EHYT

Oulun, Helsingin, Vaasan ja Kokkolan korkeakoulut ja opiskelijat lähtevät luomaan vaihtoehtoja kostealle opiskelijakulttuurille

Jaa

Viisi korkeakoulua ja opiskelija- ja ylioppilaskuntaa lähtee rakentamaan yhteisöllistä ja päihdehaittoja vähentävää opiskelukulttuuria yhteistyössä KUPLA-hankkeen kanssa.

Hankkeen kanssa yhteistyöhön osallistuvat Vaasan yliopisto ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunta, Centria-ammattikorkeakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta COPSA, Oulun yliopisto ja Oulun yliopiston ylioppilaskunta, Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO sekä Helsingin yliopisto ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

”Opiskelijoiden hyvinvointi, johon päihdehaittojen ehkäisy kuuluu, on kaikkien asia. Siksi on tärkeää, että hankkeeseen saatiin mukaan sekä korkeakouluja että opiskelijajärjestöjä”, kertoo KUPLA-hankkeen projektipäällikkö Sarianna Palmroos.

”Odotamme saavamme KUPLA-hankkeelta tukea ja ideoita tuutoritoimintaan sekä päihteettömämpään opiskelijaelämään, sillä opiskelijakunta OSAKOssa on mietitty näitä asioita jo pidemmän aikaa”, sanoo OSAKO:n hallituksen varapuheenjohtaja Emma Salminen.

Korkeakouluyhteisöjen ja KUPLA-hankkeen yhteistyön tarkoituksena on jakaa hyviä käytäntöjä eri toimijoiden kesken ja kehittää hankkeen koulutuksia. Opiskelijatuutoreita, opiskelijajärjestöjen aktiiveja sekä korkeakoulujen opetus- ja hyvinvointihenkilöstöä koulutetaan siitä, miten ottaa päihdeongelma puheeksi ja kuinka tukea uusien opiskelijoiden ryhmäytymistä. Hankkeen yhteistyökumppanit osallistuvat koulutusmenetelmien kehittämiseen ja pilotointiin.

Koulutukset aloitetaan vuoden 2019 aikana. Pilottikoulutusten pohjalta tuotetaan tuutoreille, korkeakoulun henkilöstölle ja opiskelija-aktiiveille suunnatut koulutusmallit ja oppaat, joita kaikki korkeakoulut voivat hyödyntää. Materiaalit ovat myöhemmin kaikkien saatavilla hankkeen verkkosivuilla osoitteessa ehyt.fi/kupla.

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hanke tukee korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria.

KUPLA on EHYT ry:n ja Nyyti ry:n yhteinen hanke, joka toteutetaan vuosina 2018–2020. Hankkeen valtakunnallisia yhteistyökumppaneita ovat Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) ry sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Sarianna Palmroos
Kupla-hanke
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
sarianna.palmroos@ehyt.fi
050 524 9909

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Lämmin vanhemmuus voi suojata lasta päihteiden käytöltä ja mielenterveysongelmilta12.4.2019 08:00:00 EESTTiedote

Tilastojen mukaan nuorten päihteiden käyttö on laskussa, mutta laskeva kehityssuunta ei koske kaikkia nuoria. Esimerkiksi alkoholin käyttö on paljon yleisempää ammatillisissa oppilaitoksissa kuin lukioissa ja erot näyttävät kasvavan. Samat tekijät altistavat sekä liialliselle päihteiden käytölle että mielenterveysongelmille, toisaalta samankaltaiset tekijät myös suojaavat niiltä kummaltakin. Näihin tekijöihin kannattaa vaikuttaa jo lapsuudessa, jolloin ehkäisy on kaikkien helpointa.

Kysely: Suurin osa eduskuntavaaliehdokkaista ei kannata alkoholimarkkinoiden vapauttamista4.4.2019 11:25:26 EESTTiedote

Enemmistö eduskuntavaaliehdokkaista ei kaipaa alkoholijuomien myyntiin muutoksia, selvisi EHYT ry:n Aula Researchilla teettämässä kyselytutkimuksessa. Kaikista vastaajista 73 % pitäisi alkoholijuomisen nykyisen sääntelyn ennallaan (60 %), tai kiristäisi sitä (13 %). Vain 23 % vastaajista haluaisi vapauttaa kaikkien alkoholijuomien myynnin ruokakauppoihin, eli niin viinit kuin väkevät alkoholijuomat.

Kysely: Suurin osa eduskuntavaaliehdokkaista ei kannata alkoholimarkkinoiden vapauttamista4.4.2019 07:50:00 EESTTiedote

Enemmistö eduskuntavaaliehdokkaista ei kaipaa alkoholijuomien myyntiin muutoksia, selvisi EHYT ry:n Aula Researchilla teettämässä kyselytutkimuksessa. Kaikista vastaajista 73 % pitäisi alkoholijuomisen nykyisen sääntelyn ennallaan (60 %), tai kiristäisi sitä (13 %). Vain 23 % vastaajista haluaisi vapauttaa kaikkien alkoholijuomien myynnin ruokakauppoihin, eli niin viinit kuin väkevät alkoholijuomat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme