Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Oppimisen tuki kuntoon – kutsu webinaariin 12.5.

Jaa

Oppimisen tuki ei toimi. Miten sitä pitäisi kehittää? Osallistu OAJ:n webinaariin ja kuule, mikä on tuen tila ja missä lainsäädännön välttämättömässä uudistamisessa mennään.

OKM:n edustajat kertovat perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen lainsäädäntötilanteesta, ja OAJ-läiset varhaiskasvatuksen opettaja, erityisopettaja, rehtori ja päiväkodinjohtaja valottavat tuen todellisuutta. Myös kansanedustajapaneeli kommentoi uudistustarpeita.

Hallitusohjelmassa on linjattu, että oppimisen tuki selvitetään. OAJ:llä on sekä varhaiskasvatuksen tuen uudistukselle että perusopetuksen tuen parannuksille suuret odotukset. Juuri nyt näyttää siltä, ettei ajankohtainen lainsäädäntövalmistelu varhaiskasvatuksessa annettavasta tuesta takaa sitä, että lapsi saa tukea ja että tuki jatkuu varhaiskasvatuksesta perusopetukseen. Kasvun ja oppimisen tuki koskettaa erityisesti niitä lapsia ja perheitä, jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa.

Webinaari on 12.5. kello 9–11 osoitteessa oaj.fi/tukikuntoon

Ohjelman voi myös katsoa jälkikäteen tallenteena.

Ohjelma

9.00–9.10 Webinaarin avaus
koulutusjohtaja Heljä Misukka, OAJ

9.10–9.25 Oikeus oppia -tuen työryhmän väliraportti perusopetuksen osalta
opetusneuvos Erja Vitikka, OKM

9.25–9.45 Varhaiskasvatuksen tuen lainsäädännön valmistelutilanne + esitys tuen malliksi
opetusneuvos Kirsi Alila ja hallitusneuvos Kirsi Lamberg, OKM

9.45–10.10 Mikä on tuen todellisuus ja mitä pitäisi tehdä?
erityisopettaja Mea Nordberg, rehtori Jukka Sarpila, päiväkodin johtaja Markus Ropponen, varhaiskasvatuksen opettaja Anna Roikonen

10.10–10.20 Miten tuki näyttäytyy vanhemmille?
puheenjohtaja Johanna Laisaari, Vanhempainliitto

10.20–10.50 Fasilitoitu keskustelu: Ajatuksia tulevan tuen lainsäädännön suhteen, mitä pitäisi tehdä ja miten?
kansanedustajat Eeva Johanna Eloranta (sdp), Inka Hopsu (vihr), Pasi Kivisaari (kesk), Sari Multala (kok), koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen (OAJ), fasilitoijana koulutuspolitiikan päällikkö Jaakko Salo (OAJ)

10.50–11.00 Loppupuheenvuoro
valtiosihteeri Minna Kelhä

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ jätti kantelun Opetushallituksen toimista – tukea tarvitsevia oppilaita jää heitteille31.5.2021 06:30:00 EEST | Tiedote

OAJ jätti tänään eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun Opetushallituksen (OPH) toimista. Kantelu koskee oppilaan erityisen tuen epäselviä ja virheellisiä ohjeistuksia. Koronan aiheuttama oppimisvaje on nostanut vielä aiempaakin selvemmin esille ongelman, joka on OAJ:n mielestä täysin kohtuuton. Oppivelvollisuuden pidennys tekee asiasta erittäin ajankohtaisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme