Helsingin yliopisto

Oppilasagentit johdattelevat mediapolulle

Jaa

Keski-Uudenmaan koulujen oppilasagentit esittelevät tieto- ja viestintätekniikan hankkeitaan 28.3. Mediapolun messuilla Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Mukana ovat muun muassa kirkkonummelaiset koululaiset ruotsinkielisistä Winelska ja Bobäcks skolasta.

Kuva: Karri Mehtälä
Kuva: Karri Mehtälä

Mediapolku on Helsingin yliopiston ja pääkaupunkiseudun koulujen yhteistyöprojekti, jota on toteutettu jo 1990-luvulta lähtien. Viime vuosina yhteistyökumppanina ovat olleet Keski-Uudenmaan koulut.  Mediapolku tutustuttaa peruskoulujen opettajat, oppilaat ja opiskelijat tieto- ja viestintätekniikan erilaisiin opetuskäytön mahdollisuuksiin ja hyötyihin hauskalla ja innostavalla tavalla.

– Mediapolku toteuttaa uutta opetussuunnitelmaa, sillä siinä korostuvat ja tuodaan esiin oppilaiden laaja-alaiset taidot, kertoo Kirkkonummen kunnan sivistystoimen tieto- ja viestintätekniikan suunnittelija Antti Sankala.

Kirkkonummelta on tällä kertaa mukana kaksi ruotsinkielistä koulua.

Oppilasagentit opettajina 2000-luvun taidoissa

Mediapolussa koulutetaan koulujen oppilasagentteja toimimaan yhdessä kouluyhteisön hyväksi. Oppilasagentti-toiminnassa oppimisympäristöä kehittää koko kouluyhteisö. Kustakin valitusta koulusta yliopistolle saapuu kuuden oppilaan ryhmä, missä he yhdessä mediakasvatuksen opiskelijoiden kanssa suunnittelevat mediakasvatukseen liittyvän projektin. Oppilaat toteuttavat kyseisen projektin omassa koulussaan opettaen muita oppilaita ja opettajia. Mediapolku on myös osa mediakasvatuksen sivuaineen 25 opintopisteen opintoja mutta se on avoin kaikille opiskelijoille.

Kirkkonummi aloitti Keski-Uudenmaan kuntien TVT-hankkeessa yhteistyön Helsingin yliopiston Mediapolku-kurssin vuonna 2013. Kunnassa on ohjattu yhteistyöhön alueen koulut ja yliopiston opiskelijat edistämään digitaalisen oppimisen mahdollisuuksia.

– On mahtavaa nähdä miten 11-vuotiaat lapset opiskelevat yliopistossa ja jakavat oppejaan luontevasti oman koulunsa opettajille. Täydennyskoulutusta aidoimmillaan! Sankala iloitsee.

Mediakasvatuksen opiskelijat yhdessä oppilasagenttien kanssa toteuttavat monipuolisia mediakasvatusprojekteja Netflixin algoritmien analysoimisesta valeuutisten tunnistamiseen 3D-tulostuksen avulla.

– Meillä Mediapolussa korostetaan aina ilon kautta toimimista eli yksi kurssin päätavoitteista on aikaansaada positiivisia oppimisen ja onnistumisen kokemuksia, kertoo Mediapolun koordinaattori Karri Mehtälä

Yliopisto-opiskelijoille kurssi tarkoittaa arvokasta projekti- ja opettamiskokemusta, agenteille itseluottamusta ja tvt- sekä mediaosaamista.

– Meiltä tulee Suomen ainoat yliopistokoulutet8ut oppilasagentit ja siitä on syytä olla ylpeä, Mehtälä iloitsee.

Tänä vuonna Mediapolkuun osallistuvat Gumbostrand skola, Parkkojan koulu, Lepsämän koulu, Bobäcks skola, Hepolan koulu, Hirvihaaran koulu ja Winelska skola.

Oppilaat ja mediakasvatuksen opiskelijat esittelevät hankkeitaan keskiviikkona 28.3.2018 klo 13–14  Minerva-torilla Helsingin yliopistossa (Siltavuorenpenger 5A).

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
koordinaattori Karri Mehtälä, puh.  09 310 88045, karri.mehtala@helsinki.fi  

mediakasvatuksen yliopistonlehtori Heikki Kynäslahti, puh. 050 448 2508, heikki.kynaslahti@helsinki.fi 

tvt-suunnittelija Antti Sankala, puh. 040 515 4975, antti.sankala@kirkkonummi.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Karri Mehtälä
Kuva: Karri Mehtälä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Jaettu johtajuus: tavoitteena jännitteistä yhteistoimintaan20.8.2018 09:26Tiedote

Nykyiset jaetun johtajuuden teoriat ja mallit eivät ole riittäviä uudenlaisten innovaatioyhteisöjen toiminnan johtamiseen. Dosentti Anu Kajamaa Helsingin yliopiston kasvatustieteellisestä tiedekunnasta ja apulaisprofessori Juha Tuunainen Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta peräänkuuluttavat syvällistä jaetun johtajuuden käytäntöjen tutkimusta. Kajamaan ja Tuunaisen artikkeli ”Distributed Leadership as Discursive Practice” palkittiin parhaana vastikään Chicagossa Yhdysvalloissa järjestetyssä Academy of Management – konferenssissa. Palkinto on nimeltään "The Best Practice-oriented Paper by the Academy of Management’s strategizing activities and practices (SAP) interest group".

Avioero lisää psyykenlääkitystä ja nostaa kuolleisuusriskiä14.8.2018 08:30Tiedote

Pitkissä avo- ja avioliitoissa vain harvat käyttävät psyykenlääkkeitä, mutta eroprosessin aikana lääkitys yleistyy selvästi. Myös tapaturmaisen, väkivaltaisen tai alkoholiperäisen kuoleman riski on voimakkaasti koholla heti avioeron jälkeen, varsinkin miehillä. Eroa harkitsevien ja eroprosessia läpi käyvien parien tukemiseen olisikin hyvä löytää uusia keinoja, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme