Vihdin kunta

Osallistu ja vaikuta - Vihdin kunnan asukkaat ja johto kohtaavat virtuaalisesti Vihti Livessä

Jaa
Vihti Live tuo virtuaaliset tapaamiset ja  kulttuuriklubit olohuoneisiin.
Vihti Live tuo virtuaaliset tapaamiset ja kulttuuriklubit olohuoneisiin.


Vihdin kunta alkaa järjestää virtuaalisia tapaamisia kuntalaisten kanssa sosiaalisen median välityksellä. Ensimmäisessä, torstaina 23. huhtikuuta klo 18.00 alkaen järjestettävässä Vihti Livessä kuntalaisten kysymyksiin vastaavat kunnanjohtaja Erkki Eerola ja Perusturvakuntayhtymä Karviaisen johtaja Timo Turunen. Keskustelun aiheena on koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne, ja sen vaikutus Vihdin kunnan jokaisen asukkaan elämään. Kuntalaiset voivat esittää kysymyksiä ennakkoon kommentoimalla kunnan Facebook-sivulla julkaistua päivitystä tai nimettömästi lomakkeen kautta.

Seuraava virtuaalitapaaminen järjestetään keskiviikkona 29. huhtikuuta, ja siinä aiheena ovat Vihdin kunnan elinvoimaan olennaisesti vaikuttavat hankkeet, esimerkiksi Tunnin juna ja Etelä-Nummelan alueen kehittäminen.

Myös Vihti Liven kulttuuriklubit käynnistyvät 29. huhtikuuta. Kulttuuriklubit tuovat joka keskiviikkoilta kuntalaisten olohuoneisiin paikallisten taiteilijoiden esityksiä, eri kohderyhmät ja taiteenlajit huomioiden. Kulttuuriklubeja järjestetään aina kesäkuun loppuun asti, ja ne esitetään suorana lähetyksenä YouTuben välityksellä Kirkkoniemen tulevan kulttuurikeskuksen lavalta. Ensimmäisessä kulttuuriklubissa esiintyy nummelalaislähtöinen rap-artisti MELO.

Poikkeustilanne edellyttää tehostettua viestintää

Koronavirustilanteen aiheuttama poikkeustila eristää kuntalaisia koteihinsa ja vaikeuttaa kaikkea arkista kanssakäymistä. Vallitseva tilanne on vaikuttanut voimakkaasti myös kunnan toimintaan.

- Monet keväälle sovitut yleisötilaisuudet ja viranhaltijoiden vierailut ovat pandemian takia peruttu. En usko kuitenkaan, että kuntalaisten kiinnostus ja tiedonjano olisi minnekään poistunut – päinvastoin usein tällaiset kriisit lisäävät entisestään tiedon tarvetta. Koemmekin juuri siksi, että meidän tulee tehdä kuntana enemmän, jotta säilytämme Vihdissä avointa keskusteluilmapiiriä tänä haasteellisena aikana, sanoo kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Poikkeusaikoina kuntien pitää kiinnittää erityistä huomioita siihen, että ne tarjoavat yhä edelleen kuntalaisille mahdollisuuden vaikuttaa ja osallistua. Viime viikot Vihdin kuntaa on johdettu kriisijohtamisen opein, ja keskiössä on ollut häiriötilanteiden johtoryhmä.

- Kriisijohtamisessa päätöksiä joudutaan usein tekemään normaalia nopeammin ja jopa vaillinaisin tiedoin. Tämän takia on tärkeää kuulla kuntalaisilta palautetta siitä, miten olemme tässä onnistuneet ja mitä meidän tulisi tehdä jatkossa toisin, sanoo Eerola.

Koronaviruspandemia haastaa myös kulttuuripalvelujen tuottamista ja kuluttamista. Kulttuuriklubit ideoitiin paikallisten toimijoiden tukemiseksi vaikeassa tilanteessa. Musiikin ja muiden taiteenlajien esitysten lisäksi kulttuuriklubeilla nähdään kunnankirjaston ja museon sisältöjä eri ikäryhmille, sekä tuotetaan materiaalia muun muassa koulujen etäopetuksen tueksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki Eerola
kunnanjohtaja
puh. 044 467 5231
erkki.eerola@vihti.fi

Kuvat

Vihti Live tuo virtuaaliset tapaamiset ja  kulttuuriklubit olohuoneisiin.
Vihti Live tuo virtuaaliset tapaamiset ja kulttuuriklubit olohuoneisiin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Vihdin kunta

Vihdin kunta eli "Aktiivisten ihmisten Vihti" sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, Turun moottoritien ja valtatie 25:n risteyskohdassa. Vihdissä asuu lähes 30 000 asukasta ja yrityksiä on noin 2 000. Kunnan päätaajama on Nummela. Vihdin historia ulottuu yli 500 vuoden päähän.

Luonto on Vihdissä aina lähellä. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä, kunnan tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta ja Salpausselkään kuuluva Nummelan harju kulkee kunnan läpi. Vihdin moni-ilmeinen luonto tarjoaa erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Lisätietoja: vihti.fi ja visitvihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Vihdin kunnan talouden Vihta-tasapainotusohjelman päivittäminen: kysely kuntalaisille ja henkilöstölle22.5.2020 14:44:15 EESTTiedote

Vihdin kunta ottaa vuonna 2019 hyväksytyn Vihta-tasapainotusohjelman uudelleen tarkasteluun ja avaa kyselyn kehittämisideoista kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle. Alun perin vuosille 2020–2022 laaditun tasapainotusohjelman arvioidut talousvaikutukset olisivat olleet 11 570 655 euroa. Nyt niin Suomen kuntakentän kuin Vihdin kunnan talousnäkymien heikentyessä äkillisesti koronapandemian takia alkuvuoden 2020 aikana tarvitaan uusia sopeutustoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme