OTSO Metsäpalvelut Oy

OTSO hakeutuu yrityssaneeraukseen turvatakseen yhtiön tulevaisuuden

Jaa

OTSO Metsäpalvelut Oy hakee saneerausmenettelyllä uutta suuntaa, joka vastaa metsäpalvelumarkkinassa tapahtuneisiin muutoksiin.

OTSO on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen käräjäoikeudelle perjantaina 11.9.2020. Yhtiön elinkelpoisuuden turvaaminen, kassan riittävyyden varmistaminen, taloudellisen tilanteen tervehdyttäminen ja rahoituksen turvaaminen ei ole mahdollista nykyisellä liiketoimintamallilla. Yhtiön rajalliset resurssit ovat hajautuneet liikaa eri liiketoimintojen kesken ja keskittyminen hyvin tuottavissa liiketoimissa kärsii.

”Meillä on metsäpalveluiden johtavana toimijana ja pitkän linjan valtakunnallisena metsäpalveluiden tuottajana merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa osana kansantaloutemme kivijalkaa, metsäsektorin ekosysteemiä. Haluamme kantaa tähän rooliin kuuluvan vastuumme, mikä edellyttää liiketoimintamuutoksia ja yhtiön taloudellisen tilanteen tervehdyttämistä saneerausmenettelyllä”, sanoo OTSO Metsäpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.

Ilman saneerausohjelmaa yhtiö ei todennäköisesti kykenisi hoitamaan velvoitteitaan ja edessä olisi konkurssi, joka aiheuttaisi metsäpalvelumarkkinalla vakavan toimintahäiriön sekä pahimmillaan suoraan ja välillisesti jopa tuhansien työpaikkojen menettämisen.

Metsäpalvelumarkkina toimii yhä enenevässä määrin markkinaehtoisesti. Markkina kasvaa erityisesti yksityistiepalveluiden osalta, mikä on seurausta kestävien tuotteiden kysynnän kasvusta johtuvasta puun käytön lisäämisestä. Toinen selkeässä kasvussa oleva alue on puustonkäsittelypalvelut johtuen investoinneista toimitusvarmuuden lisäämiseksi painopisteen siirtyessä ennalta ehkäisevään suuntaan.

”Markkina muuttuu ja meidän on muututtava siinä mukana”, Pihlava toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Pihlava
toimitusjohtaja, Otso Metsäpalvelut Oy
puh. 050 562 8332

Tietoja julkaisijasta

OTSO Metsäpalvelut OyTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OTSO Metsäpalvelut Oy

OTSO Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut14.8.2020 15:06:04 EESTTiedote

OTSO Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhtiön koko henkilöstöä. Yt-neuvottelut ovat seurausta koronaepidemian vaikutuksista OTSO:n liiketoimintaan. Koronaepidemian vuoksi toteutetut kokoontumisrajoitukset ovat viivästyttäneet tietoimitusten ja tiekokousten pitämistä siinä määrin, ettei tilikaudelle asetetun yksityisteiden myyntikatetavoitteen toteutumiselle ole edellytyksiä. Lisäksi uusmyynnin näkymät ovat heikentyneet merkittävästi koronaepidemian vuoksi. Nämä seikat ovat johtaneet työmäärän vähenemiseen. Arvio myyntikatteen budjettijättämästä koronaepidemian seurauksena on noin 1,0 miljoonaa euroa. Yt-neuvotteluilla pyritään varmistamaan yhtiön toimintakyky kuromalla kiinni tulosjättämää. "Koronasta aiheutuneiden poikkeuksellisten olosuhteiden vaikutuksia on ollut vaikeaa arvioida sekä ajallisesti että toimintaympäristönäkökulmasta. Vallitseva tilanne on valitettava ja meidän on osakeyhtiönä ryhdyttävä tarvittaviin toimiin koronaepidemian aiheuttam

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme