Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Oppilaiden sisäilmakyselyt jatkuvat Helsingin peruskouluissa

Jaa

Helsingissä jatkuu helmikuussa laaja kehittämishanke, jossa selvitetään oppilaiden ja vanhempien kokemuksia koulujen sisäilman laadusta ja kehitetään oppilaiden sisäilmakyselyä. Hanke tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteistyönä.

Tutkimustietoa kerätään sähköisellä kyselyllä helmikuussa. Kysely tehdään Helsingin itäisen ja kaakkoisen alueen peruskouluissa sekä kaikissa kaupungin ruotsinkielissä peruskouluissa ja suomenkielisissä erityiskoulussa. Mukana on reilut 16 000 oppilasta 45 koulusta.

– Jatkamme hanketta, jossa sisäilmaongelmasta kysytään suoraan myös ala-asteikäisiltä oppilailta, sanoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan työsuojeluasiantuntija Marja Paukkonen.

Kyselyyn vastaavat 3.−9.-luokkien oppilaat kouluissaan. 1.-6.-luokkalaisten vanhemmille lähetetään oma kysely koteihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Helsingin Yliopisto keräävät samalla tietoja sisäilman terveysvaikutuksia käsittelevään hankkeeseen.

Laaja ja monipuolinen hanke

Kehittämishanke käynnistyi helmikuussa 2016. Tuolloin sisäilman laadusta kysyttiin Helsingin eteläisen ja keskisen alueen 21 peruskoulun oppilailta ja vanhemmilta. Keväällä 2017 kysely toteutettiin läntisen ja pohjoisen ja koillisen alueen peruskouluissa.

– Poikkeuksellista on aineiston suuruus ja se, että samassa hankkeessa käytetään oppilaiden ja vanhempien vastauksia, sanoo professori Juha Pekkanen Helsingin yliopistosta.

Hankkeen tuloksia käytetään oppilaille suunnattujen sisäilmakyselyjen kehittämisessä ja osana koulujen kunnon arviointia. Tutkimustulokset julkaistaan kuluvan vuoden syksyllä.

Tietoa tutkimuksesta ja vuoden 2017 tuloksista löytyy kasvatuksen ja koulutuksen verkkosivuilta.

Lisätiedot:

aluepäällikkö Kimmo Mustonen (itäinen alue), puh. 09 310 23148, kimmo.mustonen@hel.fi

aluepäällikkö Taina Tervonen (kaakkoinen alue), puh. 09 310 83013, taina.tervonen@hel.fi

aluepäällikkö Arjariitta Heikkinen (erityiskoulut), puh. 09 310 71765, arjariitta.heikkinen@hel.fi

aluepäällikkö Ulla-Maija Vähäsarja (erityiskoulut), puh. 09 310 71764, ulla-maija.vahasarja@hel.fi

tutkimusprofessori Juha Pekkanen, puh. 040 508 1077, juha.pekkanen@helsinki.fi

työsuojeluasiantuntija Marja Paukkonen, puh. 09 310 86280, marja.paukkonen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

tiedottaja Raili Tanhuanpää
puh. 09 310 86239, 050 590 1223
raili.tanhuanpaa@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme