otettava ruoka on laktoositonta ja sianlihatonta sekaruokaa tai vaihtoehtoisesti kasvisruokaa. Kaikki mukaan otettava ruoka on laktoositonta ja sianlihatonta sekaruokaa tai vaihtoehtoisesti kasvisruokaa. Jos oppilas syö koululla, on myös muiden erityisruokavalioiden mukaiset ateriat saatavilla.

Helsingin peruskoulujen oppilaiden huoltajille toimitetaan Wilman kautta lisätietoja tästä vaihtoehdosta sekä kysely, jonka avulla kartoitetaan noutoaterioiden määrää sekä koululla syövien oppilaiden määrää. Vastaukset kyselyyn pyydetään 16.4. klo 12.00 mennessä. Annosten noutopaikkoina on useita kouluja koko kaupungin alueelta, joista huoltaja valitsee haluamansa noutopaikan ilmoittautumisen yhteydessä. Ruoka-annosten jakelu tapahtuu porrastetusti, pienissä ryhmissä ja hygieniaohjeita noudattaen.

Erityiskuljetuksen piirissä olevat etäoppilaat saavat halutessaan kuljetuksen koululle ruokailuun tai heidän huoltajansa voi hakea ruoan koululta. Jos huoltaja ei halua kuljetusta oppilaalle, perheelle maksetaan ateriakorvaus kotona tapahtuvan ruokailun tukemiseksi.

”Kouluruoalla on tärkeä merkitys lasten ja nuorten päivittäisessä ravinnon saannissa. Toivomme, että mahdollistamalla sekä ruokailun koululla että toisaalta ruokailun kotona noudettavalla kouluruoalla, saamme mahdollisimman monet oppilaat kouluruokailun piiriin”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Lisätietoja
toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen
liisa.pohjolainen@hel.fi
puh. 09 310 86200

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 9.6.20205.6.2020 10:37:26 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 9. kesäkuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaostolle esitetään hyväksyttäväksi muun muassa Helsingin kaupungin lukioiden opetussuunnitelman yhteinen osa sekä suomenkielisen työväenopiston opetussuunnitelma vuodelle 2020. Helsingin kaupungin lukioiden opetussuunnitelman yhteinen osa Helsingin kaupungin lukioiden opetussuunnitelman yhteinen osa on laadittu yhdessä suomenkielisten ja ruotsinkielisten lukioiden rehtoreiden, opettajien, opiskelijoiden ja opiskeluhuollon kanssa. Opetussuunnitelmatyöhön on osallistunut suuri joukko lukiolaisia syksystä 2019 alkaen. Yhteisen osan työryhmissä oli mukana opiskelijoita, ja kaikille lukiolaisille annettiin mahdollisuus kommentoida opetussuunnitelmaluonnosta. Lukiolaisille järjestettiin työpajoja, joihin osallistui 250 opiskelijaa. Työpajojen teemoina olivat esimerkiksi hyvinvointi ja osallisuus sekä työelä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme