Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Osakesäästötilin suosikkiosakkeiden osinkotuotto jää Helsingin pörssin keskiarvosta – osakesäästötilille sopivat hyvin suomalaiset osinko-osakkeet

Jaa

Danske Bankin asiakkaiden eniten osakesäästötilille ostamien osakkeiden painotettu osinkotuotto jää Helsingin pörssin keskiarvosta. Yleisemmin osakesäästötilille ostettujen yhtiöiden keskimääräistä osinkotuottoa laskee kuitenkin Nokia, joka on eniten salkkuihin ostettu osake.

Suomalaisten osakesäästötilille eniten ostamat osakkeet jäävät Helsingin pörssin keskimääräisen osinkotuoton alapuolelle. Viisi eniten osakesäästötilillä omistettua osaketta antaa tämän hetkisellä kurssitasolla 3,1 prosentin osinkotuoton Danske Bankin osinkoennusteen mukaan, kun Helsingin pörssin keskimääräinen ennustettu osinkotuotto on 4,4 prosenttia.  Kymmenen eniten omistetun osakkeen osinkotuotto on 3,6 prosenttia ja 20 eniten omistetun noin 4 prosenttia.

Vertailussa osinkotuottona käytettiin Danske Bankin osinkoennustetta ja viime vuonna maksettuja osinkoja. Osinkotuottolaskelma on painotettu osakesäästötileillä olevien osakkeiden painon mukaan.

Kärjen osinkotuottoa laskee eniten ostettu osake Nokia, jonka ennustetaan jättävän osingon maksamatta. Nokiassa on tällä hetkellä noin 9 prosenttia Danske Bankissa olevien osakesäästötilien sijoituksista.

”Osingot ovat iso osa osakkeiden tuottoa monelle sijoittajalle. Osakesäästötilille on järkevää ostaa suomalaisia osinkoyhtiöitä, sillä osakesäästötilillä osingot voi sijoittaa uudelleen ilman veroseuraamusta”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Kahdenkymmenen eniten omistetun osakkeen joukossa yli 5 prosentin osinkotuottoa on ennustettu Sammolle, Nordealle, Nokian Renkaille, Telialle, Aktialle, Lassila & Tikanojalle ja Cityconille.

”Osinkojen etsiminen on yksi tapa sijoittaa osakesäästötilille. Toinen sijoitustyyli on tavoitella enemmän arvonnousua. Silloin osakesäästötilille voi olla järkevää hankkia myös ulkomaisia kasvuosakkeita”, Kivipelto sanoo.

Danske Bankin osakesäästötilillä tehdyt kaupat maksavat 2 euroa toimeksiantoa kohden maaliskuun loppuun asti. Näin sijoittaja pääsee matalalla palkkiotasolla kiinni osakkeisiin ennen tämän vuoden osinkojen irtoamista. 2 euron välityspalkkio on voimassa kaikilla markkinoilla.

Yksi hyvä osinkovuosi ei takaa tuottoa

Senioristrategi Kaisa Kivipellon mukaan osinkoyhtiöiden valinnassa salkkuun kannattaa ottaa huomioon myös yhtiön pitkän aikavälin näkymät.

”Hyvä osinko voi heijastaa hyvää vuotta tai sitten kertoa siitä, että yhtiö ei löydä hyviä investointikohteita, joka voi näkyä heikompana kasvuna tulevaisuudessa. Osinkotuottoprosentti voi nousta myös korkeaksi kurssilaskun myötä, jonka pitäisi herättää sijoittajalla kysymyksiä kurssilaskun syistä ja tulevasta osingonmaksukyvystä”, Kivipelto sanoo.

Kivipellon mukaan osinkotuottoa etsivän kannattaa katsoa yrityksen liiketoiminnan kassavirtaa, eli yritykseen rahaliikennettä.

”Hyviä osinkonimiä etsiessään sijoittajan on viisasta kiinnittää huomionsa tasaista ja hyvää kassavirtaa tekeviin yrityksiin, joiden tase on terve ja investointitarpeet vähäiset. Tilanne kannattaa arvioida uudelleen siinä vaiheessa jos yrityksen kassavirta ehtyy, jolloin osinkoa saatetaan leikata tai osinkoja joudutaankin rahoittamaan velalla”, Kivipelto sanoo.

Suosituimmat osakkeet osakesäästötilillä ja niiden ennustetut osinkotuotot

Osake

Osuus osakesäästötilin sijoituksista

Ennustettu osinkotuotto

Nokia Oyj (FI)

9,0 %

0,0 %

Neste Oyj

6,7 %

2,4 %

Sampo Oyj A

6,2 %

5,4 %

Nordea Abp EURFI

5,8 %

5,5 %

Wärtsilä Oyj

5,6 %

3,7 %

Fortum Oyj

4,4 %

4,8 %

Nokian Renkaat

4,3 %

6,9 %

Kone Oyj B

2,1 %

2,8 %

Kemira Oyj

1,5 %

4,4 %

Valmet Oyj

1,4 %

3,6 %

 

Lähde: Danske Bank, osinkotuotto laskettu 29.1. kurssien perusteella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme