OTSO Metsäpalvelut Oy

OTSO sai yt-neuvottelut päätökseen

Jaa

OTSO Metsäpalvelut Oy tulee suuntaamaan liiketoimintaansa entistä vahvemmin sinne, missä on kysyntää.

OTSO Metsäpalvelut Oy on saanut päätökseen 9.9.2020 alkaneet yhteistoimintaneuvottelut, joiden perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Yhtiön kassan riittävyyden varmistaminen, taloudellisen tilanteen tervehdyttäminen ja rahoituksen turvaaminen ei ollut enää mahdollista vanhalla liiketoimintamallilla.

”Olemme käyneet erittäin hyvää ja avointa keskustelua henkilöstön edustajien kanssa ja näiden neuvottelujen seurauksena johto on tehnyt päätöksiä, joiden avulla uskomme pystyvämme turvaamaan OTSO:n elinkelpoisuuden ja toimintakyvyn lyhyellä ja pitkällä aikavälillä”, sanoo toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.

Nyt päättyneet yt-neuvottelut eivät johtaneet irtisanomisiin, mutta yhtiössä parhaillaan käynnissä olevat määräaikaiset lomautukset muuttuvat toistaiseksi voimassa oleviksi, ja näiden lisäksi tulee muutama uusi lomautus.

Liiketoimintaa ja palvelutarjontaa suunnataan jatkossa entistä enemmän sinne, missä nähdään markkinapotentiaalia eli yksityistiepalveluihin sekä puustonkäsittelypalveluihin. Myös suunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta nähdään markkinakehityksen mukaisena palveluna. OTSO painottaa tulevaisuudessa palveluja, joissa käyttöpääoman käyttö pysyy järkevällä tasolla.

”Asiakkuudet tulevat määrittelemään merkittävää roolia OTSO:n liiketoiminnan uudelleen suuntaamisessa, ja myös johtamisjärjestelmää tullaan muuttamaan siten, että se vastaa entistä paremmin tulevaa toimintamallia”, Pihlava kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Pihlava
toimitusjohtaja, Otso Metsäpalvelut Oy
puh. 050 562 8332

Tietoja julkaisijasta

OTSO Metsäpalvelut OyTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OTSO Metsäpalvelut Oy

OTSO Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut14.8.2020 15:06:04 EESTTiedote

OTSO Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhtiön koko henkilöstöä. Yt-neuvottelut ovat seurausta koronaepidemian vaikutuksista OTSO:n liiketoimintaan. Koronaepidemian vuoksi toteutetut kokoontumisrajoitukset ovat viivästyttäneet tietoimitusten ja tiekokousten pitämistä siinä määrin, ettei tilikaudelle asetetun yksityisteiden myyntikatetavoitteen toteutumiselle ole edellytyksiä. Lisäksi uusmyynnin näkymät ovat heikentyneet merkittävästi koronaepidemian vuoksi. Nämä seikat ovat johtaneet työmäärän vähenemiseen. Arvio myyntikatteen budjettijättämästä koronaepidemian seurauksena on noin 1,0 miljoonaa euroa. Yt-neuvotteluilla pyritään varmistamaan yhtiön toimintakyky kuromalla kiinni tulosjättämää. "Koronasta aiheutuneiden poikkeuksellisten olosuhteiden vaikutuksia on ollut vaikeaa arvioida sekä ajallisesti että toimintaympäristönäkökulmasta. Vallitseva tilanne on valitettava ja meidän on osakeyhtiönä ryhdyttävä tarvittaviin toimiin koronaepidemian aiheuttam

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme