Espoon kaupunki - Esbo stad

Otaniemen kouluhanketta valmistellaan yhteistyössä

Jaa

Espoossa on selvitetty tilojen vuokraamista Otaniemestä vähintään kahden lukion tarpeisiin sekä peruskoulujen väistötiloiksi ja kaupungin toimistotiloiksi. Tarkoitukseen mahdollisesti sopivat tilat on löydetty osoitteesta Tietotie 6, mutta päätöstä tilojen vuokraamisesta tai siitä, mitkä koulut tiloihin siirtyisivät, ei ole vielä tehty.

Suunnitelma mahdollistaisi usean koulun tai lukion sekä satojen toimistotyöpisteiden tai väistötilojen sijoittumisen samaan rakennukseen. Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto kehotti 19. kesäkuuta 2017, että Otaniemen kouluhankkeen valmistelua sekä vuokrasopimusneuvotteluita osoitteessa Tietotie 6 sijaitsevaan toimistorakennukseen jatketaan. Kiinteistön omistaa YIT Rakennus Oy ja HGR Property Partners Oy, ja sen vuokrattava huoneala on noin 25 000 neliömetriä.

Päätöksiä asiassa tai tilojen vuokrasopimusta ei ole vielä tehty. Valmistelu etenee eri osapuolia kuullen teknisen ja ympäristötoimen ja sivistystoimen yhteistyönä. Mahdollinen vuokrasopimus tulee myöhemmin käsiteltäväksi kaupungin toimielimiin.

Tiloihin siirtyviä kouluja ja kaupungin toimintoja selvitetään

Sivistystoimi on selvittänyt Tietotien kiinteistön mahdollisia käyttövaihtoehtoja. Selvitystyössä on otettu huomioon muun muassa englanninkielisten oppilaspaikkojen kasvava tarve. Siksi on mm. selvitetty, voisiko tällä hetkellä Suurpellossa sijaitseva Espoo International School siirtyä Tietotien tiloihin, mikäli ne päätetään vuokrata. Valmistelussa on harkittu myös Olarin lukion ja ruotsinkielisen Mattlidens gymnasium -lukion siirtymistä tiloihin. Suunnitelmia on esitelty ja esitellään huoltajille asukasilloissa 5.9. ja 11.9.2017.

Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta sekä ruotsinkielinen svenska rum -lautakunta antavat hankkeesta lausuntonsa opetuksen järjestämisen, pedagogiikan, toiminnan, talouden sekä opetuksen palveluverkon näkökulmista. Varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 20. syyskuuta ja svenska rum -lautakunta 28. syyskuuta 2017.  Lautakuntakäsittelyjen jälkeen päätösesitys valmistellaan kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaokselle sekä talousarvioon.

Lisätietoja

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo 050 593 3359
Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä p. 043 827 1105

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme