Veikkaus

Osavuosikatsaus T1/2017: Uuden Veikkauksen toiminta käynnistyi odotusten mukaisesti

Jaa

• Liikevaihto 1 087,9 milj. euroa (+0,3 %*) • Tulos 338,8 milj. euroa (-4,3 %*) johtuen pienemmästä lottopelien kierrosmäärästä sekä yhdistymiskuluista • Yhteinen verkkokauppa veikkaus.fi avautui huhtikuussa, 43 % liikevaihdosta digitaalisista peleistä • Etuasiakkaita lähes kaksi miljoonaa, yli 40 % pelaa tunnistautuvana • Veikkaus edistää vastuullista pelaamista ja seuraa säännöllisesti pelihaittojen kehittymistä

Uusi Veikkaus aloitti vuoden 2017 alussa. Uuden yhtiön ensimmäisen vuosikolmanneksen tulokseen vaikutti muun muassa kolmen aiemmin toimineen peliyhteisön pelitoimintojen yhdistäminen. Yhdistämisen vaikutukset ulottuivat niin organisaation rakentamiseen kuin lukuisten aiempien peliyhteisöjen käytössä olleiden järjestelmien yhdistämiseen.

- Kilpailemme verkossa maailmanlaajuisen pelitarjonnan kanssa asiakkaidemme ajasta. Markkinaosuutemme kokonaismarkkinasta on Suomessa yli 90 prosenttia. Monipuolisella pelitarjonnalla haluamme ohjata pelaamista kotimaisiin, vastuullisiin kanaviin, Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo.


Jännitys- ja haaveilupelejä pelataan eniten

Veikkauksen pelit jaetaan kolmeen liiketoimintaryhmään, joista suurin on jännityspelit. Jännityspelejä ovat raha-automaattipelit, raaputusarvat, digitaaliset eArvat ja eBingo sekä nopearytmiset arvontapelit Syke ja Pore. Jännityspelien liikevaihto oli tammi−huhtikuussa 399, 4 milj. euroa (+3,0 %).

Toiseksi eniten pelattiin haaveilupelejä, joihin kuuluvat viikoittain pelattavat Lotto, Vikinglotto ja Eurojackpot sekä näiden yhteydessä pelattavat Jokeri ja Lomatonni. Lisäksi päivittäin pelattavat Keno ja Kaikki tai ei mitään kuuluvat haaveilupelien ryhmään. Haaveilupelien liikevaihto oli tarkasteluajanjaksolla 394,9 milj. euroa (-9,2 %). Loton edellisvuotta alhaisempi pottitaso ja Loton, Eurojackpotin ja Jokerin arvontojen pienempi määrä vaikuttivat liikevaihdon laskuun. Kaikki tai ei mitään -pelin lanseeraus onnistui hyvin. Eurojackpotista voitettiin huhtikuussa suurin Suomessa koskaan voitettu päävoitto, 87 miljoonaa euroa.

Kolmannen peliryhmän muodostavat harrastuspelit, joihin kuuluvat kiinteäkertoimiset vedonlyöntipelit Pitkäveto ja Live-veto, muuttuvakertoimiset vedonlyöntipelit Moniveto, Tulosveto ja Voittajaveto, Vakio, Toto-pelit sekä pöytäpelit, kuten Pokeri ja Blackjack. Harrastuspelien liikevaihto oli tammi−huhtikuussa 293,6 milj. euroa (+12,1 %). Kasvua oli erityisesti kiinteäkertoimisissa vedonlyöntipeleissä (+28,7 %) ja pöytäpeleissä (+23,0 %). Toto-pelien liikevaihto kasvoi 1,5 %.

Yhteinen verkkokauppa avattiin

Huhtikuussa avattiin uusi verkkokauppa, jossa kaikki Veikkauksen netti- ja mobiilipelit ovat tarjolla. Kolme asiakasrekisteriä ja -tiliä yhdistettiin yksillä tunnuksilla toimivaksi asiakastiliksi. Loppuvuoden aikana yhdistetään nyt toistaiseksi käytössä olevat kaksi pelitiliä, Pelitili ja Kasinotili, yhdeksi tiliksi. Verkkopelipalvelua kehitetään jatkuvasti asiakastarpeiden pohjalta.

Veikkaus seuraa pelihaittojen kehittymistä

Veikkaus osoittaa lakisääteisesti 2,5 milj. euroa sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimaan pelihaittatutkimukseen ja hoidon kehittämiseen. Peliongelmaisia auttavan ja tukevan palvelun, Peluurin, palvelukokonaisuutta Veikkaus rahoittaa vuosittain 950 000 eurolla. Rahoitusta kasvatettiin vuoden 2017 alussa 530 000 eurolla.

Yhtiön yksi strateginen tavoite on edistää tunnistautuvaa pelaamista. Näin asiakkaalle voidaan palvelevan asiakaskokemuksen lisäksi tarjota vastuullisen pelaamisen työkalujen käyttö. Veikkaus seuraa pelihaittojen kehittymistä useita kertoja vuodessa toteutettavan väestötason pulssimittauksen avulla.

- Jos näyttää siltä, että pelihaitat lähtevät kasvuun, Veikkaus reagoi muutokseen nopeasti. Tarkistamme oman toimintamme vaikutusta haittoihin ja teemme tarvittavat korjausliikkeet, Sarekoski korostaa.

Yhteistoimintaneuvottelut kustannustehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi

Veikkaus aloitti 10.4. yhteistoimintaneuvottelut kustannustehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Tavoitteena oli yhtenäistää toimintoja, karsia päällekkäisyyksiä ja kehittää voimakkaasti digitaalista liiketoimintaa. Neuvottelut koskivat 960:tä henkilöä. 5.6. päättyneiden neuvottelujen tuloksena ja toimintojen uudelleenjärjestelyjen vuoksi kaikkiaan 129 työsuhdetta päättyy vaiheittain. Yhtiö tarjoaa lähteville tukea ja valmennusta työnhakuun, uudelleen koulutukseen ja myös yritystoiminnan aloittamiseen.

Tulos saavutettavissa

Peliyhteisöjen pelitoiminnan yhdistäminen vaikuttaa integraatiokustannusten kautta yhtiön tulokseen. Yhtiö uskoo, että valtion talousarvioon kirjattu vuoden 2017 tuottoarvio 1 014,3 milj. euroa on saavutettavissa. Koko tuotto tilitetään avustuksensaajaryhmille. Taide, liikunta, tiede sekä nuorisotyö saavat varoista 53 %, sosiaali- ja terveysjärjestöt 43 % ja hevosurheilu ja -kasvatus 4 %.

*Yhteenlaskettu: Fintoto, Raha-automaattiyhdistys ja Veikkaus, joiden rahapelitoiminnat yhdistyivät 1.1.2017

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Olli Sarekoski, yhteydenotot viestinnän mediapäivystyksen kautta, p. 09 4370 7000

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on 1,9 miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Kenosta 200 000 euron voitot Ylivieskaan ja Euraan17.7.2018 16:11Tiedote

Veikkauksen Kenosta on tullut viime päivinä suuria voittoja. Sunnuntaina euralaispelaaja voitti ilta-arvonnassa euron panoksella 200 000 euron voiton Kenon tasolta 10. Hän oli tehnyt kahden viikon kestopelinä kaksi euron riviä Veikkaus.fi :ssä. 200 000 euron voitto saatiin Kenosta myös maanantaihin, kun Ylivieskan Sale Kaisaniemeen jätetty peli toi euron panoksella voiton ilta-arvonnasta Kenon tasolta 10. Ylivieskassa tehdyssä pelissä oli kolme euron panoksella tehtyä riviä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme