Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Oppimisen tieto kulkee vaivatta Workseedissä

Jaa

Uusi hallintajärjestelmä yhtenäistää Vaasan ammattikorkeakoulun sote-opetusta, vahvistaa työelämäyhteistyötä entisestään ja auttaa opiskelijaa hahmottamaan tutkinnon rakennetta ja oppimisprosessia.

Sanna Saikkonen näyttää, miten simulointiluokissa voi harjoitella erilaisia hoitotyön tilanteita aidossa ympäristössä.
Sanna Saikkonen näyttää, miten simulointiluokissa voi harjoitella erilaisia hoitotyön tilanteita aidossa ympäristössä.

Vaasan ammattikorkeakoulun hoitotyön ja sosiaalialan yksikössä pilotoidaan kevään aikana uutta oppimisen hallintajärjestelmää. Workseed on pilvipohjainen ohjelmisto, jonka avulla opetushenkilöstö, opiskelijat ja työelämäkumppanit voivat jakaa harjoittelujakson tietoja vaivattomasti.

Syksyllä Workseed on käytössä kaikissa VAMKin sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmissa. Se parantaa alan opiskelijoiden mahdollisuuksia hahmottaa opintojensa kulkua, tutkinnon rakennetta ja oman osaamisensa kehityskohteita.

– Kun opiskelija, opettaja ja harjoittelujakson ohjaaja tekevät Workseedin avulla yhteistyötä, se sujuvoittaa myös työelämäyhteistyötä, sanoo hoitotyön lehtori ja tiimivastaava Sanna Saikkonen.

Ammattikorkeakoululla luodaan ensin Workseediin opintojakso, jonka arviointikirjaan merkitään tehtävät, työaikasuunnittelu ja valmistavat toimenpiteet. Esimerkiksi harjoittelijalta lain mukaan vaadittavat rokotukset ja vaitiolovelvollisuuslomakkeet kulkevat myös mukana pilvipalvelussa.

Opiskelija jakaa sitten linkin harjoittelujakson ohjaajalle, joka pääsee tekemään arvioinnin suoraan oikeaan arviointikirjaan.

– Näin opiskelija pystyy itse seuraamaan jakson etenemistä, ja ohjaaja ja opettaja voivat antaa palautteen yhteistyössä. 

Parantaa työelämätaitoja

Opitun tiedon soveltaminen käytäntöön on yksi VAMKin opetuksen kulmakivistä. Sitä harjoitellaan muun muassa sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Aleressa, jossa on monta käytännön harjoitteluun soveltuvaa luokkaa. 

Aleressa voi harjoitella esimerkiksi leikkaussalityötä, perussairaanhoitoa tai kirurgista hoitotyötä.

– VAMKista valmistuneet hoitoalan osaajat tunnetaan työelämässä erityisesti kädentaitajina. Saamme usein palautetta, että meillä tutkinnon suorittaneet hallitsevat käytännön toimet hyvin.

Saikkonen uskoo, että uuden hallintajärjestelmän ansiosta myös harjoittelujaksojen järjestäminen ja työelämäyhteistyö muuttuvat entistä sujuvammiksi. Tämä puolestaan heijastuu työmarkkinoille, jotka ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille ovat muutenkin valoisat. VAMKin sosiaali- ja terveysalalta valmistuneet työllistyvät opetushallituksen tilastopalvelu Vipusen mukaan paremmin kuin missään muussa Suomen ammattikorkeakoulussa.

Vaasan ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opintoihin voi hakea yhteishaussa 31.3. mennessä. Tarjolla ovat sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja sosionomin amk-tutkintokoulutukset.

Avainsanat

Kuvat

Sanna Saikkonen näyttää, miten simulointiluokissa voi harjoitella erilaisia hoitotyön tilanteita aidossa ympäristössä.
Sanna Saikkonen näyttää, miten simulointiluokissa voi harjoitella erilaisia hoitotyön tilanteita aidossa ympäristössä.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Centria ja VAMK aloittavat yhteisen digitalisaation johtamisen YAMK-koulutuksen11.3.2021 06:00:00 EET | Tiedote

Centria-ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK) aloittavat syksyllä 2021 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan insinöörikoulutuksen, jonka tavoitteena on vastata digitalisaation aiheuttamiin nopeisiin muutoksiin työelämässä. Digitalisaation johtamisen koulutuksessa syvennytään digitalisaation suuntauksiin, erilaisiin kehittämismenetelmiin sekä pilvipalveluihin. Koulutuksella varmistetaan, että yrityksissä riittää osaamista pysyä digitalisaatiokehityksessä mukana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme