Espoon kaupunki - Esbo stad

Otaniemen kampus kasvaa, Servinniemeen suunnitteilla lisää asuntoja opiskelijoille

Jaa

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Servinniemen asemakaavaehdotusta 13.2.2018.

Näkymäkuva. Ark-House Arkkitehdit Oy
Näkymäkuva. Ark-House Arkkitehdit Oy

Otaniemen teekkarikylään Servinniemeen suunnitellaan uusien opiskelija-asuntojen ja katuyhteyksien rakentamista. Kaavaehdotus mahdollistaa uusien asuntojen rakentamisen noin sadalle opiskelijalle. Servinniemen täydennysrakentaminen on suunniteltu jatkamaan nykyistä rakennetta, ja siinä huomioidaan Teekkarikylän arvokas rakennuskanta ja luontoarvot. Teekkarikylä on rakennettu 1950-luvulla opiskelijoiden asuinalueeksi, ja se toimi Helsingin olympialaisten kisakylänä vuonna 1952. Kampusalueen yleissuunnitelman laati arkkitehti Alvar Aalto.

 Aalto-yliopiston kampus kasvaa

Servinniemen kaavahanke on osa Aalto-yliopiston ja Otaniemen laajempaa kehittämistä, jonka näkyvin esimerkki on Otaniemen keskustaan syksyllä 2018 valmistuva Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä kauppakorkeakoulun käyttöön tuleva Väre-rakennus. Yliopistokampuksen läheisyyteen tarvitaan lisää opiskelija-asuntoja tulevaisuuden opiskelijoille. Otaniemen kampuksella on 15 000 korkeakouluopiskelijaa ja 16 000 työntekijää, ja metro yhdistää Aalto-yliopiston kampuksen entistä tiiviimmin muuhun Espooseen ja Helsinkiin.

Servinniemen lisäksi asuntoja rakennetaan Otakaaren varrelle ja metroaseman läheisyyteen Kemistin alueelle, johon on suunnitteilla myös opiskelijakeskus. Otaniemessä on muitakin kehityshankkeita, kuten Raide-Jokeri, joka parantaa Otaniemen kulkuyhteyksiä metron lisäksi.

Natura-alue naapurina                                                       

Teekkarikylän sijainti lähellä Laajalahden Natura-aluetta asettaa suunnittelulle erityisiä haasteita. Uusia rakennuspaikkoja on sijoitettu niin, että rakentamisella ei ole vaikutuksia Natura-alueeseen. Aiemmissa suunnitelmissa ehdotettu rakentaminen Servinniemen pohjoisosaan nykyistä rakentamista lähemmäs rantaa on poistettu. Natura-alueen suojavyöhykkeen lisäksi suunnitelmaan sisältyvät liito-oravien ekologiset yhteydet ja lepakoiden suojelualueet.

Espoon rantaraitti kiertää Otaniemen Servinniemen rantaa pitkin. Rakentamisen yhteydessä parannetaan myös rantaraitin ja puistoreittien valaistusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelupäällikkö Meiri Siivola, Espoon kaupunki puh 046 877 2587

Kuvat

Näkymäkuva. Ark-House Arkkitehdit Oy
Näkymäkuva. Ark-House Arkkitehdit Oy
Lataa
Ilmakuvasovitus.Ark-House Arkkitehdit Oy.
Ilmakuvasovitus.Ark-House Arkkitehdit Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21

www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme