OTSO Metsäpalvelut Oy

OTSO:n saneeraushakemus hyväksytty

Jaa

Käräjäoikeus hyväksyi OTSO Metsäpalvelut Oy:n yrityssaneeraushakemuksen. Seuraavaksi lähdetään rakentamaan saneerausohjelmaa.

Käräjäoikeus antoi saneerausmenettelyn aloituspäätöksen perjantaina 2.10.2020 vastauksena OTSO:n 11.9.2020 jättämään hakemukseen. Saneerausprosessin alusta saneerausohjelman vahvistamiseen kuluu tyypillisesti 6–9 kuukautta.

”Saneeraushakemuksen hyväksyminen on hyvä uutinen, koska nyt pääsemme rakentamaan konkreettista suunnitelmaa OTSO:n tulevaisuuden turvaamiseksi”, sanoo OTSO Metsäpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.

Saneerausmenettely alkaa käytännössä sillä, että käräjäoikeus asettaa selvittäjän, jonka kanssa yhtiön johto valmistelee saneerausohjelmaa. Selvittäjä käy ohjelmaa ja ratkaisuja läpi myös velkojien kanssa, joilla on mm. mahdollisuus lausua ohjelmasta. Selvittäjä pitää yhdessä yhtiön johdon kanssa velkojia ajan tasalla yhtiön tilanteesta ja saneerauksen etenemisestä.

Yrityssaneeraus on osa normaalia liiketoimintaa, jonka aikana selvitetään ja turvataan yhtiön elinkelpoisuus sekä mahdollisuudet jatkaa toimintaa normaalisti saneerauslain puitteissa.

”Yrityssaneerauksella turvaamme myös toimitusketjumme tulevaisuuden, vaikka tähän ajanhetkeen taloudelliset riskit konkretisoituvat myös yhteistyökumppaneidemme suuntaan”, Pihlava muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Pihlava
toimitusjohtaja, Otso Metsäpalvelut Oy
puh. 050 562 8332

Tietoja julkaisijasta

OTSO Metsäpalvelut OyTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OTSO Metsäpalvelut Oy

OTSO Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut14.8.2020 15:06:04 EESTTiedote

OTSO Metsäpalvelut Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhtiön koko henkilöstöä. Yt-neuvottelut ovat seurausta koronaepidemian vaikutuksista OTSO:n liiketoimintaan. Koronaepidemian vuoksi toteutetut kokoontumisrajoitukset ovat viivästyttäneet tietoimitusten ja tiekokousten pitämistä siinä määrin, ettei tilikaudelle asetetun yksityisteiden myyntikatetavoitteen toteutumiselle ole edellytyksiä. Lisäksi uusmyynnin näkymät ovat heikentyneet merkittävästi koronaepidemian vuoksi. Nämä seikat ovat johtaneet työmäärän vähenemiseen. Arvio myyntikatteen budjettijättämästä koronaepidemian seurauksena on noin 1,0 miljoonaa euroa. Yt-neuvotteluilla pyritään varmistamaan yhtiön toimintakyky kuromalla kiinni tulosjättämää. "Koronasta aiheutuneiden poikkeuksellisten olosuhteiden vaikutuksia on ollut vaikeaa arvioida sekä ajallisesti että toimintaympäristönäkökulmasta. Vallitseva tilanne on valitettava ja meidän on osakeyhtiönä ryhdyttävä tarvittaviin toimiin koronaepidemian aiheuttam

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme