Espoon kaupunki - Esbo stad

Oranssia valoa Espoossa

Jaa

Espoo juhlistaa metron laajentumista Matinkylään taiteella ja valaisemalla viisi merkkikohdetta oransseiksi 18.11. alkaen.

Finnevikin silta
Finnevikin silta

Oransseina hohtavat lauantaista alkaen Albergan kartano Leppävaarassa, Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa, Haukilahden vesitorni, Länsiväylän varrella näkyvä Karhusaaren huvila sekä Matinkylän ja Finnoon yhdistävä Finnevikinsilta. Oranssia juhlavalaistusta jatketaan metron avajaispäivästä seuraavaan viikonloppuun.

Tapiolassa on 18.11. klo 18 – 20 ihailtavana kuvataiteilija Anne Roinisen valoteoskokonaisuus Autot, talot ja pimeä. Kokonaisuus sisältää väriä sykkivän asuintalon, sen takana olevassa metsikössä pimeyttä kaipailevan polun sekä henkilöautoista muokattuja teoksia Tapiolan Keskustornin läheisyydessä. Valoteos on osa Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteistä Valovuosi-hanketta.

Tapiolan metroaseman EMMA-hahmo alkaa seikkailla videoilla Tapiolan infotaulunäytöissä metronavauksesta alkaen. Videot luovat yhteyden metroaseman veistokseen, Tapiolan keskukseen ja EMMA - Espoon modernin taiteen museoon. 

Länsimetron avautumista juhlistetaan monin tavoin asemien yhteydessä. Yleisölle avoimet avajaiset ovat Matinkylässä lauantaina 18.11.2017 klo 10.00 - 16.00 kauppakeskus Ison Omenan laajennusosan tapahtumatorilla. Myös Tapiolassa ja Niittykummussa on tapahtumia ja kaikilla uusilla asemilla on opastusta. Niittykummun uusi taidealikulku avataan lauantaina.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Satu Tyry-Salo, Espoon kaupunki, p. 046 8771445

toimitusjohtaja Maija Lehtinen, Tilapalvelut-liikelaitos, p. 046 8773683

kulttuurituottaja Laura Läntinen, Espoon kaupunki, p. 043 8246337

Avainsanat

Kuvat

Finnevikin silta
Finnevikin silta
Lataa
Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa
Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa
Lataa
Valolinna
Valolinna
Lataa
EMMA-hahmo Tapiolan metroasemalla, kuvaaja Yehia Ewis/EMMA
EMMA-hahmo Tapiolan metroasemalla, kuvaaja Yehia Ewis/EMMA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme