Kustantamo S&S

Otto Gabrielssonin Rikkaruoho kertoo isättömyydestä

Jaa

Otto Gabrielsson on Jörn Donnerin poika, joka esikoiskirjansa myötä jättää jäähyväiset isälleen.

Kansi: Fredrik Bäck, kirjailijakuva: Alison de Mars
Kansi: Fredrik Bäck, kirjailijakuva: Alison de Mars

”Kaikki tuntuvat puhuvan isistä. Tiedän, että se voi johtua taipumuksestani huomata kaikki, mikä liittyy isiin. Toinen selitys on, että kaikkien täytyy suhtautua isäänsä jollakin tavalla, olipa tämä läsnä tai ei.”
Otto Gabrielsson, Rikkaruoho – Viimeinen kirje isälle

Rikkaruoho on avoin tilitys suhteesta, joka on syvästi henkilökohtainen, koko olemisen perusta ja toisaalta lähes olematon, merkityksetön. Gabrielsson kirjoittaa kirjettään vimmaisesti mutta rekisterinsä täydellisesti halliten – kirjeestä syntyy kirjallisuutta, tarina joka ansaitsee tulla kuulluksi. 

"Mikäli tunnen sinut, jatkat matkaasi ennen kuin kirjeeni ehtii perille", hän kirjoittaa. Niin kävi. Oton isä ei koskaan saanut poikansa viestiä, mutta kirjeen saamme lukea me muut. Aikuiset voivat sopia monista asioista keskenään, mutta onko lapsella oikeutta omiin vanhempiinsa?

Otto Gabrielsson syntyi 1981 Nackassa ja asuu Tukholmassa. Hän opiskelee psykologiaa Tukholman Karoliinisessa instituutissa.

Otto Gabrielsson: Rikkaruoho – Viimeinen kirje isälle, käsikirjoituksesta suomentanut Laura Kulmala, ruotsinkielinen alkuteos Vildhavre. Sista brevet till pappa, kustantaja Schildts & Söderströms 2020.

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Fredrik Bäck, kirjailijakuva: Alison de Mars
Kansi: Fredrik Bäck, kirjailijakuva: Alison de Mars
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme