Tuomioistuinvirasto

Oulun käräjäoikeuden laamanniksi Kari Turtiainen

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt määräaikaisen laamannin ja käräjätuomarin Kari Turtiaisen Oulun käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.9.2021 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen maisteri Kari Turtiainen on Oulun käräjäoikeuden käräjätuomari. Lisäksi hän on toiminut viime joulukuusta saakka Oulun käräjäoikeuden määräaikaisena laamannina eli päällikkötuomarina.

Aikaisemmin hän on työskennellyt Oulun käräjäoikeudessa osastonjohtajana, hallintopäällikkönä ja käräjätuomarina sekä viskaalin ja määräaikaisen hovioikeudenneuvoksen tehtävissä hovioikeudessa.

Lisäksi Turtiainen on työskennellyt yritysneuvojana kauppa- ja teollisuusministeriön palveluksessa sekä assistentin ja osa-aikaisen tutkimusapulaisen tehtävissä yliopistossa. Hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon, ja toiminut myös koulutustehtävissä.

Oulun käräjäoikeuden tuomiopiiri kattaa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan, jossa asuu noin 412 000 ihmistä. Sen tuomiopiiriin kuuluvat Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kärsämäki, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska. Oulun käräjäoikeudella on kansliat Oulussa ja Ylivieskassa sekä istuntopaikka Kuusamossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

hallintojohtajan sijainen Ritva Enovaara (Oulun käräjäoikeus), p. 029 56 49550, etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme