Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Osuuskauppa KPO tukee kauppatieteellistä koulutusta merkittävällä 100 000 euron lahjoituksella Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiölle

Jaa

Osuuskauppa KPO on tehnyt yhteensä 100 000 euron arvoisen lahjoituksen Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiölle. Lahjoituksen taustalla on Osuuskauppa KPO:n ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen jakamat yhteiset tavoitteet kohottaa alueen osaamista, tukea yritystoimintaa sekä vahvistaa maakunnan kilpailukykyä.

Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiön tarkoituksena on edistää ja tukea tutkimustoimintaa ja korkeakouluopetusta Keski-Pohjanmaalla. Säätiön tavoitteena on lahjoitusten avulla kasvattaa pääomaansa niin, että pääoman tuottoja voidaan käyttää pitkäjänteisesti yliopistokeskuksen toiminnan kehittämiseen. Professuureihin panostettu siemenrahoituksen hyöty on kasvanut isoihin tuloksiin tutkimusryhmien rakentumisen myötä. Säätiöllä on ollut keskeinen rooli mm. kauppatieteiden, tietotekniikan ja kemian koulutus- ja tutkimustoiminnan käynnistämisessä Kokkolan yliopistokeskuksessa.

”Yliopistokeskuksen monipuoliset koulutusmahdollisuudet ja tutkimustyö tukevat pohjalaismaakuntien elinvoimaisuutta. Osuuskauppa KPO on kantanut vastuuta alueellisesta kehityksestä jo 115 vuotta ja näin juhlavuotenamme meille on erityisen tärkeää, että laadukkaiden opiskelumahdollisuuksien lisäksi yliopistokeskus tuottaa jatkossakin osaavia työntekijöitä ja innovaatioita pohjalaisen elinkeinoelämän tarpeisiin,” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Säätiön asiamies Mikko Viitasalo toteaa, että Osuuskauppa KPO:n lahjoitus osoittaa vahvaa yhteiskuntavastuuta ja sitoutumista yliopistokeskuksen kehittämiseen. Biskop ja Viitasalo kannustavatkin maakunnan yrityksiä yhteisiin talkoihinmaakunnan kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Kim Biskop
Osuuskauppa KPO
p. 0405770821, kim.biskop@sok.fi

Asiamies Mikko Viitasalo
Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiö
p. 040 543 1647, mikko.viitasalo@kase.fi

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Tie auki tehtaisiin - piirilevyjätteestä huuhdotaan arvometallit talteen uudella laitteistolla23.11.2020 09:49:52 EETTutkimus

Kulta ja muut arvometallit eivät jää jatkossa enää elektroniikan jätekasoihin. Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella hyrähtää käyntiin lähipäivinä ainutlaatuinen laitteisto, joka viitoittaa tietä suuremmille teollisille ratkaisuille. Kemian laitoksen hydrometallurginen laitteisto soveltuu jalometallien ja harvinaisten metallien talteenottoon. Se toimii kuuden litran mittakaavassa, mutta tulevaisuudessa siintää jo teollinen konsepti. Jätteestä talteen otettujen metallien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan kymmenesosa maankuoresta louhimiseen verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme